Anonim

10 vuxna skämt du aldrig fångat i videospel för barn

Så jag har alltid lagt märke till detta i flera år och tittat på anime, jag tittar alltid på anime-karaktärer och de verkar behöva ha en mjölkaktig / suddig struktur på huden / kläderna. Det är inte märkbart för vissa människor, men förhoppningsvis kan du se vad jag menar med dessa bilder.

(Klicka på bilderna och zooma in för att få en bättre uppfattning om vad jag menar.)

Jag kopierade och klistrade in bilderna i Photoshop och använde ögondroppsverktyget på olika delar av huden och kläderna. Färgkoderna hoppar runt överallt så att de inte kan vara solida.

Kan det vara så att dessa ramar skannades in vid en viss DPI? Kanske något som ett resultat av en redigeringsprogramvara som After Effects? Eller kanske är det pappersstrukturen?

7
  • När det gäller de icke fasta ytorna skulle jag förvänta mig att detta beror på videokomprimering, nej? Även om det lyckades upprätthålla det, införde omvandlingen till jpeg säkert artefakter.
  • Problemet kommer från kompression. Anime ritas med en viss upplösning och sedan skalas / komprimeras sedan till en lägre upplösning för produktionsändamål. När detta händer måste den större bilden suddas / sammanfoga pixlar för att passa den större upplösningen på den mindre upplösningen. Ganska vanligt problem med skalning i allmänhet. Även om det inte är ett problem förrän du har kommit ner till 480p, ser 720p bra ut (fortfarande märkbart), medan 1080p och högre ser mycket renare ut.
  • Som folk har sagt här beror det säkert på artefakterna som introduceras av videokomprimering. Jag vet för ett faktum att i Gurren Lagann (och detta gäller antagligen också för varje modern anime) använder de färgen och effekterna på datorn, så det är mycket osannolikt att det finns någon artefakt i detta skede.
  • Korrigera mig om jag har fel, men är inte i huvudsak alla videokodade kodade med en förlorad codec? Om jag minns rätt kan till och med en minut lång förlustfri kodad video vara mer än några gigabyte stora (så DVD-skivor kan inte passa, och ibland kommer inte Blu-strålar heller). Problemet är att kompressionsnivån är inställd för hög för att artefakterna ska märkas.
  • @GaoWeiWei: det beror på vilken typ av video du komprimerar. Digitalt producerade animer som mestadels har statiska bakgrundsbilder med små animerade områden, massor av platta färger och endast enkla panorering / roterande rörelser kan komprimeras förlustfritt ganska effektivt från produktionsstudiorna; videor som rippats från en kommersiellt producerad CD / DVD / BD är vanligtvis redan komprimerade med en viss förlustkomprimering och innehåller redan komprimeringsartefakter även när dina ögon inte kan se den, så den kan inte komprimeras effektivt utan förlust.

Detta händer om du kodar en video med en förlustkod. I varje ram dras de solida färgerna faktiskt solida. Men i det ögonblick där de omvandlas till en video används en förlustfri komprimering. Förlorad datakomprimering kasserar en del data från varje ram så att den blir liten (i betydelsen datorns minne) tillräckligt för att lagras på till exempel en DVD eller så är det möjligt att strömma dem över internet.

Komprimeringsartefakter förekommer i många vanliga media som DVD-skivor, vanliga datorfilformat som JPEG-, MP3- eller MPEG-filer och i vissa alternativ till CD-skivan, till exempel Sonys MiniDisc-format. Okomprimerade medier (t.ex. på Laserdiscs, Audio CD-skivor och WAV-filer) eller förlustfritt komprimerade media (som FLAC eller PNG) lider inte av komprimeringsartefakter.

Om du tittar nära bilden kan du se någon form av ett fyrkantigt mönster (två är markerade med cirklar), även kallade artefakter, som visas om du använder förlustfri komprimering.

En annan effekt som uppstår är att färgen förändras. Här är ett exempel där den vänstra bilden är en förlustfri png-fil och den högra bilden en mycket hög komprimerad jpg-bild:

Bilden till vänster behöver 168 KByte på skivan medan höger bara behöver 2 KByte. Om du vill veta orsaken till varför dessa artefakter visas kan du läsa artiklarna jag tillhandahåller nedan.

Information och bild från Wikipedia och mer information från Wikipedia.

1
  • 1 Tl; dr: få Blue Ray-utsläpp

Så som du redan vet händer detta på grund av förlust av bilddata på grund av komprimering. Denna effekt blir mer märkbar, den lägre målkvaliteten / storleken är för videon.

För att få bättre skärmdumpar, om du inte behöver en viss ram i en scen, bör du alltid gå till nyckelbilderna.I förlorade videokomprimeringsalger infogas nyckelbilder då och då i videoströmmen och de innehåller en initial representation av en ny scen, från vilken fragmenten börjar röra sig, så att eventuella statiska fragment kanske inte tar upp värdefulla databitar i strömmen . När dessa fragment börjar röra sig blir bilden suddig, du börjar se artefakter etc. Vissa spelare och de flesta videoredigeringsappar visar dig när du har pausat vid en nyckelbild.