Anonim

AVID CARP- Så du tror att du fiskar rätt platser?

För några år sedan hittade jag den här riktigt stora deprimerande anime och jag kan inte minnas namnet. Det byggdes som en serie berättelser, var och en var oberoende av resten. Inte som bågar utan faktiska oberoende berättelser. Och en av dessa berättelser har sedan dess varit hos mig som det mest deprimerande jag någonsin har sett.

Det var en sann historia om en ung japansk författare som vann nykomlingspriset i Japan (eller något i den riktningen). Det pratade i princip om hans livs upp-och nedgångar och slutade med hans självmord.

I allmänhet var temat där väldigt mörkt och självmord, men jag älskade det för det. Om jag minns rätt satt den i Japan efter andra världskriget.

En annan sak jag minns att den sista historien i serien spelades i medeltida Japan, var ganska färgstark och verkade riktigt felaktig från resten av berättelserna. Det var möjligen till och med en fantasihistoria.

Om jag minns rätt hade den bara tre berättelser och var 12ep max möjligt mindre.

Även om den sista helt enkelt var konstig i den linjen, var de två föregående ganska tunga drama som utforskar hur en person kan falla i självmord.

Jag kommer vagt ihåg att något sådant hände i en av dem: Huvudpersonen (ung man i början av 20-talet eller sena tonåren) gick till denna bar där han träffade en annan deprimerad kvinna. De anslöt och jag tror att de blev ett par. De begick sedan dubbelt självmord genom att kasta sig av klipporna.

När de kom dit åt de mycket sömntabletter så att de drunknade i havet och de hoppade av klippan.

Kvinnan gjorde just det, men när huvudpersonen (kommer inte ihåg namnet ledsen) var på väg att hoppa började han först kasta av all sprit de drack den natten och pukade ut sömntabletterna.

Vid den tiden tänkte han inte mycket på det och följde kvinnorna och hoppade av klipporna. Hur som helst för att han misslyckades med att inta sömntabletterna drunknade han inte och räddades senare från havet eller tvättades upp på stranden. Hur som helst senare hade han några allvarliga ånger över att ha pukkat och inte lyckats döda sig själv.

Senare fanns det här scenen där jag tror att det var samma karaktär, men möjligen var det den andra historien, där huvudmankaraktären bodde med sin fru. Återigen bara efter att ha gått igenom några allvarliga problem. Och bodde i detta stora (relativt sett) hus och stödde paret genom att skapa manga baserat på hans liv fullt av svordomar. Jag tror att vi nuförtiden skulle säga att det var seinen hentai ... om det är vettigt.

Hur som helst hade karaktären gått igenom en rad svårigheter och fastän han äntligen hittade om inte ett lugnt liv än ett livligt liv. Jag minns att en scen var att hans vän (eller var det en bekant) kom för att se hur han hade det och när han såg hur han tjänade pengar var han ganska chockad över det.

En dag när han kom hem var hans förläggare där och "gjorde" sin fru. När han konfronterade honom berättade förläggaren honom att mangan som han gjorde inte faktiskt sålde och det var därför han fick kontrollerna, för hans förläggare fick ha sex med sin fru. Nu förklarade hans förläggare för den stackars killen hur han måste ha visat allt detta och att han inte borde vara så chockad.

En av de mer minnesvärda scenerna är att hustrun sa till killen "Hur kunde du ha gjort det här mot mig" antydde att han i grund och botten pimpade henne till sin förläggare. Detta slog naturligtvis huvudpersonen i en självmordsanfall där han försökte döda sig själv.

Förhoppningsvis ringer det några klockor till någon, varje gång jag hör att Clannad är en sorglig anime tänker jag "inte riktigt" och tänker tillbaka på den här. Men jag kommer helt enkelt inte ihåg namnet, så jag kan inte ge dem ett exempel på en riktigt sorglig och deprimerande anime.

Det finns en god chans att du letar efter Aoi Bungaku (lit. "Blå litteratur"). Det är en samling av 6 klassiska japanska romaner anpassade som en anime av Madhouse 2009. Som namnet antyder är berättelserna oftast ganska deprimerande, men det finns viss variation mellan dem.

De flesta av de händelser du nämnde inträffar i No Longer Human, den första romanen anpassad (avsnitt 1-4), av Dazai Osamu, som senare begick självmord. Det handlar om en man som heter Oba Yozo, som inte kan interagera normalt med andra människor och alltid sätter på en fasad. Under romanens gång (och anime) lever han flera liv, flyttar från en position (och kvinna) till en annan ganska snabbt och är aldrig nöjd med sitt liv. Bara den här historien sammanställdes till en filmrelease, men jag antar att du från din beskrivning förmodligen såg TV-versionen.