Anonim

Hip Hop Hijabi

Okej så jag har tittat mycket på Bleach nyligen och jag har märkt en seriös trend med striderna. Innan de börjar presenterar båda karaktärerna sig för den andra. Jag har försökt undersöka detta (mestadels via Google) men jag har inte hittat någonting. Är det bara något för tomtens bekvämlighet eller är det någon typ av tradition?

4
  • 7 Det är vanligt att meddela ditt namn före en duell, för efteråt kommer en person att vara död, vilket hindrar vinnaren från att veta namnet på en "värdig motståndare". Källa - massor av manga och anime. Omvänt är det mycket förolämpande att inte meddela ditt namn i förväg och visar stor respekt för att be namnet "värdig motståndare"
  • 6 Ah, ja, detta påminner mig om den klassiska anime Prinsessan bruden. Den här saken händer i kanske den mest oförglömliga scenen från filmen: "Dōmo. Mitt namn är Montoya Inigo-kun. Du dödade min otōsan. Förbered dig på shinimasu."
  • Och det används också för att presentera karaktären för läsaren (i manga) och tittare (i anime). Föreställ dig om de kämpade om kapitel / avsnitt utan introduktion. A: Killen Ichigo kämpar är väldigt stark. B: Ja, jag tittade på showen igår kväll. Dang, det har gått tre avsnitt, eller hur? A: Ja, och Ichigo gick bankai också, men Getsuga Tenshou misslyckades med att få honom att såras till och med lite. Den killen är helt stark. B: Ja, den killen är stark. A & B: Den killen ...
  • @ ton.yeung Ikkaku själv sa just det när han kämpade med sin första arrancar.

Som nämnts ovan:

Det är vanligt att meddela ditt namn före en duell för efteråt kommer en person att vara död, vilket hindrar vinnaren från att veta namnet på en "värdig motståndare". Källa - massor av manga och anime. Omvänt är det mycket förolämpande att inte meddela ditt namn i förväg och visar stor respekt för att be namnet "värdig motståndare"

Detta är fallet i flera anime som går tillbaka till före dragon ball. Anledningen till detta är på grund av det starka inflytandet av ära och värdighet i strid som porträtteras av flera historiska krigare som samurai (Miyamoto Musashi) och ninja (Hattori Hanzo) och till och med i den japanska underjordiska (Yakuza).

Att ange sitt namn innan man går in i en kamp eller till och med mitt i en kamp är den största respekt för eftersom vem som helst dör kommer att bära namnet på den som dödade dem till "liv bortom döden" och namnet på död var faktiskt utbrett för mördaren att ta sig tid att känna igen.

I vissa avseenden hedrar det till och med någon som en potential lika med avseende på stridspotential.