Anonim

주는 족족 잘 받아 먹는 다람쥐 Chipmunk Chucky tar jordnötter när jag erbjuder dem

Har Androids ki eller någon annan energikälla? Om så är fallet har Android 16 ki eftersom han är helt mekanisk och endast levande varelser har ki?

4
  • Androids har Ki, de använder Ki för att utföra Ki Blast, men det kan inte detekteras. Vi såg inte Android 16 använt Ki Blast tidigare, han kanske inte har Ki.
  • Vad sägs då om Android 19? Han är också helt mekanisk men kan absorbera ki. Står inte det att han kan använda ki?
  • Android 16 är en ofullständig Android.
  • Androiderna var en gång formellt mänskliga. Jag kommer tillbaka när jag gör mer forskning.

Jag skulle vilja tro att hon har Ki, för hon är en del mänsklig. Vid världsturneringen frågar Goku hur hon och Krillin hade ett barn tillsammans och han förklarar att hon var mänsklig till att börja med och förvandlades till en android av Dr. Gero. (Säsong 7 avsnitt 208 eller 209) (Jag kommer inte ihåg exakt)

"Den rätta termen är Cyborg. Mänsklig med cybernetiska delar, hon var mänsklig från födseln och förvandlades till en cyborg, och behöll därmed viss mänsklig funktionalitet, som att kunna bli gravid."

Men det väcker fortfarande frågan varför Goku och de andra inte kunde upptäcka sin energi. Jag antar att vissa saker bara ska lämnas obesvarade?

1
  • Du bör identifiera en person innan du använder ett pronomen (Android 18, i det här fallet). Och vad är det för en offert?

Även om jag måste titta upp det, är det viktigast att deras kraftkälla var fysiska generatorer i deras kroppar. Jag minns att det till och med hävdades att de hade obegränsad kraft tack vare dessa generatorer. Detta är troligen källan till deras faktiska kraft.

När det gäller varför de inte kan detekteras finns det en enkel men ganska teoretisk förklaring till det. Scouters och Z-krigare allmänna förmåga att känna kraft är inte fullt bevis, och i själva verket arbetar de ungefär samma. Z-krigarna lärde sig specifikt hur man undertrycker sin makt, vilket kastar avkänningsmetoderna, till och med till en punkt där spejdare inte kunde upptäcka Gohan och Krillin på Namek. På ett sätt kan man säga att de läcker kraft, och att läckage av kraft är det som är detekterbart. Genom att aktivt innehålla den kan den inte detekteras. Androider har en rent mekanisk metod för att generera kraft. Det är helt genomförbart att eftersom det är mekaniskt, istället för biologiskt, läcker det inte kraft, därför finns det inget överskott av kraft runt dem att upptäcka.

På det sättet har alla androider någon form av Ki (eftersom den kan användas på samma sätt som Ki) och kan inte detekteras av samma anledning att Scouters var ineffektiva mot Z-krigarna på Namek.

Tittade just de första episoderna av Dragon Ball Z Kai med androiderna igår: de säger att de levande människorna som Goku och Vegeta inte kan upptäcka några ki från androiderna (se även http://dragonball.wikia.com/wiki/ Android_19), och det inkluderar både 19 och 20 som absorberar ki från människor (även om anime säger "energi" aldrig "ki"). Dessutom har 20 Dr. Geros hjärna, så en del av honom lever antar jag, men detekteras inte heller som ki när människor letar efter honom i de steniga kullarna efter 19 besegras. Så får inte vara ki.

2
  • Android 18 kunde lära sig destructo disk, troligen från sin man. Om hon inte har ki, hur lärde hon sig det? Också android 18 är inte en full android utan en cyborg så hon har levande delar. Betyder det inte att hon har ki? Omkring dr zero kanske han aldrig har lärt sig att använda ki och först fått makten efter att han har förändrats.
  • @ Analyst1996 vore det mer precisa att säga att de naturligtvis undertrycker det som Z-krigare kan göra, helt enkelt på grund av hur det fungerar. Androider har förmodligen en perfekt form av "att inte läcka ut någon energi / ki" på grund av Gero's Genius. Ingenting säger att de inte använder Ki, eller inte har det, bara att det är omöjligt att upptäcka, exakt som vad Krillin och Gohan gör på Namek för att gömma sig från Freeza och hans mäns spejdare.

16 har inte ki, därför använder han laserögon och armkanoner. 17 och 18 gör, det är därför de kan använda ki-sprängningar. Titta bara på hur 18 lärt sig destructo-skiva. Det är väldigt enkelt, de använder undertryckningstekniken så att Z Warriors inte känner av dem.

Det låter som om det bara gjordes för att utveckla historien och för att hålla den intressant. Det finns ett par saker som inte ger mycket mening. Oavsett vilken form av ki-produktion de har bör det kunna upptäckas. Även om det är gjort mekaniskt är det fortfarande energi. En sak som också inte läggs upp. Sättet som z-kämparna kämpar så bra är för att de lärde sig att känna sina motståndare ki / energi. Om du kommer ihåg när popo tränade ung goku, säger han theres ki i alla levande saker. Glöm inte spritbomben, och att alla levande saker ger energi till den. Kom också ihåg när 17 lägger till gokus genki dama när du slåss med en viss rosa unge. Försöker undvika spoilers. Slutligen. Även om de inte kunde upptäcka energi från androiderna själva när androiderna 19 och 20 absorberar de andra energin, borde de inte kunna upptäcka sina egna lagrade ki? Tyvärr hoppade jag lite där, men det borde ändå få poängen över. Tack för att du läser.