Anonim

t.A.T.u. - Du och jag (musikvideo)

I avsnitt 13, efter att Kousei spelat Love's Sorrow, spelade han den här låten på piano. Vad heter den låten? Jag har letat efter det de senaste fyra timmarna, men har inte kunnat hitta det.

Jag antar att du hänvisar till stycket Kousei spelar i slutet av avsnittet; detta är det enda fallet där Kousei spelar piano i ep. 13 efter hans "Liebesleid" -föreställning. Jag kände igen detta som en Chopin komposition, möjligen en nocturne.

Efter lite sökning upptäckte jag att detta var Nocturne nr. 2 i d-moll, op. 27. (Göra, inspelning av Eric Lu vid Chopin-tävlingen 2015.) Det borde vara relativt lätt att känna igen stycket om du känner till det tidigare, eftersom Kousei börjar spela i början.


Ursprungligen undrade jag om något annat stycke (som "Liebesfreud", som heter i ett annat svar som stycket Kousei spelar) kanske har kröp in i soundtracket någon gång, kanske i en flashback eller i Kouseis reflektioner. Men efter att ha lyssnat noga på soundtracket och kontrollerat "Liebesleid" -poängen och några inspelningar har jag bekräftat att allt vi hör under performance-segmentet är från Rachmaninoffs "Liebesleid". Således är den enda musiken för piano som vi hör spelas i detta avsnitt "Liebesleid" och Chopin nocturne.

Observera att det som tittarna hör är ett ändrad, förlängd version av arrangemanget Rachmaninoff. (Soundtracket återgår till början av stycket precis före den första nyckelbytet, när vi ser Kousei under vattnet. Detta hopp finns inte i originalpartituren. Det finns liknande hopp senare, under flashbacken med Saki efter att Kousei har slagit ut på henne och när Saki reflekterar över Kousei.)

Det är Sergei Rachmaninoff - Liebesfreud (Kreisler, arr. Rachmaninov).

2
  • Jag har tagit bort en länk som jag tror leder till en webbplats som tillåter olaglig nedladdning av musik eftersom jag kan söka efter Gangnam Style från Psy och ladda ner den gratis och inte se hur Psy får tillbaka detta när App Store skulle debitera mig för att ladda ner den
  • Liebesfreud dyker aldrig upp i det aktuella avsnittet. Dessutom den enda instansen där Kousei spelar piano efter att spela Liebesleid är när han spelar Chopin som jag nämner i mitt svar, och vid den tiden spelar han tillräckligt med det för att det ska vara ganska igenkännligt för någon som känner till stycket.