Anonim

Joel Guy Jr. Trial Day 4 - Jim Brink, Map Creator - Dr Murray Marks, Forensic Anthropologist

Vem ska säga om någon 'mördas' (Detta är huvudfrågan. De meningar som är markerade med "?" Är bara för att ge motivering och sammanhang för frågan) ?

Exempel på fall:

  1. Gör det självmordsräkning som mord?

  2. Vad händer om A av misstag eller oavsiktligt (det kan vara en skillnad. Jag pratade med en juridisk expert en gång. inte säker) dödar B, oavsett om det finns vittnen eller inte?

  3. Vad händer om C dödar D in självförsvar?

  4. Vad händer om någon elev E snubblar och dör, utan att döden är avsedd av någon av de andra studenterna, medan det inte finns några vittnen? Hur vet eleverna att Monokuma verkligen skulle säga att Es död var en olycka istället för att ringa ett klassrum för att lura alla?

  5. Vem bestämmer om ett mord görs i självförsvar? Vem bestämmer om en död i en olycka? Studenterna? Monokuma?

  6. Om en av studenterna har dissociativ identitetsstörning som i Identity (2003), och en av identiteterna mördar en annan student, vad händer med kroppen som innehåller flera personligheter?

Re självförsvaret (knappast spoilerous men bara i fall):

Det var det här mordet som mördaren hävdade var självförsvar, men det var det inte.

Eller så kan det vara. Jag tror att det är en anledning till att vi har juryer, juridiska experter etc.

Åh och jag antar att "inte skyldig på grund av galenskap" inte är ett försvar i Danganronpa.

PS Jag är klar med anime. Fortsätt och skäm bort andra medier. Men använd spoiler-taggar för andra.

5
  • Varför är detta märkt med "animationsfel" -taggen?
  • @ ʞɹɐzǝɹ 'För frågor relaterade till misstag i anime-serien.' taggbeskrivningen säger ingenting om misstag i animationen ...?
  • Taggen säger uttryckligen "animation-fel "inte"anime-fel. "
  • @ z Så taggnamnet eller beskrivningen är fel, inte jag ...? Jag tar inte termer i matematik eller fysik som används på samma sätt i verkliga livet, t.ex. "ögonblick", "öppen" eller "ansluten". Jag trodde först att taggen hänvisade till misstag i animering som att någon har 6 fingrar när de ska ha 5, men det är inte vad taggbeskrivningen sa.
  • Nej, taggen handlar om animation misstag, så det handlar om animeringsfel i anime. Ämnet för taggen är "animationsfel" inte "anime-misstag." Termen moment (of force) kan vara annorlunda i fysik än ordet moment, men det har inget att göra med detta. Taggen "anime-produktion" finns på om anime-produktion, bara för att teckning nämns betyder inte att du ska använda den när du frågar om att rita manga.

DGR1 & 2 spoilers finns i överflöd! Innan vi börjar ...

Några av de scenarier du listar händer inte i berättelserna (åtminstone DGR1 & 2,) så det finns inget sätt att veta exakt hur de skulle spela ut.

Ytterligare...

även om reglerna för ett visst scenario är väldefinierade, är det inte som om Monokuma är skyldig att följa sina egna regler 100% av tiden (han brukar göra det, men inte alltid.) Eftersom det har visat sig att Monokuma inte gör det behöver att följa hans egna regler, även om en regel infördes, finns det ingen garanti för att den skulle ageras som sagt. Med andra ord, något svar på "Vad händer om scenario X hände, om X aldrig hände i historien?" är mest exakt, "Enligt reglerna skulle Y hända, men eftersom Monokuma kan göra vad han vill kan vi inte veta säkert vad som skulle verkligen hända."

Med det ur vägen ...

1.

Ja det gör det! (På sätt och vis.) I DGR1 kapitel 4 dödar Sakura sig själv genom att dricka gift. Bedömningen av den fjärde klassrättegången är att (trots fysiska övergrepp från flera av de andra karaktärerna) mördaren som slutligen ansvarar för Sakuras död är Sakura själv, som bedömts av både studenterna och Monokuma. Inget straff ges till mördaren, eftersom den svarta redan är död.

2.

Det spelar ingen roll, oavsett om du tänkte döda någon eller inte, du är fortfarande mördaren. I DGR2 kapitel 5 dödar Chiaki oavsiktligt Nagito i Nagitos invecklade komplott för att avslöja förrädaren bland studenterna. Rättegångens dom är att Chiaki, oavsiktligt eller inte, var den direkta orsaken till Nagitos död, enligt studenterna och Monokuma. Chiaki anses alltså vara svart och dödas av Monokuma, som det vanligtvis går. Detta fall hade tekniskt vittnen och hade inte samtidigt. Huruvida den faktorn påverkar rättegångens dom är rent spekulation. Min gissning skulle vara att det skulle inte påverkar beslutet.

3.

Inga fall av enhälligt överenskommet "självförsvar" förekommer i spelet, så det här är ett av de scenarierna där vi inte kan säga säkert. Två fall som inte visade sig vara självförsvar, men den potentiella ursäkten kom upp i rättegången, var Leons mord på Sayaka (DGR1 kap. 1) och Teruterus mord på Byakuya (DGR 2 kap. 1). I båda dessa rättegångar fanns det inga bevis för att även om de befanns vara fall av självförsvar, att den skyldige skulle bli benådad. Min gissning skulle vara att även om en annan elevs död var ett resultat av enhälligt överenskommet självförsvar, skulle mördaren fortfarande bli svart och bli straffad om den upptäcktes.

4.

Detta händer inte i berättelsen, så det finns inget sätt för oss att veta, men om det skulle styras som ett självmord, så gäller alla punkter i # 1.

I alla fall!

Det är osannolikt att denna situation skulle inträffa, eftersom Monokuma har visat sig göra stora ansträngningar för att skydda individernas liv utanför rättegångens räckvidd och offret / mördaren, i enlighet med reglerna (du vet, när han känner för det.) För att vara specifik dör Fuyuhiko nästan som ett resultat av händelserna i slutet av DGR2 kapitel 2, men, efter att ha ansporats av de andra studenterna, går ur hans sätt att rädda Fuyuhikos liv, eftersom Fuyuhiko regerades inte svärtat. Så min gissning är att antingen någon oavsiktlig självförväntad död antingen skulle förhindras proaktivt av Monokuma eller styrde ett självmord och prövades som sådan.

5.

Monokuma beskrivs någonstans i spelen som "domare, jury och bödel", vilket betyder att han är den som slutligen bestämmer sanning i alla fall, och han är också den som vidtar straff.

I slutet av DGR2 kapitel 2 försöker Peko argumentera med Monokuma att trots att hon var den som dödade Mahiru var det Fuyuhikos vilja att hon skulle göra det, och därmed var Fuyuhiko den "sanna" svarta. Monokuma avvisar emellertid detta argument och säger att Peko verkligen var mördaren och att det är Monokumas plats, inte någon student, att bestämma oavsett.

6.

Detta händer inte exakt i berättelsen, men det finns ett fall nära det. Vid DGR2 kapitel 3 avslöjas att Mikan är ansvarig för ett dubbelmord, men vidare att hennes personlighet förändrades fullständigt (eller kanske mer korrekt, "återställd") efter att ha drabbats av "förtvivlan". Hon styrdes korrekt som svart och fick straff på samma sätt som i något av de andra fallen, så det finns starka bevis för att stödja fallet att att ha en dissociativ identitetsstörning eller annan personlighetsförskjutning är ingen ursäkt för mord, och kroppen som innehåller multipeln personligheter straffas hälsosamt. När det gäller Toko från DGR1 var hon aldrig inblandad i ett mord, så vi har ingen aning om vad som skulle ha blivit av henne. Min gissning skulle vara att oavsett vilken personlighet som begick ett mord, skulle den personen (dvs. kroppen) straffas, samma som vanligt.

0