Anonim

Trevligt försök, Atlantic, men Trump älskar trupperna | Nyheterna och varför det spelar roll Ep 614

Efter det sista mötet och Lights död visste alla i rummet sanningen. De visste att 13-dagarsregeln var falsk, och regeln om att förstöra Death Note var också falsk.

De hade också många bevis mot Misa (band, fingeravtryck, hår, etc.), och Light skrek också "Misa skriv deras namn".

Vid den här tiden hade de tillräckligt med bevis på att Misa var andra Kira, men varför fångade de henne inte? Varför släppte de henne?

6
  • 5 Detta förklarades aldrig i mangan, så vi vet aldrig.
  • Det har gått år sedan jag har läst Death Note lol. Intressant fråga dock ... Är det möjligt att jag kan misstänka att Light har ställt upp Misa som en syndabock?
  • @PeterRaeves Jag trodde att hon begick självmord innan de kom till henne?
  • @BCLC Tja, det gick mer än ett år mellan deras död, så jag antar att de måste ha släppt henne, eftersom de visste var hon bodde.
  • Egentligen antar jag att de inte arresterade henne för att hon rensades när Soichiro falskt sköt Light. Den andra kira försvann precis efter det. Kommer att tänka på det, ganska konstigt hur ingen undrade vad som hände med den andra kira

Jag tror att vi måste överväga alla de tider hon hålls under bevakning av en eller annan anledning. Först var under misstanke för att vara den andra kira, under vilken hon förlorade sina minnen och huvuddelen av arbetsgruppen trodde att hon var oskyldig och ofarlig (förutom L som funderade på varför hon gick från bestämt tyst till den svaga blondinen) Sedan efter L: s död lyckas Near ta upp Aizawas tvivel om ljus och till och med misa. Så med Ide och Mogi för att backa upp honom, har de Mogi att hålla ett öga på henne under skylt av polisskydd där hon inte gör någonting ens antydande till dolda motiv (har redan lämnat äganderätt till Mikami per Lights order)

Slutligen har du Near och SPK som håller henne och Mogi i fångenskap under övervakning igen tills 1 timme före mötet där Misa släpps av på ett hotell av hög klass och får ringa ljus. Near visste mycket väl i sin teoretisering att Misa var den 2: a kira. Men vid denna tidpunkt skulle det vara motiverat att de alla ansåg henne inte längre vara ett hot. Med de två sista böckerna brända och ingen sympatisk shinigami som gav henne en ny och återställde hennes minnen kunde hon verkligen inte göra något åt ​​situationen och vet inte ens att hon begick något brott.

3
  • Men i mangan glömde Mikami sannolikt också att han begick mördare.
  • Det skulle vara sant om han hade avstått från att äga sin dödsnot. Jag är inte säker på att en galen Mikami skulle ha vetat eller tänkt att ge upp den, förutsatt att han visste att han ändå skulle förlora sina minnen. Istället hade hans anteckningsbok stulits dagen innan, vilket lämnar den i hans ägo och han skulle fortfarande ha besittning av den i ytterligare 489 dagar enligt dödsnoteringsregeln 2.2 angående "situationer kring ägande." Utöver det blir han faktiskt fångad när han försökte begå flera mord av totalt 8 brottsbekämpande agenter som är inblandade i ärendet (förutsatt att du räknar nära)
  • Jag glömde också, men denna regel syns i Vol. 3 s 66 på regel sida XII om du vill ha en exakt referens; "Om du tappar dödsnoten eller får den stulen förlorar du äganderätten om du inte hämtar den inom 490 dagar."

Kanske vill författaren inte sänka spänningen i höjdpunkten, för även nära att gå efter Mesa kan inte bevisa att hon är andra kira vilket kan lämna oss en förbryllad höjdpunkt. Mesa förlorade sina minnen efter att ha övergivit ägandet av sin anteckningsbok. Near kommer inte att kunna bevisa att hon är andra kira eftersom N fungerar nästan som L det kommer att bli samma som när L försökte bevisa Mesa som andra kira genom att begränsa henne och Lite i månaden. Det finns en hemlighet som nästan fortfarande inte är medveten om, dödsnotans ägande och han vet uppenbarligen inte om dödsnotägaren övergav sitt ägande, deras minnen går förlorade och när de kommer i kontakt med sin dödsnot kan de återfå sina minnen tills de kommer i kontakt med dödsnoten. Även om de fångade Mesa för utredning får de aldrig få henne att röra vid dödsanmärkning eftersom de känner till andra risken för ögonström. Om efter att ha skrivit Lite namn i sin anteckningsbok kommer Reyuk (shinigami) att ta Lites dödsnot och gå till sin värld. Nära och annan polis kommer att lämnas med en dödsnot utan shinigami. Då kan de också aldrig veta om dödsnotans ägande.

allt de hade var misas klädfiber om jag minns rätt ... den bättre frågan är varför skulle de ignorera de falska fingeravtrycken och lägga tyngden på klädfibern ... så L tänkte med rätta att utskrifterna var falska men fibrerna var är det?

Du kan antagligen antaga att de gick efter henne ... slutade inte showen vid den tiden

1
  • 2 Kom ihåg att frågan talar om slutet på serien. L är för länge sedan död. också detta svarar inte på Varför arbetsgruppen inte fångade Misa efter Lights död

Hon släpptes för att för att vara GUD måste du ha hjärnan att döda. Självklart dödade hon bara för ljus, också gjorde hon nästan ingen skada, precis vad som var rätt för hennes älskare. Och sedan har hon lidit tillräckligt med att halvera livslängden två gånger nu, hon kanske inte har så lång tid att leva.

Men varför släpptes hon fri? Om du kommer ihåg att hon tappat minnet av allt hon gjorde. Detektiverna måste ha trott att hon var oskyldig nog att de släppte henne.

REDIGERA: De hoppade över henne för att hon distanserade sig från huvudpersonen och författaren var för fokuserad på dess huvudstycken som "L" som helt enkelt dödades mitt i anime: D

5
  • 1 Jag köper inte riktigt det här. Oavsett om Misa var en fara på ljusnivå (eller till och med en Mikami-nivå), hade arbetsgruppen fortfarande bevis för att hon var ansvarig för flera mord. Det spelar ingen roll hur dum du är - människor med psykiska funktionsnedsättningar måste fortfarande stå för mord. Det spelar ingen roll (vanligtvis) hur länge du måste leva - nazistiska officerare som ansvarar för grymheter i Förintelsen har jagats på 80- och 90-talet och ställts inför rätta för sina handlingar.
  • Att föra verkligt liv till anime va? Det finns olika lagar i anime, och jag säger inte att hon har psykiska funktionshinder, hon tänker bara inte på samma sätt vill inte uppnå samma mål, hon har redan uppnått på sitt eget sätt :) Jag är säker på att om du var detektiv, du skulle inte ens misstänka henne i första hand, hon misstänktes bara för att ljus var deras verkliga misstänkta, de hade ingenting på henne :)
  • Hosta Hosta, om du vill ta med dig lite verklighet: P Om du tar ner en mafiachef är alla människor som arbetade för honom bara misstänksamma om de också önskas :)
  • Visst, men frågan säger att arbetsgruppen hade bevis mot Misa - alltså borde hon ha varit efterlyst. Det faktum att Mac the Knife umgås med Don Corneo, känd maffiaboss, är inget bevis för att han är en kriminell. Fingeravtryck på pistolen som används vid ett mord är. Lätt skrikande "Misa, skriv ner deras namn!" i sig skulle inte ha varit någon form av bevis, men Near hade bevis som den ursprungliga L hade samlat som starkt antydde att Misa var den andra Kira och hade dödat flera personer - och ändå valde han att inte gripa henne. Du tar inte upp det i ditt svar.
  • Du är här, men glöm inte, hon gjorde bara vad hon gjorde för att hon fick order, och de kanske bara hade gett upp henne, anime handlade mer om att jaga "The Boss" snarare än att ta hand om normala civila eller deras vänner, såvitt jag kommer ihåg att även USA: s president gav upp människor för att rädda sitt eget liv;)