Anonim

Varför Sasuke's Weaken Jutsu i Serial Boruto? Här är svaret!

Kakashi och Obito, har Mangekyo Sharingan-krafter men vilken makt har Itachi?

Jag försökte undersöka det men ingenting hjälper.

3
  • också, mangekyo sharingan krafter.
  • försök att redigera din frågebeskrivning så att den matchar din titel.
  • hänvisa denna fråga. Jag tror att den innehåller alla Mangekyo Sharingan-krafter.

Mangekyou Sharingan-användare har tre förmågor. Två unika i båda ögonen och Susano'o, som bara kan användas om du har Mangekyo Sharingan i båda ögonen. Itachi hade Tsukuyomi till vänster och Amaterasu till höger. Sasuke hade Amaterasu i sitt vänstra öga och kunde släcka och kontrollera formen på lågorna i sin vänstra sida, som han gjorde under sin kamp med Killer B och hindrade B från att dödas av Amaterasu. Obitos Mangekyo använde båda olika former av Kamui, den vänstra han gav till Kakashi kunde använda en långdistansform som kunde teleportera objekt inom användarens synlinje till Kamui-dimensionen. Den rätta han höll kunde bara teleportera sig själv och människor som han hade fysisk kontakt med till Kamui-dimensionen. Det gör det också möjligt för användaren att bli immateriell genom att teleportera de delar av sig själva som drabbas av attacker till Kamui-dimensionen. Den fullständiga omfattningen av Shisuis förmågor är okänd, men både det öga som Shisui gav Itachi och det öga som Danzo tog kunde använda Kotoamatsukami. Madara och hans brors förmågor avslöjades inte, men vi vet att Madara kunde använda Susano'o, vilket betyder att han låste upp kraften i båda hans ögon.

Men Amaterasu och Tsukyomi är det inte generiska Sharingan-krafter. Medan Sasuke hade Amaterasu som Itachi, tror jag att det berodde på att de var nära besläktade, och inte för att det var en generisk makt, för ingen annan Mangekyo Sharingan-användare har visat förmågan att använda antingen Amaterasu eller Tsukuyomi, förutom Madara som använder Infinite Tsukuyomi, men jag tror att det är säkert att säga att det är ett speciellt fall på grund av Rinne Sharingan på pannan.

Från webbplatsen Naruto Wikia under Mangekyō Sharingan (Itachi Uchiha):

Med Mangekyō Sharingan kunde Itachi använda minst tre kraftfulla tekniker. Med sin "vänstra Mangekyō" kunde han använda Tsukuyomi, en extremt kraftfull genjutsu som gjorde det möjligt för honom att snedvrida offrets uppfattning om tid och tortera deras psyk för vad som verkade som dagar på några sekunder. Med sin "högra Mangekyō" kunde han använda Amaterasu, en ninjutsu som skapar praktiskt taget osläckbara svarta lågor vid användarens kontaktpunkt som fortsätter att brinna tills målet reduceras till aska. Den sista av dessa kända tekniker var Susanoo, som gjorde det möjligt för Itachi att kalla till en massiv eterisk krigare.

Som sådan kan vi dra slutsatsen att Itachis befogenheter är,

  • Tsukuyomi
  • Amaterasu
  • Susanoo
5
  • Jag antar att dessa krafter kan användas av alla Mangekyo Sharingan-användare med liten ansträngning. Och frågan handlar om befogenheter som är specifika för Itachis MS. Något som Kamui för Obito, Kotoamatsukami för Shisui osv. Men frågan är inte så klar.
  • @KaguyaOtsutsuki frågan ställde bara Itachis krafter som wikia bara listar dessa 3 så det är möjligt att han inte har någon unik förmåga och jag har inte sett så mycket av serien som de flesta (på grund av att jag väntat på att DVD-skivor skulle köpas i uppsättningar). det är fullt möjligt Itachis Mangeky Sharingan är faktiskt inte så speciell, eller han kunde bara aldrig nå det stadium där han skulle utveckla en unik kraft som Kamui.
  • Ändå kan jag tänka på en speciell förmåga, Hans susanoo har 'Totsuka Sword'.
  • @KaguyaOtsutsuki väl under datasektionen till höger för Susanoo- och Totsuka-svärdsidorna Sunassos sida listar dess klassificering (dvs att vara en Nin / Genjutsu) medan svärdet listar relaterade verktyg och listas på samma sätt på sidan för Sword of Kusanagi medan Amaterasu: Dual Layer listar Susanoo som "annan jutsu" (härledd från den). Jag skulle hellre kalla Totsuka Sword ett verktyg / vapen än en kraft, men å andra sidan som bara kan göra Itachis Susanoo mer unik
  • Är inte Tsukuyomi Itachis individuella makt. Ingen annan person tycktes använda den.

Mangan är inte tydlig om detta, men tanken som många verkar ha är att Amaterasu och Tsukuyomi är två generiska krafter som alla Mangekyo-användare har och att Obito och Shisui hade olika unika bonuskrafter, men jag tror inte att detta är fallet .

Varken Obito eller Shisui visas någonsin att använda någon av dessa, min förståelse är följande:

Itachi, Sasuke: Amaterasu i det ena ögat, Tsukuyimi i det andra.

Obito: Kamui, nära avstånd i ett öga, långt avstånd i det andra (Kakashi's)

Shisui: Kotoamatsukami, kanske i båda ögonen.

Madara: ?? Jag kommer inte ihåg om detta har visats

Och då kan alla Mangekyo-användare som har väckt båda krafterna använda Susanoo.

1
  • I grund och botten tror jag att det finns en massa Mangekyo-krafter som går runt, och alla Uchiha som väcker deras får två, Itachi och Sasuke delar samma sak för att de är bröder.

Itachi

Vänster öga: Tsukuyomi (kraftfull genjutsu) Höger öga: Amatarasu (svarta flammor)

2
  • Jag kan ha fel men jag trodde att alla användare av mangekyo sharingan hade Amatarasu?
  • 2 Kan du ge en källa? Förläng också ditt svar lite än det ser mycket bättre ut: 3