Anonim

Extrem produktivitet: Hur man skriver 20-plusböcker per år (The Self Publishing Show, avsnitt 197)

Den andra DVD: n av den första filmen Gurren Lagann The Movie: Childhood's End, och även en av skivorna i Complete Bluray Box Set har en frågesport mellan röstaktörerna för Youko (Inoue Marina), Shimon (Kakihara Tetsuya) och Kamina (Konishi Katsuyuki) om olika detaljer i anime.

I showens första frågesport nämns det att en av specialfunktionerna i Gurren Lagann är namnen på tecknen: [ ] {Shimon} kommer upp [ ] Shimo (nedåt), [ ] {Kamina} kommer upp [ ] {Kami} (upp), och svaret på frågesporten avslöjar att [ ] {Leeron} kommer från [ ] {Ronri} (logik).

Vad sägs om andra karaktärer i Gurren Lagann? Vad är deras namn härledda från och hur relaterar de till karaktärerna?

Förklara gärna förhållandet mellan namnen och karaktärerna som redan nämnts ovan.

Nia

Nias namn har flera potentiella ursprung.

  • Hennes namn på japanska kunde också läsas som nära. Med hänvisning till hennes förhållande till Simon.
  • Nias namn i sig kan också ses som en kortversion av andra feminina namn som slutar med Nia som Antonia eller Stefania.
  • Hennes namn finns också på swahili-språket, där det betyder syfte. Hänvisar till hennes roll som Anti-Spirals budbärare. Det kan också hänvisa till det faktum att hon på ett eller annat sätt motiverar Simon (och i förlängningen resten av Team Dai-Gurren) att övervinna omöjliga odds gång på gång.
  • Nias namn kan också betraktas som en walisisk variant av det irländska namnet Niamh (uttalad "neev"), vilket betyder ljus eller strålande. Eventuellt med hänvisning till hennes utseende och / eller hennes personlighet före det antispirala kriget och under hennes fångenskap på den antispirala hemvärlden samt händelser som följer. Namnet Niamh kommer i sin tur från den irländska mytologiska figuren Níamh Chinn Óir. (Även känd som Niamh of the Golden Hair, och känd av walesaren som Nia Ben Aur.) Som enligt legenden sägs vara dotter till den irländska havsguden Manannán mac Lir, hustru till Oisín, mor till Plor na mBan och Oscar, och en av drottningarna av Tír na nÓg, The Land of Youth.

Viral

Viral namn kommer direkt från ordet "viral", koppla in sig med Beastmen's genetics tema, men det finns andra teorier om hans namn ursprung.

  • Det ena är det faktum att det också kan vara ett anagram för "rival", med hänvisning till hans ständiga rivalitet med Kamina, som överfördes till Simon under hela serien fram till slutet.
  • En annan möjlig teori kommer från Nikopol-trilogin av serietidningar skrivna av Enki Bilal, eftersom Enki är namnet på Virals första skyttar och "Bilal", uttalad på japanska, låter som "Viral". Stöd för denna teori är Virals temasång, med titeln "Nikopol", på animes soundtrack.

Namnet på Virals Ganmen kan vara knutet till den sumeriska gudomen Enki, men det är mycket mer troligt att det finns en avsiktlig koppling mellan hans andra vapenmän, Enkidu och karaktären av Enkidu från Epic of Gilgamesh. Myten består av Enkidu ('Enkis skapelse'), en vild man som försöker utmana kung Gilgamesh, en mäktig krigare, men som senare blir vän med honom och hjälper honom i sina resor, vilket kan vara en hänvisning till Simon och Kamina , eftersom han ursprungligen ville slå dem men senare gick med i Simon för att rädda universum.

Lordgenome

Lordgenome namn kommer från engelska "lord" (en manlig ädel) och "genom", ritningen för en organism som finns i dess DNA. Av denna anledning stavar många hans namn som "Lord Genome". Namnet är tänkt att ansluta sig till temat för biologi för Lordgenome inre cirkel med var och en av hans generaler som får sitt namn från en av kvävebaserna som utgör DNA, samt reflekterar över hans position som en kung på planeten Jorden. Lordgenome namn kombinerades av Gainax för att minska förvirring bland japanska läsare om "herre" som en titel, snarare än en del av karaktärens förnamn.

Kiyal Bachika

Kiyals namn kommer från yaruki som betyder 'villighet'

Thymilph

Thymilphs namn är baserat på DNA-kemikalien tymin och den elementära Sylph. Hans Ganmen, Byakou, är baserad på den mytiska vita tigern, Byakko.

Adiane

Adianes namn (uttalat "Ah-DEE-NAY") är baserat på DNA-kemikalien adenin och vattenelementet, Undine. Hennes Ganmen, Sayrune, är baserad på den mytiska Azure Dragon, Seiry .

Cytomander

Cytomanders namn (uttalad See-toh-man-dra) är baserat på DNA-kemikalien Cytosine och den elementära Salamander. Hans Ganmen, Shuzack, är baserad på den mytiska Vermilion Bird, Suzaku.

Guame

Guames namn är baserat på DNA-kemikalien Guanine och Gnome, jordånden. Hans Ganmen, Gember, är baserad på den mytiska Black Tortoise, Genbu.

Källa: Gurren Lagann Wiki.