Anonim

Symfoni nr 24 i D-dur - Havergal Brian

Var de heroiska andarna så kraftfulla i sina liv? Överväga:

Vissa hjältar hade "rimliga" krafter:

  • Fate Zero's Caster har en stavningsbok som gav honom enorma mängder mana.
  • Fate Zero's Lancer hade två magiska lansar.
  • Stay Night's Caster har en kontraktsbrytande dolk.
  • Fate Zero's Assassin kunde delas upp i flera skuggor (jag tycker det är rimligt, som om det bara var någon form av komplicerad stavning).

Men andra hjältar hade löjliga krafter:

  • King Arthurs heliga svärd kunde skjuta en episk antifästningsstråle.
  • UBW: s Lancers Gae Bolg gjorde en explosion mot armén.
  • Gilgameshs Ea var ett anti-världsvapen (vad det än betyder, men det förstörde Riders verklighetsmarmor).
  • Herakles kunde förnyas från döden flera gånger.

Fick King Arthurs Excalibur verkligen en sådan stråle? Var Lancers Gae Bolg verkligen så destruktiv? Eller gavs sådana attribut när de kallades av Graalen, baserat på deras legender?

Och det finns också den fysiska styrkan. De flesta hjältar gör hål i väggarna och marken medan de slåss och kan hoppa stora höjder (i UBW, avsnitt 1, kommer jag ihåg att Sabre hoppade till taket i Shirous hus och letade efter fiender i närheten).

4
  • Jag minns att jag hörde att en heroisk andes kraft inte nödvändigtvis är representativ för deras tidigare livskraft, och istället speglar vad andra människor tänker generellt på de hjältarna. Inte säker på varför Arthur skulle ha en anti-fästningsstråle, men det faktum att hon skjuter den med Excalibur visar den allmänna idén att människor tror att Excalibur är ett mycket speciellt och mycket kraftfullt svärd (även om det faktiskt bara är ett svärd som var svårt att dra ut ur en sten). Detsamma gäller de heroiska andarna själva; inte alla existerade faktiskt, åtminstone från vad jag förstår.
  • @Nolonar Jag hade intrycket av att alla heroiska andar faktiskt existerar i Ödet-universums historia, även om de inte finns i den verkliga historien - men finns det något motexempel som jag glömmer?
  • @senshin. Tja, Archer är lite av ett speciellt fall, eftersom han inte existerar ännu, men så småningom kommer. Nursery Rhyme skulle vara en mer uppenbar, eftersom hon (det?) Faktiskt inte existerar som en person. Det är mer som en idé eller ett verkligt koncept.
  • @Nolonar Excalibur och Caliburn är olika svärd i FSN (och i åtminstone vissa berättelser om legenden i allmänhet). Svärdet i stenen är Caliburn och splittrades för alltid när Arturia lurades att begå en oärlig handling. Excalibur är svärdet från Lady in the Lake. Caliburn är svärdet Shirou projicerar i skogen för att besegra Hercules: projektionen orsakade en mirakulös återförening av Arturia med svärdet, vilket gav det en betydande rang upp. Jag tror också att Nasu sa att han skrev sig in i ett hörn på den där och beklagar det.

När en hjälte dör och stiger upp till hjältens tron ​​för att bli en hjälte ande kommer de att få styrka baserat på tillbedjan av sin legend som sådan ju mer berömmelse och berömd man blir desto starkare blir de. när de kallas till finns det faktorer som avgör hur mycket styrka de har i förhållande till vad de har från hjältens tron

  • Kulturell sfär där tjänaren kallas och Erkännande de får det finns två faktorer som spelar en roll i deras styrka. Ju närmare de är på scenen för deras legend, en geografisk boost, och ju mer de är kända gör dem "starkare", vilket för dem närmare styrkan de hade i sin legend och förse dem med mer av sin utrustning som visas i deras legend.

  • Mästarens magiska energi - Ju mer kraftfull den mästerliga magiska energin är, desto större kommer tjänaren att kunna nå den styrka de visade i sin legend.

  • Behållarparametrar: Omodifierad av styrkorna och svagheterna hos specifika heroiska andar, behållarna i de sju vanliga tjänarklasserna i Fuyuki Grail War har kända basparametrar.

Källa: - Tjänare - Styrka - Faktorer

Till exempel med dessa skulle C Chulainn, Heracles och Arturia vara starkare i Europa. Arturias styrka fluktuerar från sina olika mästare med Rin som den starkaste på grund av att Rin är en utmärkt Magus jämfört med Shirou eller Kiritsugu.

C Chulainn, som är en utmärkt kämpe, skulle vara mindre så när han kallas som en kastare, vilket ses i Ödet / Grand Order när han kallas till en Lancer och en Caster av protagonisten

 Lancer | Caster Strength: B | E Mana: C | B Endurance: C | D Luck: E | D Agility: A | C N. Phantasm: B | B 

Källor: Servant Stats for Protagonist Lancer (Fate / stay Night) | Caster (Öde / Grand Order - C Chulainn)

Som du kan se när kallas som en caster C Chulainn förlorar styrka, uthållighet och smidighet men får Mana och lycka som sedan gör honom ungefär som de flesta hjul och inte lämpad för ett huvud i strid

Som ovanstående citat använder ordet "Legend" vilket är

en traditionell berättelse ibland populärt betraktad som historisk men inte autentiserad.

Jag antar att efter uppstigning får de allt större styrka så medan en heroisk ande kanske inte har varit vansinnigt stark i verkliga livet, argumenterar deras legender sin styrka ytterligare

Ett annat exempel på att en tjänare var starkare än att de faktiskt var i verkligheten på grund av sin "legend" är med Angra Mainyu som var en vanlig bybor och slumpmässigt valdes till "källa till allt ont i världen" av sin by och torterades. och offras i följande ritualer, så medan hans legender säger att han är zoroastrianismens onda gud är han faktiskt inte


De saker du har identifierat är alla ädla fantasmer

  • Gilles de Rais Anti-Army Prelati's Spellbook
  • Diarmuid Ua Duibhnes tvilling Anti-Unit Lances Gae Buidhe och Gae Dearg
  • Medeas regelverk för anti-thaumaturgi
  • Den hundra inför Hassan självinriktade anti-enheten Zabaniya Delusional Illusion
  • Arturias anti-fästning / anti-enhet1 Excalibar
  • C Chulainns Gae Bolg
  • Gilgameshs Anti-World Ea
  • Herakles anti-enhetsgudhand

Dessa är

"kristalliserade mysterier", kraftfulla beväpningar gjorda med hjälp av människans fantasi som sin kärna, och vapen eller förmågor som ägs av heroiska andar.

Källa - ädel fantasma

så dessa skulle vara under mest inflytande från ens legender med deras ursprungliga vapen som grund och argument / förändrats av sina legender, till exempel med Ea är den faktiska styrkan runt nivån för Excalibur, dess effekt är utan tvekan den av legenden om " rippar världen "

med C Chulainns Gae Bolg är det faktiskt 2 ädla fantasmer, den första (Barbed Spear som genomborrar med döden) är en enda Anti-enhet av legenden om ett förbannat spjut men den andra (Soaring Spear som slår med döden) är anti-armé utan dess förbannelse att vända orsak och verkan som i hans legend

Det förvränger utrymmet för att skapa ett "gobeläng av handling" som delas upp i många spjutspetsar som häller ner över fienden. Det sägs att den delades upp i trettio i sin legend, men det verkar som antalet har ökat efter att C Chulainn blev en hjälteand.

Soaring Spear som slår med döden är faktiskt kraftfullare än den ursprungliga legenden, möjligen på grund av att hans legend har utsmyckats genom åren

Fick King Arthurs Excalibur verkligen en sådan stråle?

det är faktiskt inte en stråle, på Wikiasidan står det

Medan resultatet blir det som ser ut som en stor ljusstråle, är det bara attackens spets, som är en ljusvåg som kan klippa genom jordens yta, som kan skada, eftersom strålen är resultatet av "förskjutning" av allt attacken förstör i dess väg. Även om det undviks, kan de som är i närheten fortfarande distraheras tillfälligt av dess intensitet.

även när vi ser Arturia använda det ser vi henne svänga sitt svärd snarare än att peka på det

men som redan nämnts eftersom en nobelfantasm påverkas av människors fantasi är det mer än troligt att det är King Arthurs legend om att vara en kung som var den enda som använde ett svärd som smiddes av gudar och när människor tänker på vapen smidda av gudar tror de väldigt, mycket destruktiv (dvs Thor's Hammer, Odins Spear)


1: I ödet / nollmaterialet - Tjänarstatus: Sabre, s.012-013 (Citation) säger att Excalibur: Sword of Promised Victory är Anti-Unit medan alla andra platser säger att det är Anti-Fortress, är osäker på om detta är ett översättningsfel eller inte

Egentligen beror det på individen. Som Garden of Avalon avslöjar kompletterande material att Excalibur DID hade makten att generera en svärdstråle. Jag antar att det beror på om de kommer från en mytisk eller historisk bakgrund. De som Herakles som hade makten att lyfta himlen och enligt vissa myter skapa Gibraltarsundet som skiljer Spanien och Afrika är uppenbarligen svagare som tjänare. Medan hjältar närmare den moderna eran är uttryckligen starkare som tjänare än verkliga livet. Shakespeare skulle vara ett bra exempel, eftersom han hade ingen magisk förmåga i verkliga livet och förlitar sig på sin ädla fantasma.