Anonim

Vänd aldrig ryggen till vänner med smällare

Jag undrade varför finns det en gräns?

Varför följer alla det i anime?

Även Team Rocket följer det, även om de är en kriminell organisation som stjäl tränares Pokémon. Bara för att det finns en anpassning på plats betyder inte att folk måste följa den.

Diskuteras eller visas det i anime?

3
  • Gränsen gäller bara för tävlingar. Läs kapitel 9 igen. Du kan se hur Red bär många Pokémon, eftersom han inte har någon plats att lagra dem tills han möter Bill och introducerar honom till sin transportör.
  • Kan vara en funktion som överförs som ett resultat av begränsningar (eller möjligen bara ett designbeslut) från videospel. Jag har inga bevis för detta, men det är möjligt att Nintendo (GameFreak / etc.) bestämde sig för sex spelautomater för (kanske) balans eller "lärbarhet" i spelen, och som bara överfördes till showen.
  • Har någon från teamraket någonsin haft mer än fyra Pokémon med sig?

Pokémon-anime är faktiskt lite inkonsekvent i detta. I avsnitt 11: Charmander - The Stray Pokémon, Skrämde Damian med sin samling av Pokémon och det fanns ett stort antal Pokéballs (mer än sex) framför honom. I avsnitt 13: Mysterium vid fyren där Ash fångade sin Krabby, sa Misty till Ash att han bara kunde ha sex Pokémon, och mer som han fångade efter det skulle skickas tillbaka till den som gav honom sin Pokédex.

Spekulation: Om du har en Pokedex kanske det tvingar dig att bara behålla sex Pokémon och människor utan en behöver inte följa reglerna?

Varför har Pokémon en gräns för sex Pokémon?

I tidiga avsnitt talar Ash om reglerna för Pokémon-strider som Pokémon League satte. Till exempel säger han till Team Rocket att det strider mot reglerna att använda två Pokémon samtidigt. Förmodligen är sex Pokémon-gränser en av dessa regler. De flesta tränare kommer troligen att följa de sex Pokémon-gränserna på grund av Pokémon League-reglerna, men det är inte klart varför skurkarna skulle följa reglerna. Och i anime, vilket framgår av Damian, är det inte klart om de följer den regeln.

Redigera: I Pokémon: svartvitt, att fånga en sjunde Pokémon fungerar annorlunda än när Ash fångade sin Krabby. I stället för att transporteras tillbaka till en professor krymper Poké Ball och öppnas inte och Ash måste komma till ett Pokémon Center för att överföra sin Pokémon. Denna inkonsekvens ses först när Ash fångar in en Sewaddle in Sewaddle och Burgh i Pinwheel Forest! och ses igen när Ash fångar en Palpitoad i ett senare avsnitt.

0