Anonim

Sasuke mot Orochimaru AMV -Red / Breath Into me (dedikation till Jin9999999999)

Naruto kunde inte slutföra Genin-examen på en tid. Antingen var han bara en ung starter och Sakura & Sasuke startade efter att han misslyckats, eller ett resultat att han var ganska äldre. De säger att han var i samma ålder, men berättade aldrig riktigt till vilken dag han började.

Betyder det inte att Naruto är äldre än Sasuke och Sakura?

1
  • Pratar du om akademiprövet? De misslyckades alla med sina Chunin-tentor första gången.

Enligt denna fråga och Naruto-wikien var Naruto 12 i början av showen. Naruto wikia listar också Sasuke och Sakura som 12 i början, vilket indikerar att de är i samma ålder. Det bekräftas också av detta, som säger att det fick det från Official Character Stats Book.

Som du påpekar är det inte riktigt klart hur det fungerar, med tanke på att han har sagt att han inte lyckats bli ett gen mer än en gång (jag antar att det är vad du frågar om, snarare än Chunin-examen, givet sammanhang). Möjligheterna till detta inkluderar antingen att han började yngre eller att det bara är en tidslinje-röra som de aldrig brydde sig om att hantera. Jag gissar det senare.

3
  • Jag skulle säga mer om den förra eftersom Naruto varit ensam hela tiden men hans dröm var att bli Hokage så att han kunde ha börjat tidigt utan föräldrarnas inblandning. Även om jag minns ett annat svar här var Kakashi yngre än Naruto som kom in i Anbu Black Ops och man skulle tro att han skulle behöva klara vid Genin-examen först
  • Det är möjligt. Jag försökte hitta om akademin hade någon form av lägsta ålder, men jag kunde inte hitta den i mitt riktigt kortvariga utseende.
  • 1 Det är också möjligt att Naruto gick in i provet medan de andra inte gjorde för att de förstod att de inte var redo ännu men Naruto, otålig som han är, kunde inte vänta och tog provet varje chans han fick.

Om du kommer ihåg, slutade Kakashi på ett år, så jag skulle gissa att du kunde ta tentorna minst två gånger om året och Naruto misslyckades 6 gånger. Det sa aldrig hur länge de var på akademin. Så det vore vettigt att de kunde vara i samma ålder.

Det står att han misslyckades två gånger + förra gången där han slutade passera trots allt när han lärde sig Kage Bunshin. Jag läste någonstans att vi visar att han börjar samtidigt som det andra samtida geninet, och vi vet att han var i samma klass som Shikamaru, Choji och Kiba, eftersom de hoppar över klassen flera gånger, och Sasuke när de börjar sin rivalitet tidigt .

Jag antar att det finns Genin-tentor tre eller fyra gånger om året eller kanske 3-4 gånger under några månader, och kanske extraoridinära tester för exemplariska studenter som vill ta det (itachi, 4: e hokage, kakashi). Sedan börjar de sin tid som Genin samtidigt oavsett vad, så att alla kan tilldelas ett ordentligt geninlag med bästa balans beroende på styrkor och svagheter. Sasuke är övergripande exemplarisk, Sakura supersmart men inte särskilt atletisk och Naruto är ganska atletisk men inte särskilt skolsmart ger ett mycket balanserat lag.

Som vissa nämnde kan det förändras beroende på fredstid och krigstid, eller kanske i enlighet med hur många studenter det finns. När man tittar på Boruto-klasser (ja, jag läser det också. Jag har mycket tid.) Det finns också en repeater. 7 gånger tror jag? och han är helt klart äldre än de andra, men förmodligen inte mer än ett år eller så eftersom han fortfarande verkar på samma våglängd som de andra barnen.

Naruto är faktiskt yngre än Sasuke och Sakura, men det sägs mer än en gång att rookie 9 alla föddes samma år. Shino är den äldsta (född 23 januari). Sakura är det äldsta i lag 7 (född 28 mars).

I Shippuuden pratar Kushina, Narutos mamma, med Sasukes mamma, som håller barnet Sasuke, på gatan bara några dagar före Narutos födelse.

Enligt mangakanonen är Sasukes födelsedag den 23 juli och Narutos födelsedag är den 10 oktober.

I Naruto är Akademins vanliga läroplan 4 år av klasser, och studenter anmäler sig vanligtvis runt 7 eller 8 år och examen omkring 12 år. Det nämns inte om det finns någon form av civil skolgång före den åldern.

Genins hoppfulla i Naruto kunde ursprungligen komma in i akademin så snart deras föräldrar ansåg dem redo, med vissa deltagare (vanligtvis från ninja-klaner) så unga som 4 eller 5 år och kunde välja att ta examen så fort de hade anmält sig ett år (som Kakashi, som registrerade sig vid 5 års ålder och tog examen vid 6 års ålder).

Eftersom det inte är tydligt visat / angivet är det möjligt att Naruto anmälde sig tidigt eller att han bara tog tentorna tidigt efter eget val eller att bli pressad av lärare som ville bli av med honom, eftersom det också anges i öppningsbågen att om en student misslyckas med examen 3 gånger kan han inte bli ett genin.