Anonim

Maskulina kvinnor: Underdogen

Jag har sett alla Mobile Suit Gundam-serierna och många andra transformerande robotgenrerier, men jag vill veta vilken som är den första serien som startade den transformerande / morphing mobildräkten / robotgenren i anime.

Här förändras transformering / morphing från flygplan / rustning till humanoid / varelseform eller någon annan form.

5
  • Välkommen till Anime & Manga SE Charles. Tänk på att utvidga din fråga, dvs. klargöra vilken typ av robotar du pratar om.
  • Jag tror att det här kan vara en kopia av anime.stackexchange.com/q/3828/1734
  • också den här ... anime.stackexchange.com/q/3629/1734
  • Superrobotar och morphing mobildräkt är olika fwik. Om OP utvidgar denna fråga kan jag inte se en anledning att stänga eller markera som duplikat.
  • @ Här vad jag menar med att transformera / morphing förändras från flygplan / rustning till humanoid / varelse form eller någon annan form

Jag antar att du menar en gigantisk robot som förvandlas till något annat, vanligtvis ett fordon. Om så är fallet har du två kandidater beroende på hur längre du vill ange dem.

Modig Raideen släpptes 1975 och den innehöll en gigantisk robot som förvandlades till ett fågelformat raketfartyg.

Getter Robo släpptes första gången 1974 och den innehöll tre rymdskepp som kombinerad i tre olika jätterobotar.

Ett hedervärd omnämnande går till Ambassadör Magma som släpptes första gången 1966. Den titulära karaktären förändrades till ett raketfartyg, även om det inte visades någon transformerande mehkanism, så jag (personligen) skulle inte inkludera honom.