Anonim

Flipdish 101: Hur du hanterar dina onlinebeställningar

Jag har bara tittat på Fate / Stay Night 2006-serien. Jag vet att det finns andra serier i franchisen (Fate / Zero, Fate / kaleid Liner Prisma Ilya), liksom filmen Unlimited Blade Works och manga. Jag tänker inte läsa den visuella romanen eftersom det är hundratals dollar att importera den, plus den är vansinnigt lång. I vilken ordning ska jag ta dessa verk och finns det något jag kan hoppa över utan att tappa bort det?

3
  • Fate / Stay Night Realta Nua på PC kan fås på Amazon Japan, det är 3 separata spel (ett för varje rutt) men du måste rensa alla deras slut för att komma åt -Sista avsnittet, det finns länkar till varje "avsnitt" finns på typ- Moon's Website och siliconera säger att de kostar 2 940 Yen vardera, konvertera det till Aus $ vilket är nära US $ och det är ungefär 29,40 $ så nära $ 90 totalt.
  • Här är länken Type-Moon som jag tror att du kan använda men jag kan inte bekräfta eftersom den är blockerad på jobbet för "vuxen-och-pornografi" (trots Vilken av den heliga natten och Realta Nua är alla åldrar)
  • @ Memor-X Tack, bra tips! Om jag kan fördela kostnaden lite är jag inte lika ovillig att spendera pengarna.

Om du ställer den här frågan till fem personer får du sex svar. Det finns motstridiga åsikter om detta, och jag ska försöka beskriva de viktigaste alternativen i detta svar. Men först, en tl; dr

tl; dr

Om du bara vill titta på anime:

  1. Se Ufotables version av Unlimited Blade Works (prolog, första halvlek, andra halvlek)
  2. Vänta på Ufotables version av Heaven's Feel
  3. Titta sedan på Fate / Zero-anime (första halvlek, andra halvlek)

Om du är villig att göra vad som helst:

  1. Läs den visuella romanen Ödet / stanna natten
  2. (Valfritt, titta på Ufotable-versionerna av Unlimited Blade Works och Heaven's Feel)
  3. Titta på F / Z-anime.

Det är allmänt överens om att Fate / stay night och Fate / Zero är de två kärnverken i Fate-serien. De kommer båda i flera former. Vad du än gör är att konsumera dessa två verk i någon form det första du ska göra.

Öde / övernattning

  • Fate / stay night var ursprungligen en visuell roman från 2004 som hade tre rutter - Fate, Unlimited Blade Works och Heaven's Feel (i den ordningen).
  • 2006-anime från DEEN anpassade mestadels ödet.
  • Film från 2010 av DEEN anpassade en mycket kondenserad form av Unlimited Blade Works-rutten.
  • Hösten 2014 och våren 2015 såg annan anpassning av Fate / stay night, den här gången av Ufotable, som anpassar Unlimited Blade Works-rutten.
  • Vid någon tidpunkt i framtiden kommer Ufotable att släppa en film eller en serie filmer som kommer att anpassa Heaven's Feel
  • Det finns också en mangaserie som (tror jag) anpassar Ödet-vägen, men jag kommer att ignorera det, för det anses generellt inte vara så bra.

Öde noll

Ödet / noll är en prequel till Ödet / övernattningen.

  • Det var ursprungligen en lätt roman-serie (2007). Fate / Zero har inget koncept med rutter, så alla media av Fate / Zero täcker samma material, mer eller mindre.
  • Den hade en manga-anpassning (startade 2011; pågår). Det var ganska bra, men om du vill läsa det, rekommenderar jag att du gör det efter att ha sett Fate / Zero anime.
  • Den anpassades till en 2-cour anime av Ufotable hösten 2011 och våren 2012.

Nedan diskuterar jag några möjliga scenarier för att konsumera F / sn och F / Z.


Du vill hålla fast vid att titta på anime

I det här fallet är det bästa alternativet:

  • Se Ufotables version av Unlimited Blade Works. Sedan, när Ufotables version av Heaven's Feel kommer ut, titta på det. Slutligen, titta på F / Z-anime.

Det näst bästa alternativet är:

  • Titta på F / Z-anime. Titta sedan på Ufotables version av Unlimited Blade Works. När Ufotables version av Heaven's Feel kommer ut, se också på det.

Det finns fördelar och nackdelar med att titta på F / Z först kontra att titta på F / sn först. Var och en förstör material för varandra. På det hela taget tycker jag dock att det är rätt val att titta på F / sn först, eftersom detta är "produktionsordern" i serien - den visuella romanen F / sn följt av F / Z-ljusromanerna.

För otroligt förstörda detaljer om hur de förstör varandra, se nedan:

Om du tittar på F / Z först vet du hur trassligt Matou-familjen är; du vet att graalen är korrupt; du vet om Kiritsugus anslutning till Einzberns; du vet att Sakura och Rin är systrar; du vet att Kotomine inte är en bra kille. Dessa är alla stora avslöjanden i Ödet och himmelens känsla, och jag tror att att veta dessa saker i förväg hindrar en njutning av dessa rutter.

Å andra sidan, om du tittar på F / sn först vet du hur det fjärde gralkriget slutar - men det här är inte en dålig sak. Det är så alla de ursprungliga läsarna av Fate / Zero gick in i det, och Urobuchi Gen skrev ljusromanerna med det i åtanke - den dramatiska ironin som vi vet att allt går i helvete i en handkorg men de inte är det som ger F / Z mycket av sin inverkan.

Jag rekommenderar inte att titta på DEEN F / sn-anime (TV-serien) den är dåligt producerad, både när det gäller objektiv kvalitet (konst, animation, etc.) och när det gäller trogen anpassning av originalverket. Om du verkligen vill veta vad som händer i Fate-rutten, jag antar att du kan titta på det, men ärligt talat, det hänvisas också till mycket av vad som händer i Fate i UBW och Heaven's Feel, så du kommer att kunna sätta ihop det efter att ha sett Ufotable-versionen av dessa två rutter.

Jag rekommenderar inte heller att titta på UBW-filmen alls - Ufotables version av Unlimited Blade Works är strikt bättre på alla sätt som jag kan tänka mig (animering, pacing, etc.).

Men du har redan sett DEEN F / sn-anime

Nåväl, i så fall befinner du dig i en "idealisk" position - nu kan du titta på Ufotables version av UBW och (när den kommer ut) Heaven's Feel, och i slutet, Fate / Zero. Detta efterliknar bäst "produktionsordern" i Fate-serien utan att behöva gå till den visuella romanen.


Du är öppen för vad som helst

Du har ett klart bästa alternativ.

Läs den visuella romanen F / sn. Titta sedan på F / z-anime. Valfritt om du kan grok japanska eller tolererar fläkt-översatta lätta romaner läs F / Z-lätta romaner.

När som helst efter att ha läst UBW-rutten kan du titta på Ufotables version av UBW; när som helst efter att ha läst Heaven's Feel-rutten kan du titta på Ufotables version av Heaven's Feel (förutsatt att den har kommit ut). Ufotable-versionen av UBW har några extra scener och är allmänt överens om att vara en mycket bra anpassning av den visuella romanen (med tanke på anime-begränsningarna som medium). Så om du vill se dina favoritslagsscener animerade eller bara vill höra fler rader av din waifu, skulle jag säga fortsätt och titta på det.


Vad sägs om alla andra ödet / asdfghjkl grejer?

I det här avsnittet har jag nämnt de stora ödet / verk som människor ofta har frågor om; om du har andra frågor, lämna en kommentar så uppdaterar jag.

Öde / ihålig ataraxi

Ödet / ihåligt ataraxi är den fortsatta visuella romanen till F / sn (släpptes 2005). Du kan läsa detta när som helst efter att du har avslutat den visuella romanen F / sn. Det kommer antagligen att vara ganska förvirrande om du bara har tittat på Ufotable-versionerna av UBW och Heaven's Feel, eftersom de utelämnar en hel del detaljer som är viktiga för att få skämt i öde / ihålig ataraxia.

Om du inte kan läsa japanska kan det här vara en obehaglig upplevelse. Den engelska översättningsplåstret är ... inte bra.

Öde / kaleidfodral Prisma Illya

Ödet / kaleidfodret Prisma Illya är en spinoff manga (del en, två, tre) som delar karaktärer och universumbegrepp med F / sn och F / Z men är annars ganska olik. En anime säsong med 10 avsnitt sändes sommaren 2013 och en annan säsong med 10 avsnitt ("2wei") sändes sommaren 2014. En tredje säsong ("2wei Herz") är planerad till sommaren 2015.

Du kan titta på eller läsa detta när som helst efter avslutad F / sn visuella roman eller F / Z i vilken form som helst. Du kommer att få mer av skämt om du har avslutat båda och även gått igenom Ödet / ihåligt ataraxia.

Annat öde / gibberish

Det finns också en massa av spinoffs. För att nämna några, Fate / apocrypha, Fate / Grand Order, Fate / konstiga falska, Fate / Extra, Fate / Extra CCC, Fate / Unlimited Codes, Fate / tiger colosseum och Fate / Prototype. Du kan antagligen läsa / spela någon av dessa efter att ha läst Fate / stay night visuella roman eller tittat på 2006 DEEN-anime eller Ufotable UBW eller Ufotable Heaven's Feel. Ingen av dem är särskilt "viktiga", men du kan tycka att de är roliga.

Resten av Nasuverse

Ödet / serien delar ett universum med ett antal andra verk av Nasu Kinoko (författaren till F / sn), inklusive Tsukihime, Kara no Kyoukai och Mahoutsukai no Yoru. Några av dessa är beroende av varandra, men de är i huvudsak helt avkopplade från Ödet / serien. Läs dem om du vill, eller inte. Oavsett vilket.

19
  • Manga har slutet på Ödet, men berättelsen följer inte Ödet. Enligt vad jag hörde har den element från UBW-rutten under historiens utveckling.
  • Tack, bra svar. Jag såg 2006-anime igen nyligen och slogs av hur dåligt slagsmålsscenerna såg ut - nästan DBZ-nivåer av dålighet. Mitt minne hade på något sätt gjort dem mycket coolare. Det fanns några konstiga plothål och trådar som aldrig gick någonstans också.
  • Jag kommer nog att följa ditt råd, titta på Fate / Zero, fånga den nya anime när den kommer ut och kanske försöka få den visuella romanen någon gång i framtiden. Jag väntar en liten stund för att se om någon annan vill ringa in och antagligen acceptera detta svar.
  • Tyvärr, men jag kan inte rösta upp det här svaret. Du säger att Studio Deen-anpassningen är medicore (vilket jag håller med) men rekommenderar att du tittar på Ufotable's, som vi inte vet något förrän det kommer ut. Ufotable har en historia av både framgångsrika anpassningar (Fate / Zero) och inte så (Gyo kommer att tänka här).
  • 1 Vi vet nu att Ufotables anpassning följer Unlimited Blade Works. Denna förhandsgranskningsguide baserad på det första avsnittet säger att det är så som en ingång för nya tittare, men fortfarande lika öde / noll när det gäller allmän kvalitet. Nu när jag har sett (hälften av) Fate / Zero, kan jag säga att Fate / Zero klarar sig ganska bra med att introducera Rin, till och med ge henne ett eget avsnitt, så för människor som kommer i kallt som inte vill läsa VN, jag skulle nog säga börja med Fate / Zero.

Enligt min åsikt (som senshin sa, 5 personer, 6 svarar), om du tittar på serien från produktions release order, skulle jag göra följande.

1) Öde / stanna natt visuell roman

Alla verk på Fate / Stay Night är anpassade från detta som

  • Anime följer huvudsakligen Ödet Rutten
    • Casters antagonistroll senare i anime är anpassad från Unlimited Blade Works. (In Fate dyker hon upp men dödas snart. Hennes mål att förtidigt kalla fram Graalen var en av de viktigaste tomterna i Unlimited Blade Works).
    • Sakuras attacker mot Rin i deras strid under Casters Arc är anpassad från Heaven's Feel.
  • De Obegränsat bladverk Filmen anpassar rutten med samma namn i Visual Novel. Det är emellertid mer troget mot anpassningen än den ursprungliga anime (jag säger trogen i en lösa känsla - du kan inte vara trogen mot ett par timmars spel i en film).
  • De Obegränsat bladverk Anime-serien av Ufotable anpassar rutten med samma namn i Visual Novel. är mer trogen än filmen eftersom den inte försöker komprimera allt till en film. det utvidgar också ödet till ett par karaktärer som helt enkelt försvann inte anpassar rutten med samma namn rutten
  • De Ödet / övernattningen: Heaven's Feel filmtrilogin misstänks anpassa rutten med samma namn (men för närvarande har endast den första filmen realiserats)

I termer av vilken Visual Novel, Fate / Stay Night Realta Nua PC är din bästa insats eftersom Realta Nua använder samma uppdaterade motor som vad Ödet / ihåligt Ataraxia användningsområden. Realta Nua PC är för alla åldrar och på japanska. Det finns en engelsk patch för det och det lägger till ett alternativ för att visa både de ursprungliga H-scenerna från den ursprungliga Visual Novel och deras Realta Nua Replacements (Shiro och Sabres sängplats, Rins kontrakt med Shiro, Rider som stjäl Prana från Shiro).

2) Öde / noll

Fate / Zero är en prequel till Fate / Stay Night. I början av Fate / Stay Night-anime ser du Saber och Gilgamesh slåss ut - det här är ungefär vad som händer i Fate / Zero (i anime kämpar de inte men det kan ha beskrivits i romanen). Huvudsakligen avslöjas mycket öde / noll i himmelens känsla som graalens tillstånd, Matou-familjen och krigens sanna syfte.

Oavsett rutt i Ödet / Övernattningen börjar de alla från efterdyningarna av Ödet / Noll.

3) Någon annan anime

Från denna punkt kommer du att känna till händelserna. Som sådan kommer anime-titlarna att vara en förkortad version av vad du har sett, men med mer stiliserade slagsmål (t.ex. Archer vs. Lancer), som enligt min mening ser bättre ut.


Om du tittar på serien från kronologisk ordning skulle jag göra följande:

  1. Öde noll
  2. Fate / Stay Night (anime, om du verkligen måste)
  3. Obegränsat Blade Works (jag skulle titta på Ufotables serie över Studio Deens film)
  4. Öde / stanna natt: Heaven's Feel filmtrilogi

Medan du säger att du inte tänker läsa Visual Novel, skulle du missa mycket. Den visuella romanen är inte begränsad till screeningtider, som sådan kan du få ganska detaljerade förklaringar av Nasuverse terminologi som True Magic, Magecraft, The Throne of Heroes, och hur den används med Holy Grail. Många av dessa förklaras i Unlimited Blade Works och Heaven's Feel Route, den senare har bara precis släppts delvis som en film med fler filmer som ska släppas.

Slutligen i Realta Nua, efter att ha sett alla 5 slutarna, finns det -Senaste avsnittet- vilket är i två delar: den första är en översyn av Ödetvägen, medan den andra delen är den sanna avslutningen på Ödet Vägen där två personer uppfyller villkoren för att utföra ett mirakel. Du kan också se det som en avslutning på Fate / Stay Night-anime eftersom både anime och Fate Route har samma slut, som sådan, -Last Episode- skulle fortsätta från båda. Den ursprungliga visuella romanen hade inte detta och en separat patch till Mirror Moon's patch krävdes för att lägga till den.

Utanför anime finns:

  • Ödet / ihåligt Ataraxia (Visual Novel) - Detta följer ödet. Det förväntar sig dock att du har spelat alla rutter i Fate / Stay Night eftersom det har element som framkom i Heaven's Feel.

    Matoufamiljens tillstånd som Zouken och Shinji är rädda för Sakura nu när hon är chef för familjen och Alter-Sabre är Sabres andra personlighet

  • Ödet / Extra (PSP-spel) - Detta ställs utanför Ödet / Övernattning. på 1970-talet har en viss händelse tömt Prana från världen. Det finns cameos från Fate / Stay Night som Kotomine, Taiga, Rin's Lancer och Sakura, men deras roller är olika och inte relaterade till originalet. Även Rin i den här titeln, även om den ser ut som Rin från Fate / Stay Night, är inte samma Rin utan en ättling till Fate / Stay Night's Rin av minst 2 generationer (antyds vara antingen mor eller mormor).

  • Ödet / Extra CCC (PSP-spel) - En delning från Ödet / Extra som Heaven's Feel är att Ödet / Övernatta. Sakura har en mycket större roll som också lägger till Gilgamesh i mixen. Men han är inte så mycket som en röv som han är i Fate / Stay Night (även om han stolt visar upp sin nakna kropp framför Elizabeth som ett vapen visar att han fortfarande har det egot).

  • Öde / apokryfa (roman) - Om du har tittat på Fate / Zero eller spelat den visuella romanen känner du till 3: e Holy Grail War. Ödet / Apokryfa delar sig från det tredje kriget där Graalen stals från Fuyuki. I den här historien finns det två team av tjänare och en ny klass, linjal, som fungerar som medlare över kriget. Mordred kallas också till Sabre och håller en etablerad tradition i Fate-serien: den huvudsakliga Sabre är relaterad till Fate / Stay Night's Sabre.

  • Öde / prototyp - Detta var vad Fate / Stay Night kunde ha varit med en manlig kung Arthur med en kvinnlig mästare. Holy Grail War också annorlunda med ett annat syfte.

  • Lord El-Melloi II ärenden - en sidaserie som följer Lord El-Melloi II, AKA Waver Velvet från Fate / Zero, och Gray, en ättling till Arturias Bloodline, när de undersöker mysterier i thaumaturgyvärldsgeneralinjen kring Clock Tower i London.

  • Ödet / labyrinten - satt i den sjunde labyrinten av Caubac Alcatraz (en död apostelförfader) där någon hade installerat och aktiverat en av underkategorin Holy Grails i Caubacs labyrint. Manaka Sajyou från Fate / Prototype dyker upp men är nu en existens kopplad till Akasha besitter kroppen av Norma som kallar Arturia. denna serie är också ett av de fall som Lord El-Melloi II och Gray undersöker

Det finns också andra Nasuverse-verk som Tsukihime och Häxan av den heliga natten. Carnival Phantasm är en crossover av Nasuverse som hjältar från Fate / Stay Night och Tsukihime som försöker datera alla sina hjältinnor samtidigt och alternativa format för Holy Grail War.

5
  • 1 Kontrollera min redigering för att se om det finns något som avviker från din avsedda betydelse. Tack.
  • @nhahtdh i det sista stycket menade jag att Shiro och Shiki dejtar sina hjältinnor är som bara en kort men det är en bra anteckning om bara galna saker kommer i serien, annars är det bara mina vanliga misstag, du har allt rätt
  • Jag hörde att William Shakespeare är en av Casters in Fate / Apocrypha. Det enda som möjligen kunde ha gjort Fate-serien ännu bättre är att lägga till Shakespeare.
  • @Torisuda det stämmer, Shakespeare är Caster of the Red Faction in Apocrypha, konstigt eftersom han verkar ha ingen magisk historia till skillnad från andra Fuyuki Grail Casters som Medea eller Solomon, men Fuyuki Grail kan fortfarande vara skadad på något sätt som mördarna i Apokryfer är inte heller Hassan
  • Eller Shakespeare var en trollkarl i Apokryfa-universum, samma som King Arthur var kvinna. I alla fall accepterade jag senshins svar eftersom jag slutade följa rådet att gå vidare till Ödet / Noll, men jag röstade upp ditt. I framtiden kommer jag troligen att sluta läsa VN trots allt.

Jag lägger upp detta för att hjälpa alla som jag som inte kan få tag på den visuella romanen. Som sagt i ett annat svar är det bäst att börja med Ödet / övernattning. Den nya versionen som kommer ut är baserad på Unlimited Blade Works-rutten i den visuella romanen. Som sådan rekommenderar jag den här visningsordningen.

Öde / övernattning (2006)

Öde noll

Öde / övernattning: Unlimited Blade Works (2014)

Ödet / övernattningen: Heaven's Feel

Denna visningsordning undviker spoilers som förstör serien och låter dig se varje rutt till slut innan du går vidare till nästa rutt. Fate / Zero och Fate / stay night (2006) har Saber som kvinnlig ledare och därmed den mest anslutna.

Jag vill nämna att även om anime från 2006 får negativ kritik angående dess animering, gillade jag den när jag tittade på den. Hur som helst, jag har definitivt sett sämre anime. Även om jag inte illusionerar att det är bättre än den visuella romanen är källmaterialet vanligtvis bättre än anime-anpassningar.

Hur som helst tänkte jag bara lägga upp det här eftersom den ursprungliga frågan var att utesluta de visuella romanerna.

4
  • Det uppskattades att den kommande animationen i oktober kommer att vara UBW-rutten. Heavens Feel kommer att bli en film men det finns inget antydan till släppdatum ännu
  • @cuningj Jag gillade 2006-anime så mycket att mitt sinne på något sätt gjorde animationen mycket bättre än den egentligen var. Det är ett bevis på hur stark historien och karaktärerna är. BTW, tack för ditt svar; Jag gav dig en uppröstning.
  • Torisuda tack för omröstningen Jag uppskattar det. Jag har fler nyheter. För tillfället publicerar någon en översatt version genom ödet ihålig visuell roman på youtube. Kanalen är Rothran Agnos. Från vad jag fick från översättningen är det uppföljaren till ödet. Utseendet på scenarier från andra rutter beror på att Rin trasslat i ett magiskt experiment som kort sammanbinder parrellvärldar och som Shirou uttryckte att skapa en situation var allt och allt blev möjligt.
  • En sista sak Om någon letar efter översättningen för ödet apokryfiska romanen är den för närvarande publicerad på en av översättarnas wordpress. canonrap.wordpress.com. Om du har problem med att komma in på sidan finns det en länk bredvid översättarnas namn på baka tsuki-sidan. Jag skulle inkludera länken men jag är inte bra på den här typen av saker.

Efter att ha sett serien själv har jag det perfekta svaret. Titta på Fate / Zero först eftersom det är ofullständigt, se sedan ödet stanna / natt av Ufotable (den senaste versionen som fortfarande släpps i simulcast) Jag tog för evigt att fatta beslutet och jag är lättad över att jag valde rätt. Om du tittar tvärtom har du ingen aning om vad som verkligen händer. Således går du bara i ordning med historiens faktiska tidslinje. Öde / noll, sedan Öde / stanna natt. Lätt Peezy.

2
  • 5 "Titta på ödet / noll först eftersom det är ofullständigt" hur är ödet / noll ofullständigt? och för rekordet Ufotable's Fate / Stay Night is Unlimited Blade Works
  • 1 Jag tror att han försökte säga att Fate Zero-historien inte slutar i det senaste avsnittet utan fortsätter i Fate Stay night, vilket är "ofullständig". Jag håller också med om att spoilers i Stay night är större än i Zero. och att titta på noll skulle hjälpa dig att förstå bättre Övernatta om du först tittar på noll.