Anonim

American Boy Parody - \ "First Asian Boy \"

I striden mellan Noumu och All Might säger All Might att om Noumu görs för att slåss mot honom med 100%, kommer han att behöva slå honom med över 100% av sin styrka för att besegra honom, och att om Noumu's quirk är chockabsorption och inte regenerering kan han ha en gräns för hur mycket slag han kan ta. Efter att ha skickat Noumu att flyga sa han i sin bästa tid att han skulle ha behövt fem slag för att besegra honom, men han behövde över 300. Men det som skickade Noumu att flyga var bara ett slag, hans "plus ultra" -stans.Varför slog han inte bara Noumu med sin "plus ultra" -stans från början? Vad var alla andra slag för?

Jag kan tänka på några skäl.

Ut-universum

  • Det är en Shonen-anime. Den högsta regeln i Shonen är Rule of Cool. Annat än detta gäller också tropes som Special Attacks, Limit Break, Finishing Move.
  • Som flaggskeppsslag för säsong 1 krävdes det att den skulle vara längre än "1-Punch". (Även om One Punch Man visar att det kan arbete. LOL)

In-Universe Eftersom det var striden mellan nästan lika motståndare krävdes 300 slag för att

  • Att sätta Nomu ur balans så att han inte kunde försvara sig mot den slutliga "Plus Ultra" Punch. Om det var den första stansen, kan Nomu framgångsrikt ha försvarat den. Om du tittar noga på striden ser du att Nomu börjar matcha Alla kanske stansar för stans, än att hans frekvens minskar eftersom Alla kanske får fler träffar och slutligen blir det ensidig när All Might hamnar på honom.
  • Eftersom All Might visste att Nomu inte upphäver skadan och regenererar den, slog de snabba stansarna gradvis bort sin styrka tills den var tillräckligt nere för att avsluta i ett slag.

All Might new hade han en fast tid tills hans "Super" -form varade, och för att få det att räkna gick han head to head med Nomu ända till sista stund och släppte all sin makt i den senaste stansen.

Om du går och läser mangan (och förhoppningsvis under den aktuella sändningssäsongen) ser du att han gör något liknande

När han går emot Alla för en använder han de sista glödningarna av En för alla i sin kropp för att leverera dödsslaget. Betyder det att de tidigare stansarna var meningslösa? Jag tror inte det!

När All Might upptäckte att Nomus Quirk var Shock Absorption och Super Regeneration, tänkte All Might snabbt att han måste ha någon övre gräns för sina chockabsorptionsförmågor.

Således slog han honom så många gånger så att Nomu skulle ha blivit överväldigad av det stora antalet slag (och chocken från dem) som hans kropp var tvungen att hantera.

De förklarade bokstavligen det i showen. All Might visste att hans karaktär var stötdämpning inte ogiltigförklaring. Med detta i åtanke fortsatte All Might att stansa honom om och om igen (dränera Nomu för hans uthållighet) tills han var tillräckligt svag för att hans slag skulle fungera mot honom.