Anonim

Full Metal Panic Novel 6 Review - Dancing Very Merry Christmas

Originalformatet för Full Metal Panic är romaner. Men vilka romaner har översatts till mangaform, och vilka kapitel / serier motsvarar varje manga? Och av dem, vilka kartlägger Anime-serien till? Eller finns det mycket korrelation alls?

Varje mangaserie är sin egen berättelse om ljusromanerna. För närvarande finns det 6 mangaserier som alla berättar sin egen historia. För närvarande finns originalet, Overload, Comic Mission, Surplus, Sigma, Another, och senast, Zero.

Originalet, med titeln Full Metal Panic! är den första mangan i serien, av Retsu Tateo. Detta täcker animeens första säsong. Det följer det ganska nära med anime, men det finns några subtila skillnader. Serien avslutas efter att kapningen av Tuatha de Danaan har lösts.

Överbelastning följer inte någon av anime alls och publicerades som en typ av sidhistoria som inte är relaterad till anime eller ljusromaner. Överskott är i grunden uppföljaren (1 volym) till Overload. Inget av detta är kanon, det är i grunden en officiellt publicerad doujinshi.

Komiskt uppdrag är mer av en lätthjärtad sidohistoria (av samma artist som originalet), som Fumoffu, som avviker från huvudmekahistorien. Varje kapitel är mer eller mindre en självständig novell. Vissa berättelser som "Cinderella Panic" är från ljusromanens sidorättningar medan andra är originella scenarier.

Sigma är en fortsättning på anime, men illustrerad av en annan konstnär (Ueda Hiroshi). Det börjar ungefär samma tid som Andra raiden (Volym 4: Avslutar dag för dag). Denna manga är parallell med ljusromanerna och fortsätter där TSR slutade och hanterar händelserna efter det. Denna serie är tänkt att vara en fortsättning på den ursprungliga mangan.

Annan är en annan historia i Full Metal Panic universum, satt 11 år efter händelserna i den ursprungliga FMP-serien med Sosuke och Kaname, med en ny huvudperson, ny hjältinna. Lina (förkortning för: Adelina Aleksandrovna Kerenskaya) är en AS-pilot för PMC, känd som DOMS (Dana O'Shee Military Service), som verkar ha skapats av Tessa och drivs av Mao. Den manliga huvudpersonen, som ser ut som Sousuke, är Tatsuya Ichinose, han är son till en Power Slave (PS) mekaniker. PSes är AS gjorda för civilt bruk, som konstruktion.

De Noll serien, som planeras släppas januari 2013, är en återberättelse av ljusromanen av Tetsuro Kasahara, författaren till Rideback. Denna serie startar, precis som den lätta romanen och anime, strax innan Sousuke får uppdraget att skydda Kaname. Det enda (hittills) nytt med denna serie är konsten.

2
  • Det här är en bra kartläggning mellan anime / manga, men kan du lägga till lite mer detaljer om hur dessa relaterar till ljusromanerna. Vilka romaner täcks av vilken manga?
  • Den ursprungliga mangan och Sigma följer de viktigaste handlingen i ljusromanerna, medan Comic Mission berör några av sidorättningarna och lägger till lite originalinnehåll. En annan är en annan historia tillsammans och Overload / Surplus har inget att göra med ljusromanerna.