Anonim

Du MÅSTE HÖRA detta - eller säga detta - på något sätt! Det är viktigt! (Faith Simple Living)

Jag är inte väl insatt i lagarna i Amestris eller dess politiska klimat, men lagen förbjuder endast materiell transmutation till guld, förutom mänsklig transmutation. Jag antar att transmutation till silver eller andra högt värderade material fortfarande är tillåtet, till exempel bensin, som ibland är mer värdefullt än guld i den verkliga världen. Detta får mig att tro att den enda anledningen till att det bara förbjuder guld är att valutan stöds av det.

Vilket leder mig till frågan, varför kunde de inte bara använda fiat-valuta istället? Varför är guld så viktigt för Amestris-ekonomin när andra ädelmetaller och resurser tillåts överföras?

Helt enkelt uttryckt, detta är en värld där nästan vad som helst kan skapas genom att lägga tankar och förståelse i det, aka alkemi. Alchemy grundades i huvudsak när Amestris grundades och existerade bara i Xerxes före det. Därför har modern alkemi funnits i ungefär 400 år när manga / showen började.

Tekniken vid den här tiden var också mycket mindre avancerad än vår. Det hade varit svårt att producera sedlar eller annan sådan fiatvaluta som skulle vara svår att reproducera. En alkemist kunde till och med producera alla nödvändiga komponenter i sitt eget hem, och det skulle vara mycket svårare att genomdriva förbudet mot många specifika komponenter.

Å andra sidan är guld stort och tungt. Det är också mycket sällsynt, med bara en liten del av guldet på jorden som finns i skorpan. Plötsligt att ha en stor försörjning som kommer igenom utan några regler nere i leveransledningen skulle vara direkt misstänkt. Att tillverka guld i mängder som är tillräckligt stora för att störa ekonomin skulle säkert märka, och tack vare dess vikt skulle det säkert vara mycket lättare att spåra.

Naturligtvis antar detta allt att Amestris var utformad för att klara tidens test. Verkligen behövde homunculi bara en (relativt) kortvarig lösning som skulle hålla befolkningen lycklig tills det var dags att mörda alla.