Anonim

Palleggi proibitivi a Vinovo con Goodyear - Keepy up ... just with Goodyear

I JoJos bisarra äventyr del I Phantom Blood, i höjdpunkten, offrar Jonathan sitt liv för att besegra Dio och rädda Erina, hans ofödda barn Jorge och baby Lisa Lisa.

Erina lyckas rädda sig själv och Lisa Lisa genom att gömma sig i Dios kista, men sedan i Stardust Crusaders räddas en annan kista med "DIO" graverad på den från havets botten där Dio hade sovit under det senaste århundradet, efter att ha överlevt av stjäl Jonatans kropp.

Var kom den andra kistan från? Jag har kommit tillbaka till detta för att försöka förstå men jag vet inte om det är ett tomthål eller inte.

Jag tycker så mycket om JoJos bisarra äventyr, och det finns tillfällen där det verkligen sträcker sig för långt.

Liksom vissa bisarra händelser har någon form av förklaring i det (se King Crimson) men det här är det som fortfarande undviker mig.

Finns det en förklaring till detta?

Ursprungligen dog Dio i slutet av Phantom Blood, men när Araki bestämde sig för att skriva Stardust Crusaders återkände han slutet på Phantom Blood. Dessa retcons applicerades på anime i enlighet därmed.

Efter omkonkurrensen hade kistan ett andra fack som Dio gömde sig i medan Erina gömde sig i det övre facket. Efter att Erina kom in i kistan, slet Dio av Jonathan huvud och gick in i samma kista som Erina var i. När Erina räddades räddade de inte kistan, de lät den sjunka, utan att veta att Dio var inom det andra facket.

Emellertid ges en alternativ förklaring i romanen Over Heaven, där Erina placerade Dio och Jonatans kropp tillsammans med sig själv i kistan.

Kapitel 79

Dio vet att Nukesaku felaktigt styr Joestar-gruppen och köper tid för Dio, som använder den tiden för att skriva i sin anteckningsbok. Han försöker komma ihåg de sista ögonblicken innan han hamnade i kistan, men hans minne är dimmigt. Trots att hon säkert kom in i kistan hade Erina överlevt med barnet. Dio misstänker att de fyra var i samma kista, men Dio medger att han aldrig skulle ha delat kistan med någon. Ändå tappade han medvetandet, så vem lade honom i kistan? Att rädda någon hon hatade skulle verkligen överensstämma med Erinas karaktär. Dio är nu säker på att Erina förbarmade sig över honom och drog honom in i kistan för att skydda honom och lade honom till vila vid havets botten. Dios minnen blir mer och mer dimmiga och han slutar förvirra Erina med sin egen mamma.

2
  • Jag trodde på något sätt att de hämtade kassan, ändå verkar förklaringen över himlen osannolik, eftersom hur kunde Erina bli räddad och lämna Jonatans kropp med DIO: s avskärda, som att bara hoppas på att han ska ha sin döda mans kropp och bli bra, jag hoppas det var DIO att vara för fåfäng om sig själv.
  • 1 Romanen skrevs av Nisio Isin, inte Araki Hirohiko, så kanske hade Isin tolkat karaktärerna annorlunda än hur Araki skulle ha.