Anonim

I slutändan, när Lelouch håller på att dö, håller Nunally sina händer och kan se sina minnen. Hur? Teorin att Lelouch är odödlig förklarar detta, men det är inte officiellt.

Finns det någon officiell förklaring till detta?

8
  • Den här kommentaren innehåller spoilers! um. på vad bygger du exakt, den nunnalen ser hans minnen ?? Detta är en allmänt känd teknik i alla rörliga bilder du kan tänka dig. det kallas flashback. Ingen sa någonsin att hon såg hans faktiska minnen. Man kan dock spekulera i hur han förblev vid liv efter att ha blivit kniven genom magen.
  • Hmmmm .... Jag trodde att det som hände var att hon höll i händerna och insåg vad hans verkliga avsikter var från det.
  • jag tror att hon ser hans minnen när hon ser vad hans plan var, skulle hon också kunna lita på nollan som dödade bror hon älskade om hon inte visste varför noll dödade Lelouch och att noll var Suzaku
  • när det gäller hur, min gissning skulle vara Koden, kom ihåg att CC tvingar Suzaku att komma ihåg vad han gjorde mot sin far för att inte tala om att Lelouch såg CC: s minnen samtidigt när han rörde henne, det kan vara ett av de många makter som är associerade med koden som kan stödja teorin att Lelouch lever genom att ha tagit Charles's Code och att hans "död" var iscensatt (hans döda kropp flyttade bort från allmänheten för att han sedan skulle vakna och försvinna)
  • Det finns ingen officiell förklaring om detta. Således faller allt in i spekulationens område. Din gissning är lika bra som min. Tänk på Evangelions slut här.

För det första. Nunnally såg troligen inte Lelouch-minnen.

En av de förmågor Nunnaly har är hennes extrema uppfattningsförmåga och intelligens

Nunnally har visat sig vara inte bara uppfattande utan också intelligent genom att komma med en liknande plan som Lelouch (med hjälp av Damocles som ett objekt för hat). källa

Med denna information och det faktum att hon hade en liknande plan till att börja med hade hon kanske sett igenom Lelouch-motiv när han föll ner bredvid henne

tas för att bevittna avrättningen av U.F.N. ledare. När Suzaku, i nollets sken, dyker upp och imponerar Lelouch på sitt svärd, kan Nunnally bara titta chockat. När Lelouch faller nära henne tar hon hans hand och inser att han har offrat sig själv med avsikt

Därför är det mer troligt att Nunnally fattade Lelouchs avsikter i hans ögonblick i stället för att ta reda på vad som faktiskt hände genom en direkt minnesöverföring.

2
  • Instämmer inte alls. De blinkande bilderna som visades under den scenen var en stor giveaway. Om de bara sätter sekvensen där nunnaly sugs genom den blå virveln som Susaku var under säsong 1. Men "troligt" passar verkligen inte serien ...
  • 1 En uppfattande / intelligent person kan inte riktigt se minnena så som IMHO. Då skulle hon ha kunnat se att han var noll för länge sedan. Den sista scenen var bara en STOR ledtråd som @Mindwin säger.

Jag är inte så säker på om det finns någon officiell förklaring om detta. Men enligt vad jag förstår och har svarat här,

Lelouch fick sin fars kod. Han vinkade C-världen att låna honom sina befogenheter och han tog Charles kod innan Charles gick vidare. Anledningen till att Lelouch fortfarande har sin Geass är att han inte tog koden från samma person som gav honom sin Geass: han tog sin Geass från CC, och han tog sin kod från Charles. Således har han nu både odödlighet och en geass.

För att ytterligare bekräfta detta, kom ihåg att när Nunnally höll Lelouchs hand överförde han sina minnen till henne.CC gjorde det också när Lelouch berörde henne av misstag då, så det kan antas att personer med koder är ofrivilliga telepaths. Detta lämnar oss med båda odödliga som korsar världen under resten av evigheten.

7
  • Det finns ett skott i slutet av R2 som klipptes ut för att göra slutet mer öppet för tittartolkning. Ditt svar är inte fel. Det officiella svaret finns inte. Det kan vara lite av en sträcka som säger att R.R. tog koden från sin far, men eftersom det inte finns någon officiell ansewer, är din lika bra som någon. +1: a
  • @Mindwin har du en delbar länk till det skottet?
  • 1 @aitchnyu Den här videon verkar vara den outskurna japanska slutningen: youtube.com/watch?v=gNhyzoq4mxo - Det finns också det här svaret: anime.stackexchange.com/a/2438/2808 - Folk har tolkat det som ett tecken på kanonen är att Lelouch dör, men den är verkligen öppen. Regissören, den person som skulle ha det sista ordspråket i frågan, antar samma hållning som Hideaki Anno med Eva: slutet är upp till DIN (tittare) tolkning.
  • @Mindwin Videon du länkade är en känd falsk, den gjordes av fans. snälla posta inte det medan du säger att det var det japanska slutet. Det är bara fel
  • @xjshiya Det är fel. Som mitt svar på den här frågan visar har det uttryckligen officiellt förnekats i en intervju att Nunnally såg kodvisioner och / eller minnen. Redigera ditt svar för att uppdatera och korrigera för att förhindra spridning av förvirring och desinformation. Detsamma gäller fanteorin om att Lelouch har en kod, detta har motsat sig flera gånger av "Guds ord". Lelouch är verkligen död, det har officiellt bekräftats. Mer information finns på: reddit.com/user/GeassedbyLelouch/comments/8hklfr/…

Nunnally gjorde det INTE se några minnen eller kodvisioner, detta nekades uttryckligen av skaparna av showen.

(Följande är hämtat från sammanställningen som samlar alla officiella uttalanden angående Code Geass och

Lelouch är officiellt bekräftad död.)

För en fullständig översikt, följ länken.

I Mook Animedia (28 januari 2009, s.89-90) fanns en intervju (se 2 bilder nedan) som uttryckligen förnekade att Nunnally såg visioner eller att dessa bilder hade något att göra med koder eller geasses.

F: "Hur lyckades Nunnally inse Lelouch sanna avsikt, när hon rörde vid hans hand i slutet?"

Anställd K: "Det sätt som Nunnally kan säga att någon ljuger, precis som hon kunde berätta att Lohmeyer ljög för henne, är att hon kan känna att den person hon pratar med svettas eller lätt darrar. Det är inget som Geass eller någon speciell förmåga som den. "

Anställd Y: "Ja. Så hon kom helt enkelt fram till att [Lelouch ljög] själv på grund av denna förmåga."

Anställd K: "Hon är Mariannes dotter och Lelouchs lillasyster. Två månader har gått sedan Schneizels nederlag och under de här två månaderna undrade hon ständigt om vad som hade hänt, som" varför det hände? "Och så vidare. Så när hon rörde vid Lelouchs hand i slutet kände hon att han var lugn, hon satte ihop de två och två och insåg sanningen. Naturligtvis vet vi att det i anime är svårt att förklara sådana saker, men ja, tacka det som denna typ av romantiker idé som vi hade. "

Själva anime gör det också klart att Nunnally inte såg någonting:
I R1 avsnitt 11, när C.C. matar chockbilder till Suzaku säger hon:

C.C .: "Jag matar honom bara några chockbilder, jag kan dock inte säga vad han ser."

I R2 avsnitt 21 C.C. och Suzaku har följande konversation:

Suzaku: "Var det vad jag såg när vi träffades på Narita?"

C.C: "Där blandades det med ditt personliga medvetande. Jag gissar bara eftersom jag inte vet vad du såg."

Således berättar anime oss två gånger att C.C. hade ingen aning om vad Suzaku såg. Det betyder att hon inte valde de bilder hon skickade. Om kodbärare inte kan välja vad mottagaren av deras visioner ser, så kan inte heller Lelouch, så Nunnally ser exakt DE dessa bilder är mycket misstänkt.

Men den verkliga spiken i kistan av detta argument är vad som exakt visas under dessa visioner: mottagarens egna minnen blandade med slumpmässiga chockbilder.

Inte bara innehåller bilderna som Nunnally påstås se inga chockbilder och är tonen och stabiliteten i hennes bilder helt annorlunda än vad Suzaku ser (inga starka ljus, inga nerver tunnelsyn), men bilderna som hon påstås se är INTE henne minnen eftersom hon inte var närvarande under de visade scenerna. Därför är det helt omöjligt för dessa bilder att vara kodvisioner.

C.C.s ord bekräftas när Lelouch rör vid henne när hon matar visioner till Suzaku, hon tappar kontrollen och kortslutningar, vilket gör att alla tre personer får mottagare och som ett resultat ser alla tre en blandning av chockbilder och minnen från Suzaku, Lelouch och C.C. Detta framgår av följande bilder: vi ser Lelouch inuti visionen, och en bråkdel av en sekund senare ser vi både Lelouch och Suzaku tillsammans i samma vision. Lelouch är precis där, med Suzaku i en delad vision. Lyckligtvis för Lelouch är Suzaku för upptagen med att få freak ur sitt liv för att vara medveten om någonting. (Eller kanske var detta Suzakus första ledtråd om nollens identitet? Vem vet?)

Ovanpå C.C.s ord har vi också ljud- och visuella signaler. Nunnallys påstådda vision låter inte alls som visionerna C.C. gav sina mål, och animationsstilen är också helt annorlunda.

Slutligen tillåter kronologin för händelserna inte att bilderna är en vision hon reagerar på. Att sätta händelserna i kronologisk ordning får vi: Nunnally berör en döende Lelouch, Nunnally agerar chockad och gispar hörbart, bilder visas, Nunnally börjar gråta. Det är tydligt att Nunnallys reaktion började INNAN bilderna visas. Hur kan hon reagera på något hon inte har sett än? Uppenbarligen kan hon inte. Och om hon såg bilderna innan hennes chockade reaktion och hennes gasp, varför satte de bilderna efter det? Det ligger helt inom animatörernas makt att visa bilderna först, men de VÄLJAR inte att göra det. Den enda slutsatsen vi kan dra är att Nunnallys förverkligande och chock inte härrör från bilderna.

Så vad ser Nunnally när hon rör vid Lelouch?

Svaret är enkelt, hon ser ingenting. Om hon verkligen plötsligt började hallucinera för att någon gav henne visioner, skulle hon freak out (som folk gjorde när C.C. gav dem visioner), men hon reagerade INTE ALLT. Om tecken inte reagerar på information betyder det att informationen är icke-dyggetisk.

För att citera wikipedia: "Diegetiska element är en del av den fiktiva världen (" en del av berättelsen "), i motsats till icke-diegetiska element som är stilistiska inslag i hur berättaren berättar historien (" en del av berättandet ").

Enkelt uttryckt är icke-diegetisk information endast information för publiken, den finns inte i det fiktiva universum. All fiktion använder sig av denna teknik liberalt, exemplen är legio. Icke-diegetisk information kan vara auditiv (t.ex. bakgrundsmusik som berättar för publiken när en scen är ledsen / romantisk / ...) eller visuell (t.ex. människors överdrivna grin när de ljuger så att publiken vet att det är en lögn, men offret gör det inte 't)

Code Geass använder också massor av icke-diegetisk information. Exempel är de röda ringarna runt människornas ögon när de luras, Rolo's medaljong som svänger vilket symboliskt visar att han använder sin geass, den röda sfären där Rolo "stoppar tiden" etc.

Likaså är Nunnallys "vision" icke-diegetisk. Hon ser ingenting, skaparna vill klargöra att vi förstår att hon äntligen förstod sin brors avsikter.

Det är ingen tillfällighet att de visar denna "vision" när Nunnally rör vid hans hand, det passar tematiskt med Nunnallys förmåga att veta när människor ljuger genom att röra vid handen. Hon gör detta flera gånger i showen, till exempel med Suzaku och Alicia Lohmeyer. Här är skärmdumpar av dessa scener från R2 avsnitt 7, R2 avsnitt 15 (2 skärmdumpar) och R2 avsnitt 15 igen.

Vi kan till och med lägga till kommentarspåret från skådespelarna själva. De pratade om att Nunnally förstod sin bror, men de nämnde aldrig någon form av syn eller minnesöverföring.

Kort sagt, motsätter sig anime helt tolkningen att Lelouch skickade sin syster kodvisioner, eftersom den bryter mot allt som showen har berättat om dessa visioner.

Nunnally kan se en persons avsikter genom att röra vid handen. Detta anges tidigt i showen, och hon visas med det på Alicia Lohmeyer när de diskuterade planerna för att ombygga getton. Alicia sa att det inte skulle vara en stor sak för de japanska medborgarna, men Nunnally bad Alice att röra vid hennes hand och såg att hon ljög, vilket fick henne att kräva att planerna skulle skrivas om för att inte skada japanerna längre. (Jag tror, ​​säsong 2 avsnitt 8)

Flashbacken kunde ha varit för tittarna snarare än något som Nunnally faktiskt såg direkt.

2
  • Jag är inte säker på hur händelsen i säsong 2 avsnitt 8 får dig att dra slutsatsen att flashback är för tittaren och inte vad Nunnally såg direkt.
  • Du har rätt, detta bekräftades till och med officiellt i en intervju, men det finns en liten felaktighet. Vi ser Nunnally touch hands i R2 avsnitt 7 och 15, inte 8.

Eftersom Lelouch hade aktiverat koden kunde Nunnally se hans minnen när hon rörde honom, precis som vad som skulle hända om du rör vid C.C. Lelouch lever. I själva verket är han nu odödlig

1
  • 1 Detta är faktiskt osant. Det finns ett helt berg av officiella uttalanden, som går från 2008 till en månad sedan, som alla säger exakt samma sak: Lelouch är död. Det finns intervjuer, live-kommentarer, tweets, den officiella guideboken osv. De omgjorde epilogen streamable.com/d8dji för att göra det klart att Lelouch verkligen är död. Och när Guds ord säger "död", menar de verkligen döda, inte i två minuter, deras ord ger ingen mening om du ser det som "dött i 2 minuter". För källor och mer info, reddit.com/user/GeassedbyLelouch/comments/8hklfr/…