Anonim

Grand Theft Auto V på AMD A8-6600K APU med HD 8570D

I den andra säsongen av "Love, Chunibyou and and Delusions" börjar Rikka krafter försvagas i det 9: e avsnittet. Jag förstår inte vad som händer. Deras krafter ska vara imaginära. Hur är det då möjligt för något imaginärt att försvaga om inte personen föreställer sig att de försvagar sig själva. Rikka har egentligen ingen anledning att föreställa sig det och från hennes reaktioner tycker hon tydligen inte om det. Vad orsakar det sedan och varför händer det?

Dessutom berättar Shichimiya Rikka om vad som en gång hände henne och att hon bestämde sig för att behålla sina krafter och förbli den magiska djävulflickan. Betyder det att om hon hade förälskat sig i Yuuta då, skulle hennes krafter ha försvunnit?

Vad har deras krafter att göra med Yuuta?

4
  • Jag trodde att imaginära krafter var som imaginära vänner. När du väl fått något mer intressant och / eller viktigare började vanföreställningarna bli onödiga. Men för riktigt svar, antar jag att vi skulle behöva Guds ord.
  • Ja, men Rikkas chunibyou-personlighet är verkligen viktigt för henne. Hon ville inte förlora sina krafter. Och hon gick faktiskt igenom för att stärka dem en gång till för att hon verkligen behövde dem. Jag tvivlar på om hennes chunibyou är något mindre viktigt än kärlek.
  • Jag tror att det inte egentligen var ett medvetet beslut. Rikka använde vanföreställningarna för att klara livet i mestadels alla aspekter, men hennes känsla för Yuuta gjorde henne mer bekväm och nöjd med verkligheten, hon hade mindre behov av vanföreställningarna. Och ändå behövde hon vanföreställningarna, hon ansågs till dem, så hon ville inte förlora dem. Jag antar att något liknande hände med Shichimiya. Hade hon accepterat sin kärlek då, hade hon kanske släppt alla vanföreställningar och börjat ett mer konventionellt skolliv. Men igen, det är bara min syn på anime. Nu vill jag verkligen ha Guds ord om detta ...
  • Kärlek verkar vara den enda anledningen till allt. Både Shichimiya och Rikka var i liknande situationer när det hände. Men jag förstår inte hur deras fantasi påverkas. Jag gillar ditt resonemang men jag tror att jag väntar tills jag får ett mer tillfredsställande svar.

Rikka imaginära "krafter" är en återspegling av hur hon uppfattar sig själv. Händelserna i serien började få henne att fråga sig om det var dags för henne att "växa upp" och ge upp chuunispel; denna interna tvivel "manifesterade" sig som "försvagad" makt.

2
  • 1 Jag gillar förklaringen. Det som handlar om att det beror på känslan av att hon måste växa upp är vettigt. Men vad tycker du om Shichimiya? Hon kunde behålla sina krafter eller något liknande om att hon kom över Yuuta. Antyder det inte att det har något att göra med kärlek?
  • 1 Det är en fantastisk poäng. Något att komma ihåg är dock att deras krafter är 100% imaginära. Rikka och Shichimiya har förmodligen lite olika sätt att tänka på kärlek, och detta skulle troligen återspeglas i deras "krafter" (som de ofta utgör / lägger till i farten).

Det hade varit 100 gånger bättre om hon bara visade tecken på att växa upp och ge upp den barnsliga handling hon hade pågått, det är väldigt konstigt att titta på en 17-18 år gammal handling som en slags edgy chunibyou. Jag förstår om hon fortfarande gick i grundskolan eller i grundskolan eller till och med en gymnasium, men efter det verkar det bara som om den personen kan ha en psykisk funktionsnedsättning av något slag eftersom det inte är normalt.

Jag tror att hela anledningen till att hon agerar på det sättet är främst för att hon vill dölja sina känslor av vad som hänt med hennes familj. Genom att sätta på denna handling av någon edgy devil girl med powers , skulle det ha varit ett lyckligare slut om hon kastade allt åt sidan och bestämde sig för att ge upp den handlingen och se livet för vad det egentligen är.

Låt oss först gå tillbaka till varför de utvecklar "makten" i första hand. Rikka utvecklade sin makt efter att hon bevittnat Yuuta i aktion som Dark Flame Master från balkongen till sin syster, Takanashi Touka's rum. Varför utvecklar hon en sådan makt? För att hon var ensam. Hon var mycket nära sin far och hennes fars plötsliga död (eftersom Touka och hennes mamma inte informerade henne på förhand eftersom de tyckte att hon var för ung) orsakade henne en stor chock. Hon kan inte acceptera hans död och därmed, när hon ser Yuutas kraft, utvecklade hon sin egen där hennes mål är att hitta den osynliga horisonten som hon tror är platsen där hon kan träffa sin far igen.

Hon blir sedan kär i Yuuta, den som hon avgudade. Men vid den tiden var Yuuta inte längre Dark Flame Master. Yuuta har accepterat verkligheten och lever i den trots att hans makt återkommer ibland (och av misstag). Rikka insåg att Yuuta ville att hon skulle sluta vara en chuunibyou (hände under andra säsongen av anime). Detta fick henne att vackla mellan chuunibyou sättet att leva och den verkliga världen och som manifesteras i hennes kraft växande svagare. Hennes kärlek till honom fick henne att försvagas eftersom Yuuta förväntade sig att hon skulle vara 'normal'.

När det gäller Shichimiya vet jag inte varför hennes makt blev svagare när hon blev kär i Yuuta eftersom det bara nämndes kort i anime och jag läste inte ljusromanen.

1
  • 1 Ja ja, ditt svar är delvis rätt men jag tror verkligen inte att Yuuta ville att Rikka skulle vara normal längre under andra säsongen. Han accepterar hennes chuunibyou-personlighet i slutet av den första säsongen och deras "pakt" är ett bevis på att Yuuta accepterar hennes chuunibyou helt. Det är uppenbart när Nibutani konfronteras säger Yuuta henne att han gillar Rikka som hon är. Rikka var den som själv gjorde pakten. Det finns inget sätt Yuuta ville att hon skulle vara normal. Och Rikka visste det också. Om så var fallet hade Rikka förblivit normalt som under första säsongen.