Anonim

Slamblast Blaster Demo | BOOMco.

I anime när en karaktär är kroniskt sjuk, sägs de ha en "svag kropp".

Det första och mest uppenbara exemplet som jag tänker på är Clannad, men jag har sett det också i andra animer.

Är det något av den japanska kulturen? Eller kanske en karaktär av översättning?

Jag kanske tittar för långt på det och det är egentligen bara en plot-enhet, och ingen bryr sig verkligen om vad sjukdomen egentligen är.

Tack till dem som svarar!

2
  • Jag har antagit att eftersom japanerna är ett mycket artigt folk i allmänhet, är det fråga om oförskämdhet och / eller för personlig. Jag tror inte att det bara är en plotapparat i den meningen att ingen bryr sig.
  • Jag hade alltid antagit att att ha kronisk sjukdom gör dig svag på ett sätt. Jag tycker inte ens att det är en kulturell sak; det är precis vad sjukdomar är

Det är mer än troligt att detta så kallade mystiska "svaghetssyndrom" egentligen bara är en plot-enhet för att driva historien / karaktärerna med. Detta specifika mål är att dra sympatier till den specifika karaktären och är oftare ett populärt sätt att få karaktär att dö före sin tid, om det är vad historien kräver.

Så varför är denna mystiska svaghet så populär, frågar du? Varför inte alltid använda en riktig sjukdom? Vanligtvis beror det på att denna "svaghet" är en "ren" och "söt" sjukdom jämfört med faktiska kroniska medicinska tillstånd. Även i sin dödliga form är symtomen: du är svag, du blir svagare, du dör. (hosta upp blod då och då är valfritt)

Däremot är faktiska tillstånd som magcancer däremot inte "söta" alls. Så snart du anger en verklig sjukdom / tillstånd dyker det upp många frågor, något som kan flytta perspektivet bort från en karaktärs tragiska öde.

Dessutom kan det finnas några faktiska förhållanden som inspirerade till "svaghetssyndromet" eftersom japanerna hade många sjuka människor under lång tid i vissa områden. Efter att ha varit ett land som har förstörts två gånger av en atombomb, var effekterna av strålningsexponering inte väl undersökta eller dokumenterade då av forskare, så mycket av de långsiktiga biverkningarna av direkt och indirekt strålningsexponering som fosterskador, leukemi, anemi, cancer, sköldkörtelsjukdom, lever- och benmärgsdegeneration och övergripande allvarligt nedsatt immunförsvar kan ha tillskrivits andra saker.

1
  • +1 för andra världskrigets analys av den fysiska och psykologiska påverkan på Nipponjin.