Anonim

10 Subscriber True Scary Stories (Vol. 78) | The Creepy Fox |

I slutet av det sista avsnittet av Cowboy Bebop kollapsar Spike. Det är inte klart, men det ser ut som om han kan vara död. Finns det ett sätt att veta om han är levande eller död (något i bakgrunden, kommentarer från regissören, en fortsättning i berättelsen i mangan, etc.)

1
  • först trodde jag att han dog: strax före slutet av sessionen (i slutet av låten "Blue") finns det en stjärna som bleknar, precis som Laughing Bull sa till Jet ... men jag är mycket nöjdare med det osäkra slutar :)

Enligt Wikipedia:

I en intervju sa Watanabe dock att jag aldrig officiellt sagt att han dog. Vid den här tiden kan jag säga att jag inte är säker på om han är levande eller död.

Länken till källan finns här. Men det är tyvärr väldigt svårt att titta på det.

0

I den senaste intervjun till Shinichiro Watanabe av Red Carpet News TV på MCM London Comic Con 2013, säger han cirka 8 minuter:

Jag har aldrig sagt om han lever eller är död i den sista scenen. Det är upp till personen som tittar på att bestämma. Jag tror att människor som tittar på det och tror att Spike sover har nog rätt. Bara sova.

Även om han fortfarande lämnar frågan till tittarens tolkning verkar han föreslå att han är mer benägna att leva.
Senare på intervjun säger han också att Spike är hans favoritkaraktär, men då betyder det inte att han inte kan dö i slutet.

Shinichiro Watanabe har sagt:

Jag har aldrig officiellt sagt att han dog. Vid den här tiden kan jag säga att jag inte är säker på om han är levande eller död

Han bestämde sig för att lämna den öppen, så även med de många hypoteserna på internet antar jag att det verkliga svaret är att fråga dig själv.

Källan är densamma som i Rapptz: http://mrsspooky.net/bebop/TheDailyTexan.pdf högst upp på sidan 5.

Jag känner att det gjordes ganska tydligt när stjärnan blinkade ut i slutet. Spike dog. Baserat på citaten som publiceras ovan verkar det dock att skaparen ger dig tillstånd att tro att Spike lever om du vill.

2
  • 1 Spoilers! Jag tittade precis på hela Cowboy Bebop igen, och jag börjar tänka nu att stjärnan som blinkade ut inte var Spikes, utan Vicious-stjärnan. Guiden Jet pratade med sa att alla har en stjärna, så jag skulle tro att i den sista striden skulle vi ha sett två stjärnor blinka ut istället för bara en. Detta är dock min åsikt och kan vara fel.
  • 1 Spoilers igen Slutsatsen säger också: "Du kommer att bära den vikten", vilket får mig att tro att det är ett meddelande till Spike och säger att du måste bära vikten av din döda kärlek och det faktum att du dödade mannen som en gång var din vän.