Anonim

DragonBall Z Abridged: Episode 48 - TeamFourStar (TFS)

Obs! Vi är redan i avsnitt 98 av Dragon Ball Super, men om det anses att detta ämne måste döljas med spoilers osynliga tagg, redigera de delar du anser vara relevanta.

Detaljer från avsnitt 92 och 93 bakom:

I avsnitt 92 av Dragon Ball Super Cabba lär Caulifla hur man förvandlas till Super Saiyan. Och i avsnitt 93, Caulifla, för att rädda Cabba från Kales attack förvandlas till Super Saiyan 2. Ska detta hända allt på samma dag? Lärde Caulifla faktiskt super saiyan 2 av sig själv och samma dag lärde hon sig super saiyan?

Jag är rädd att det här blir en vana på Dragonball Super-frågor, men det nuvarande svaret från avsnitt 98 är det Vi vet inte.

Saiyanerna från Universum 6 verkar inte ha namn på sina former. Man kan gissa det beror på att de för närvarande bara är Super Saiyans - precis som vi inte hade namnet Super Saiyan 2 eller Ascended Saiyan tills vårt universum 7 Saiyans nådde dessa former.

Utanför universum 6 sajianer som säger "Jag känner att jag har nått en nivå över Super Saiyan" / "Jag känner att jag kan ändra form igen!" eller en Universe 7-karaktär som säger "Jag kan inte tro att du redan har nått Super Saiyan 2!" vi vet inte säkert.

Jag skulle säga att vi måste sluta använda Auras som bevis på formulär. Inte bara vet vi inte om Saiyan-universums 6-transformation är helt analog med Universe 7 (eftersom Saiyan-universum 7 aldrig har transformerats genom att fokusera på en enda plats på ryggen), vi har också sett Goku och Vegeta skapa en Ki-Aura för att stoppa Lavenders giftangrepp menades i minst en fråga på den här webbplatsen vara någon ny form. Dessutom, IRL, har vi animatörerna med nya animeringsstilar - de kan precis som att använda blixtar runt Caulifla för att visuellt representera hur hon är "snitt över" den genomsnittliga Super Saiyan även i basform.

Redigera: från och med avsnitt 100 har vi Caulifla uttryckligen säger att hon gick Super Saiyan 2 samma dag men hon sa att hon inte kunde återvända till den formen tills Goku gick Super Saiyan 2 för att visa henne, så jag skulle säga att hon "lärde" sig inte Super Saiyan 2 den dagen. Detta backas upp av att hon går in i vad en Dragonball Wiki kallar Super Saiyan tredje klass (The big-muscle "power but no speed" SSJ form) istället för att gå SSJ2 - precis som när Goku och Trunks gjorde när de inte hade nått SSJ2 .

5
  • Det finns en annan retad bild av Caulifla för kommande avsnitt där hon har en slags "buff form" youtube.com/watch?v=K6pWH_M5ctc
  • det finns en författare på Twitter från Dragon Ball Super med bara drygt tusen följare. Vi kan fråga honom antar jag?
  • Det här är en författare från Dragon Ball Super twitter.com/toshio916
  • ok, om det råder något tvivel bekräftades det vid förhandsvisningen av Dragon Ball Super avsnitt 100 med ord från Goku att Caulifla att det är en Super Saiyan 2.
  • 1 @Pablo Har min redigering (nu har vi avsnitt 100) bättre svar på frågan?

Även om det inte finns något "officiellt" svar, baserat på hur kraften gick upp och vad vi vet om transformation kan vi anta att det var en super saiyan 2. Super har tagit ett "avslappnat" sätt med både karaktärsförändringar och power-ups, där i princip alla har fått en galen boost, inklusive master roshi. Även om man tittar på de 7 universum, kan både Goten och Trunks göra en ssj-transformation utan problem.

Om man tittar på uppbyggnaden av sajianerna från 6-universum är de mycket mindre än sajianerna från de 7 universum och ändå verkar deras basstyrka vara otroligt hög. Cabbas basstyrka var densamma som Vegetas (och han verkar vara mycket yngre), och vi vet hur mycket Vegeta har tränat för att uppnå den makten. När du sedan redogör för hur snabbt de verkar lära sig saker, tror jag att det är säkert att anta att de är "biologiskt överlägsna" jämfört med de 7 universumsaiianerna.

4
  • ja, frågan handlade mer om om allt hände på en dag än om Caulifla var super saiyan 2 eller inte. Jag trodde att det var en fast debatt bland fansen, men för det tidigare svaret inte från början.
  • 1 ja, det hände med samma sak, de var alla där samtidigt och konversationen flödade liksom. Caulifla verkar vara den mest begåvade saiyan vi såg hittills
  • Det retas att hon kommer att be Goku att lära henne att förvandlas till Super Saiyan Blue. Så nu spekulerar alla i om hon ska uppnå det i turneringen eller inte. Personligen skulle jag föredra att hon inte brukar, det är inte meningsfullt om hon lär sig en komplicerad och kraftfull transformation så snabbt. För några dagar sedan kunde hon inte ens bli en super saiyan. Jag kan ta det om de får det att förvandlas till SSJ3 men blå verkar för mycket för henne att lära sig så snabbt.
  • Jag vet var du kommer ifrån, men eftersom hon behärskar ssj 2 så snabbt, troligtvis utan att ens inse det, verkar det som om hon kommer att kunna behärska den blå formen med relativ lätthet också. Hon är bara ett "geni", så med lite ansträngning kan hon behärska "hårda" saker.

Jag tror inte att hon kommer att få Super Saiyan Blue men de är i en annan dimension och det får mig att tro att hon kommer att uppnå Super Saiyan 3.

Från och med det senaste DBS-avsnittet uppnådde hon SSJ2 på samma sätt som hon uppnådde SSJ vilket får mig att tro att de gör en polis för hur Super Saiyan-former fungerar.

De var ursprungligen baserade på ilska kändes intensivt. Så om ilska är utlösaren för alla Saiyan-omvandlingar och den snygga ryggen händer bara medan de är intensivt arg.

Ungefär som hur människor med hög stress tenderar att få ryggont.

Man kan spekulera i att helt enkelt träna i SSJ1 vilket gör formuläret lättare att hålla. Om du sedan får mer kraft när du tränar i SSJ1 kommer du att få den nödvändiga pressen om du skulle göra det "tingly back thing" med dina kei / chi-energier för att förvandlas till SSJ2 ... vilket var vad Caulifla just gjorde i avsnitt 100.

Så att bara ha Goku och Gotenks att fortsätta för SSJ3 annan dimension eller inte ... det verkar mycket troligt att Caulifla kommer att uppnå SSJ3 men inte har tillräckligt med kraft för att uppnå SSG / SSB. Jag undrar om Goku / Vegeta kommer att berätta för dem om ritualen dock och kringgå träningen en tid senare eller om det bara kommer att inspirera de andra Saiyans att träna hårdare.

1
  • Goku nämnde att hon kunde nå SSJ3 i turneringen. Så jag antar att det är en ledtråd att hon snart kommer dit.