Anonim

The Brilliance of Death Note och hur det spelar ett spel - 17 år senare

I slutet av Death Note skulle Near ha gått vilse om Mello inte hjälpte honom. Det får mig att tänka på varför nära som alltid är försiktig (är inte som L eller Mello) inte fick reda på möjligheten av falsk dödsnot, under tiden hade Mello fått reda på det.

För Mello, efter att han fick reda på att Kira hjälpte Japans polis, skulle han få reda på att Kira där sågs av andra. För att fortsätta döda människor skulle han behöva X-Kira (Mikami) för att göra morden och en talman (Takada) för att hjälpa honom att kommunicera med honom. Fram till dess var Melos och Neares tänkande desamma: hitta x-kira (Mello undersökte också Misa). Mello kunde lätt anta att Near hade hittat x-kira och stalkat honom.

Vad som gör det konstigt är att Mello trodde att den här personen som undersöktes av Near använde falsk dödsanteckning och antog att Near aldrig någonsin fick reda på detta om han inte kidnappade Takada.

Så, skulle Near aldrig ha fått reda på möjligheten av falsk Death Note utan att Mello offrade sig själv? Om det verkligen var så svårt att ta reda på det, hur kunde Mello veta det? Låter det inte som om Near skulle lätt luras av Light, medan Mello överträffade dem två?

1
  • N och Kila spelade ett parti schack och går vidare till slutmatchen. Vid denna tidpunkt tror båda att de någonsin har haft ett enda drag övervägt och planerat. Nu hör M hela planen för N (jag tror medan jag släpper genom att få bilden) och "ser tavlan" när N har planerat sin schackmatta. Allt som N planerat ges nu för M, M kan analysera den enskilda positionen och hitta det trick som (M och) Kira skulle spela. M visste inte att Kira hade den planen men M visste att detta var en svag punkt i N: s plan. N var säker på att han överträffade Kira och M övervägde hur Kira kunde ha överträffat N.

Jag minns att Halle Lidner, SPK-medlem, alltid höll kontakten med Mello och höll honom uppdaterad med Neares senaste teorier om Kira-fallet. Det är möjligt att han också visste om Neares plan och hans möte med Kira.

Men Mello, med Matt, bestämde sig för att kidnappa Takada som avslöjade den verkliga Death Note-platsen.

Innan dess är Melos rörelser okända eftersom berättelsen fokuserar på utredning av Takada och Mikami. Hans anledning att kidnappa Takada är också okänd om han insåg möjligheten av falsk Death Note eller annan anledning.

Men till slut erkände Near Mello att han inte skulle ha vunnit utan sitt offer.

5
  • Vi kan antagligen anta att detta inte var hur Mello tänkte att denna kidnappning skulle gå, om vi tittar på hans reaktion på Matts död. Han skulle inte ha känt till Death Note som var gömd i Takadas behå och antagligen trodde både sig själv och Matt relativt säkra. Med information som matades till honom via Halle skulle han antagligen ha nått liknande slutsatser som Near och insett att något drastiskt behövdes göras för att avslöja placeringen av den verkliga Death Note.Knowing Nears-teamet tittade på, han hoppades att han skulle spola ut det och få tillbaka informationen via Halle.
  • Det är också värt att notera att, medan Near fortfarande verkade (huvudsakligen) inom lagen, hade Mello mycket mer frihet (och personligen är det i allmänhet mer sannolikt att) försöka dessa drastiska drag som Near inte kunde. Oavsett om Near skulle räkna med eller hoppas på något liknande, kan vi bara spekulera på.
  • sequoiad Så det är möjligt att Near också tänkte på möjligheten till falsk dödsnot men inte vidtagit några åtgärder för det ännu och då gick Mello fram och hjälpte honom?
  • @sequoiad Åh och min personliga tanke är Near insåg inte att eftersom Mikami var så övertygande, medan Mello efter att ha visat vad Near planerade, kanske tänkte på möjligheten av falsk dödsnot och kidnappade Takada som det minsta han kunde göra för Near
  • det är verkligen möjligt. Mello kunde också ha försökt driva sin egen undersökning framåt på ett sätt som Near inte skulle göra (jag kan inte föreställa mig att Near någonsin använder en liknande metod) också, men det är all spekulation om huruvida han gjorde det för att hjälpa Near medvetet eller inte. Jag undrar också om Near redan kan ha haft en plan redo (när han bestämde datumet för lagermötet) för att bekräfta och lokalisera den falska och riktiga anteckningen, som han aldrig behövde anta på grund av Melos plötsliga och oförutsägbara handling.

Huvudpoängen här är skillnaderna mellan N, M och L. L kunde förbli mest lugn medan man löste ett ärende och hade förmågan att anta fel information för att inte komma in på hans sätt. N är absolut apatisk, lugn och logiskt tänkande. Han kan lösa varje "rättvis gåta" men saknar förmågan att ifrågasätta omfattningen eller att ha medkänsla med andra (t.ex. hans "motståndare"). M är den exakta motsatsen, han är snabbt tempererad men han kan tänka som sin motståndare och han både fuskar och spelar förutsatt att den andra fuskar. Han visste - som N - att Kira var medveten om utredningarna men till skillnad från N teoretiserade han att Kira skulle sätta en fälla som han gjorde. Efter att han hade tagit emot N: s plan och att "Kira att bli förbjudet" accepterat antog han ett trick-in-trick och startade kidnappningen för att säkerställa att rätt DN används av X-Kira och att N skulle ta notis om det.

Det är betraktaren: N löser ett fall som ett pussel, förutsatt att han bara måste hitta varje pice en plats. M antar alltid att det saknas bitar eller extra eller förfalskade.

Det beror på att Lidner berättade för Melos plan och vad som gjorde det konstigt var hur Mello kunde ta reda på att det fanns en falsk dödsnot som utarbetats av Mikami och tänkte fälla i närheten? enligt min åsikt eftersom x gissning (mikami) lyckades veta av nära och nära var alltmer fokuserad på att utreda mikami och ljus att veta nära undersökte mikami ljus att veta nära ett geni då planerade ljus en falsk dödsnotfälla utarbetad av mikami att fälla nära för en månad sedan, nu kunde Mello ta reda på att det fanns en falsk dödsanteckning för att Mello trodde att den lätta smarta personen definitivt skulle använda fällan som gavs till precis som Mello mötte japanska polisstyrkor. Ljus skulle sätta den på nära håll så att mello trodde att det fanns en falsk dödsnot, nu när jag observerade från alla kommentarer från dödsnotfans varför offrade Mello sig själv för nära? alla fans vet inte det än så jag sprider mina kunskaper här

eftersom mello alltid sa att han ville bli nummer ett i världen för att han offrade sig själv så att dödsanteckningsfans tror att om mello inte offrar sig själv så kommer nära att dö vilket betyder att mello är överlägsen nära mello smartare än nära trots att nära är efterträdaren till L Det är omöjligt eftersom Mello bara har offrat sig själv, Mello gjorde det bara för att vägleda.

1
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser.