Anonim

Kommer Master Roshi att vara Goku's Ultimate Challenge? - Crazy Fan Theory (kul)

Gohan var den starkaste i sin mystiska form tillbaka i slutet av DBZ. Hur kunde Gohan ha blivit så svag att han tappade förmågan att vända Super Saiyan 2 på så kort tid? Medan å andra sidan Frieza kunde överträffa Goku's Super Saiyan Blue-transformation på bara fyra månaders träning. Det är inte meningsfullt.

Tagoma kunde till och med tränga igenom honom med en ki-explosion. Nu förlorar han vänster och höger i varje avsnitt. Senast sköt Frieza i sin basform ki-sprängningar genom Super Saiyan Gohan. Så Friezas basform är starkare än Super Saiyan nu? Hur hände det?

2
  • om du hänvisar till Freeza i Resurrection F kom ihåg att han tränade så att han inte skulle förlora till en Super Saiyan igen .... annars skulle det vara ganska meningslöst för honom om han förlorade igen nu till en föråldrad Saiyan-form. när det gäller Gohan fick jag en känsla av att han inte längre tränar regelbundet med tanke på att Chichi ville att han skulle studera mer och spar mindre så att han inte slutade som Goku
  • Även om orange är en bra serie, men har fortfarande ett manus med flera misslyckanden: /

Hur kan det bli så svagt att det inte ens går super saiyan 2 längre på kort tid

Enligt dragon bollens tidslinje har cirka 5 år gått mellan slutet av buu-sagan och F-sagas återuppbyggnad. Gohan har inte tränat alls sedan dess. Vi kan välja analogin mellan professionella idrottare här: de behöver träna nästan varje dag för att behålla sin form, än mindre bli "starkare". Efter 5 år förväntas det än Gohan har blivit betydligt svagare. Men igen, om han skulle träna några månader skulle hans makt troligen öka exponentiellt. Observera också att han inte tränade mycket i Buu-sagan, mycket av hans maktökning kom från hjälp av Supreme Kai.

... medan frieza överträffar goku SSB under fyra månaders träning

Frieza säger att han aldrig behövde träna en dag i sitt liv eftersom han redan var så mycket starkare än alla andra. Om vi ​​anser att Goku är ett stridsgeni, föreställ dig hur mycket träning och nästan dödsupplevelse han var tvungen att gå igenom för att kunna kämpa i nivå med Frieza. I slutändan hjälpte bara Krilins död till att bli super saiyan och slå Frieza. Eftersom han aldrig tränat förut, vore det vettigt att hans makt skulle öka exponentiellt efter lite träning.

Tagoma kunde till och med tränga igenom honom med en ki-explosion.

I filmen "Resurrection of F" dödades Goku i Super Saiyan nästan av en Sorbet-pistol. Detta berättar att oavsett hur stark en krigare du är kan du besegras av någon så mycket svagare än dig om du blir överraskad.

Så frieza bas är starkare än super saiyan nu

Ja, när Gohan tydligt säger att han inte matchar Frieza är han fortfarande i sin basform. Gohan kan kanske känna Friezas ki bortom hans nuvarande form, men det här är bara spekulation.

VARNING: DETTA SVAR INNEHÅLLER SPOILERS UPP TILL EPISOD 23

Den tid som har gått i Dragon Ball Super är tydligen öppen för tolkning.I BoG var Gohan förmodligen fortfarande den starkaste eller åtminstone på samma nivå som Goku innan han gick SSJG, därav anledningen till att de gjorde det till en poäng att få honom att gå in som om han var den enda som kunde stoppa Beerus. Uppenbarligen fungerade det inte så bra för honom. Men han startade upp i sin "mystiska" form och det är sista gången vi ser det, hittills.

Jag förstår inte hur han kunde ha fallit så långt efter Goku och Vegeta innan de utbildades av Whis, men i princip har Gohan inte tränat, som alls. Inte som tiden mellan när han kämpade mot Cell och Majin Buu där han bara slackar på sin träning denna gång gjorde han verkligen ingenting alls. Den mest "träning" du ser att han gör är när han leker med Mr. Satan som Great Saiyaman om baby Pan.

De gör det till en poäng att visa att han inte nödvändigtvis har tappat sin makt, eftersom han lätt kan slå Ginyu (i Tagomas kropp) som en Super Saiyan, bara förmågan att få tillgång till allt efter behag utan att allvarligt skada eller döda själv har gått vilse. Mot Frieza kan han ha kunnat slåss med honom och åtminstone hålla honom avstängd tills Goku och Vegeta kom dit, men vi såg alla vad att få fram mer kraft än hans kropp kan hantera gjorde för honom. Tänk Kaioken och vad som hände med Goku när han kämpade mot Vegeta, utom i mycket större skala.

De gjorde det också en poäng att visa att han kanske inte nödvändigtvis var "för svag" för att möta Frieza, bara för mjuk. Han släpper sin vakt medan han visar barmhärtighet mot Ginyu på samma sätt som Goku gjorde med Frieza och betalar för det med en ki-sprängning genom axeln. Med tanke på att han uppenbarligen var arg på sig själv för att han släppte sin träning, vilket gjorde att han inte kunde skydda sin familj, kanske han lärt sig sin lektion om att bara anta att hans pappa eller Vegeta alltid kommer att vara där för att skydda alla och kommer att hitta lite motivation att träna en lite grann. Vi får se. Min poäng är att de verkar sätta rå makt i ett grått område och fokusera mer på förmåga, erfarenhet och stridsanda i denna serie. Det är bara min åsikt baserat på det faktum att Roshi var där och slåss när Yamcha är lätt åtminstone fortfarande starkare än han är. Hur som helst, jag hoppas att det hjälper alla som undrar vad som händer med Gohan. Han är inte svag, kraftfullt, han är bara i form och gungar pappa bod.

1
  • Jag känner att jag måste hålla med den här kommentaren av alltför många anledningar, men jag ville kommentera särskilt den sista biten. Se, jag har också märkt att DBS fokuserar mycket mer på förmåga, där DBZ fokuserade på rå kraft. (Observera att i DB handlade det också om förmåga. Rå makt spelade bara roll för King Piccolo, där skillnaden var enorm). Hela poängen med SSJB är att det är en avancerad form av ki-kontroll. De gör att det verkar som att "gud ki" bara är den ultimata kontrollen av ki, vilket betyder att det inte är en rå kraftförstärkning utan en effektivitetsökning. Så ja, kom överens.

Gohan var den starkaste i sin mystiska form tillbaka i slutet av DBZ. Hur kunde Gohan ha blivit så svag att han tappade förmågan att vända Super Saiyan 2 på så kort tid? Medan å andra sidan Frieza kunde överträffa Goku's Super Saiyan Blue-transformation på bara fyra månaders träning. Det är inte meningsfullt.

Teorihandlingarna går faktiskt så här, Mystic Gohan fick sina krafter utan träning (Old Ki väckte sina krafter). Efter Kid Buu-incidenten och Berus-ankomst cirka 5,5 år hade Mystic Gohan inte tränat på 5 hela år, han använde inte ens sin KI så mycket tid. Först fick han kraften som en given och efter det tränade han inte så hans kraft tappade i första hand.

Tagoma kunde till och med tränga igenom honom med en ki-explosion. Nu förlorar han vänster och höger i varje avsnitt.

Tagoma kunde till och med tränga igenom honom med en ki-sprängning, det berodde på hans kropp. Han hade inte tränat på ett tag att göra kroppen tråkig, din kropp måste aktiveras med en viss mängd KI för att avböja energisprängningar.

Senast sköt Frieza i sin basform ki-sprängningar genom Super Saiyan Gohan. Så Friezas basform är starkare än Super Saiyan nu? Hur hände det?

Frieza hade sagt att han var född så kraftfull så att han inte behövde träna. Tja, Goku var svag jämfört med Frieza från början så det kan vara så att träning hade olika resultat på dem båda, kanske friza hade detta som en naturlig talang, det var därför han överträffade Majin-Buu och Mystic Gohan i sin basform.