Anonim

Sjukdomen som dödade Itachi Uchiha

Allt i Naruto har till synes en japansk kulturell referens. Från namnet Sasuke som betyder legendarisk ninja till Sannin-kallelsen (snigelgroda) som representerar den japanska versionen av spelet Rock Paper Scissors.

Jag minns kort att jag läste Itachis kråka också hade en speciell, underliggande betydelse kulturellt, men kan inte återställa källan.

Vilken kulturell referens kommer kråken med? Och om det finns icke-kulturrelaterade teman, ange också dem.

3
  • Jag har själv en förklaring men det tar tid att konstruera svaret. Kan vi ta med tagget tropes här?
  • @NaraShikamaru Är kråken verkligen en trop? Om du kan inkludera det i ditt svar kommer jag också att märka det.
  • det är bara en tanke. Men jag tror att du kan inkludera det.

Kråkor är allvarliga - och allvarligt läskiga - vart de än dyker upp. I de flesta av deras fiktiva framträdanden är de den skrämmande fågeln och traditionellt förknippas med döden i många mytologier och kulturer.

Å andra sidan är kråkor också mycket smarta. De kan ha en kråka som:

  • de "Deadpan Snarker" - En karaktär som ges till gnomiska, sarkastiska, ibland bittra, ibland nyckfulla sidor.

    Deadpan Snarker finns för att tömma pompositet, påpeka osannolikheten för vissa planer och leverera roliga linjer. Vanligtvis den mest cyniska stödkaraktären. I de flesta fall antyds det att snarkaren skulle göra en bra ledare, strateg eller konsult med tanke på deras förmåga att omedelbart se bristerna i en konstruerad plan;

  • de "Trickster Mentor" En trickster vars handlingar, även om de verkar meningslösa, själviska, antagonistiska eller helt enkelt slumpmässiga som innehåller en värdefull lektion.

    I mer fantastiska miljöer utbildar en Trickster Mentor sina proteges genom att utsätta dem för olika omvandlingar, kroppsbyten, bokstavliga önskningar och falska karaktärstest. Trickster Mentors älskar det när någon som först träffar dem inte inser vem de är. De får bedöma någonns "sanna karaktär" och slår sedan ut deras känsla av överlägsenhet med dem efter avslöjandet. Eller, sällan, ge dem en liten paus om de avslöjar ärlighet och goda avsikter.

  • eller den "Zen Survivor" En karaktär som har gått igenom ett helt helvete och kommit ledsen, cynisk och klok utöver sina år. En del av deras visdom är att veta att det slösas bort på de flesta människor, så de går inte runt och pratar om det för alla. Istället väntar de tills de ser någon som är värdig och tjänar som den värdiges mentor.

När det gäller Uchiha Itachi passar hans kallningsteknik bäst för det som hände i hans liv. Itachi med hans symbolisk kråka kan relateras till "Zen Survivor" av hans clansmen som är klok utöver sina år (tekniskt på grund av sin ålder) och tjänar som en värdig mentor (både Sasuke och Naruto). Å andra sidan inkluderar "Trickster Mentor" -delen också falska karaktärstest även för både Naruto och Sasuke.

Kommentera om du vill klargöra något.

3
  • Intressant svar. Dessa relationer verkar dock beskriva västerländsk kultur. Finns det något viktigt för den japanska kulturen, som folklore, mytologi eller tradition?
  • Kanske kan jag redigera mitt svar senare. Jag har mycket begränsade resurser från och med nu. Andra sidor är blockerade här på min arbetsstation. :)
  • Vänligen ange dina källor ordentligt och använd blockcitat om du ska kopiera dem från andra håll.

Låt mig också uttrycka min teori ... Västerländska kulturer förbinder vanligtvis en kråka med dåliga, onda och oturliga fenomen. Men bland Ainu, inhemska stammar på japanska öar, är kråka en fågel som offrade sig så att ondskan inte kunde förstöra solen och därmed hela världen. Jag tror att Kishimoto använde detta koncept när han valde en kråka som en symbol för Itachi.

Tja, kråkor kan symbolisera döden eftersom kråkor är kända för att plocka på mänskliga lik, det är inte bara att kråken är en mörk fågel, den är ganska rov i den meningen. Det kan vara så att författaren gillade filmen The Crow (!) (Huvudskådespelaren - Bruce Lees son Brandon Lee dog under den filmen läskigt, misstänksam och ledsen) ... Det finns också "The Madara Rider" som är en världsarvssnideri. Madara är namnet på hästen (en häst representerar allmänt kraft) som har en orm, en kråka och en hund vid sina fötter. Jag undrade om kråken kunde representera Itachi, Ormen Sasuke (han arbetar med den senare) eller Orochimaru, och Madaras hund verkar vara Tobi (vill dock inte ge bort något där). Det är också klart att den platsen måste ha huggits av Ninja eftersom den var huggen upp en rak 100 meter vägg ganska långt ner och folk är inte säkra på hur den kunde ha gjorts, så det finns ditt svar på den: - DET VAR NINJAS ! (skämt: D)

1
  • I japansk kultur symboliserar kråkor föryngring och återfödelse. Endast i västerländsk kultur ses de som ett stigma.