Anonim

Gatsbys död

I avsnitt 14 av SAO, vid 14: e minut:

Kirito dödar Kayaba. Han försökte inte stoppa Kirito och dog leende. Väntade han på att bli dödad av Kirito?

Förväntade sig Kayaba det?

2
  • Kan du utarbeta lite mer om din fråga - vilken episod / kapitel det uppstod i, etc.? Dessutom verkar din titel ställa en annan fråga än texten, så snälla klargör vad du vill ha svar på.
  • @kuwaly Jag talar specifikt om avsnitt 14, minut 14. Han ser inte förvånad ut när Kirito återupplivas och hindrar inte Kirito från att döda honom.

Från SAO Wiki:

Det lyckligaste ögonblicket för Akihiko under SAO var när Kirito såg igenom sin sanna identitet på 75: e våningen, då Akihiko då insåg att han (Akihiko) inte var mer än en annan spelare.

- Q & A-session i den tredje popularitetstävlingen som hålls av Kawahara Reki som Kunori Fumio, 2005

Om jag minns rätt sägs det aldrig. Men det är förmodligen att göra med det faktum att Kirito trotsade systemet, eftersom Kayaba nämner något liknande i det sista avsnittet av säsong 1.

Kayaba ler genom sin strid med Kirito, under en del ler han för att han vet att Kirito är misshandlad. Han rynkar pannan bara i missnöje med Kiritos brist på stridsanda efter att Asuna dör.

Kayaba ler eftersom det är en rolig händelse för en berättelse. Han tittar inte på det här normalt eftersom han redan har accepterat sin död och vet att det här är den bästa tiden att avsluta den här historien.

Jag säger detta eftersom Kayaba ursprungligen ursäktade sitt engagemang i spelet som spelare genom att säga att det skulle vara en trevlig twist om spelaren # 1 blir den tragiska sista chefen.

Kayaba hade också sitt eget äventyr. Full av kärlek och hjärtskär.

Kayaba älskade sin fru, men var så driven att förverkliga sin dröm om stålslottet att han förstörde sitt äktenskap.

Kayaba träffade någon i spelet som gjorde honom lycklig med namnet Minami, och hon visste från början att Heathcliff var Kayaba, och hon såg skönhet i hans värld, men hon dödades i en off-screen boss-kamp.

Så när han ler beror det inte bara på att han ville dö, utan han såg hur passande det är för hans eget spel att döda både hans äktenskap och sig själv.

1
  • Kayaba hade aldrig en fru men han hade ett kärleksintresse som tog hand om hans kropp medan han var i spelet och den enda Minami jag kan hitta något omnämnande är Mangas konstnär Minami Juusei