Anonim

[Nightcore] Simple Plan - Perfect (Lyrics)

I Koe no Katachi manga, volym 3, kapitel 23, sa Shouko det

Hon gillar Ishida

Sedan när den Shouko känner så om Ishida? I Volym 1 blev Shouko mobbad. Kände hon så här för Ishida tillbaka i grundskolan? Nämnde författaren det någonsin på manga / anime?

1
  • jag har inte läst manga så, i anime finns det en textmeddelande från yuzuru innan shouko bytte hår, så jag tror att hon började gilla honom efter att de började träffas, men hon ville vara vän från början

Introduktion

Vi får inte se Shokos tankar och känslor om någonting; detta är ett viktigt tema i berättelsen. Vi får andra karaktärers perspektiv och därmed kan vi vara relativt säkra på vad de tänker, men vi får bara se Shoko genom linsen på dessa synvinkelkaraktärer. Även när historien berättas genom Shokos perspektiv senare är den grumlig och rörig, vilket gör det svårt att förstå exakt vad hon tänker. Således kan vi bara fastställa hur hon ursprungligen kände om Shoya genom sina handlingar och genom vad hon säger.

Med detta i åtanke tror jag att det finns tillräckligt med bevis för att hon ursprungligen inte hade romantiska känslor gentemot Shoya. Först och främst, låt oss komma ihåg att Shoko inte är en glömsk idiot, som Shoya först misstänkte (se sidan 95 i första volymen). När Shoko frågar Shoya om Miyokos kontaktinformation blir det uppenbart för både Shoya och läsare att Shoko är mycket medveten om vad som hände.

Shokos reaktion när Shoya dyker upp igen

I början av Volym 2 ser vi att Shokos första reaktion på Shoya återkommer i hennes liv är att fly. Hon bestämmer sig för att höra honom ute efter att han har resat, men hennes uttryck i hela kapitlet tycks tyda på missnöje eller kanske osäkerhet), åtminstone tills Shoya visar att han kan teckenspråk. Detta berättar inte för oss hur hon ursprungligen kände honom, men det berättar att hon i slutet av sin tid tillsammans i grundskolan inte gillade honom.

Shokos första reaktion på Shoya

Bara efter att ha läst Shoyas ansiktsuttryck verkar det som att Shoko växer till misstro mot Shoya, och kanske till och med ogillar honom. I hälsningen ger hon Shoya samma glada leende som hon ger alla andra, men detta förändras snart. I Kapitel 2: Bara en av dessa saker, det finns tre interaktioner (identiska i termer av struktur) mellan Shoko och Shoya på sidorna 75, 81 och 83. I var och en blir Shokos uttryck mer och mer försiktig. I den sista lutar ögonbrynen nedåt så lite när hon märker Shoya, kanske förmedlar en aning ilska. Och allt detta innan Shoya börjar sin mobbning på allvar. Att få höra att hon inte ska sjunga, att ha dammat över henne och att få hörapparaterna att slänga ut fönstren kommer sannolikt inte att få Shoko att krossa Shoya. Den normala reaktionen på sådana händelser skulle vara en växande rädsla eller hat mot gärningsmannen.

Det var inte första gången Shoko blev mobbad, och hon gick mycket snabbt in i Shoyas hån. Långt ifrån att ha en förälskelse på Shoya, tror jag att vi kan dra slutsatsen att Shoko inte gillade honom.

Shoko ber om att vara vänner

Det inträffar en incident strax efter att Shoya skadar Shoko genom att dra i apparaten i hennes högra öra, där Shoko använder teckenspråk för att be om att vara vänner. Detta kan vara en enstaka bevis som stöder idén att Shoko har en förälskelse på Shoya, men tidpunkten är inte riktigt meningsfull för detta; att bli skadad som hon skulle göra detta till en låg punkt i deras förhållande. Men denna händelse kan också tolkas på ett annat sätt. Inledningsvis ber Shoko om ursäkt till Shoya med sin anteckningsbok, även om Shoya borde vara den som ber henne om ursäkt. Det här kan bara vara Shokos försök att lösa sin mobbningssituation. Hennes första ursäkt kan tyda på att Shoko tror att hon gjorde något för att uppröra Shoya, och det är därför han mobbar henne. I detta desperata försök hoppas Shoko att gottgöra och bli vänner så att hon inte blir mobbad längre.

Efter att Shoya börjar bli mobbad

Vilket tar oss till den punkt där Shoya börjar bli mobbad och varför Shoko försökte hjälpa honom. Som tidigare nämnts var Shoko medveten om vad som hände. Hon skyllde också på sig själv (vi ser Yuzuru spekulera i detta i Volym 2, sidan 138). Hon visste att hennes närvaro och hennes funktionshinder skapade en störning i klassen. Precis som i fallet med Miyoko skyllde Shoko sig själv för mobbningen som hände med Shoya, och det är därför hon rensar bort meddelandena på hans skrivbord och varför hon försöker göra saker rätt genom att hjälpa honom.

Slutsats

Senare i serien kommenterar Naoka hur pojkar väljer flickor de gillar, och talar som om detta bevisar att Shoko gillade Shoya i grundskolan, men jag tror att detta återspeglar mer på Naokas svartsjuka än vad Shoko kände för situationen. Jag tycker att det är rimligt att anta att Shoko ogillade Shoya i grundskolan, och att hon bara gillade honom efter att ha sett ansträngningen han gjorde för att korrigera sina tidigare misstag.

Alla referenser är till Kodansha Comics engelska version av mangan.

0