Anonim

AQUARIUS (KUMBH) ◦ • ● IVGUDDOMSBESTÄLLNING + DESTINY✿◉ ● • ◦ FEBRUARI 2021

Varning: Större spoilers följer.
(Ja, jag är medveten om att anime är "gamla nyheter", men spoilervarningen skadar inte.)

Det är fastställt i anime att hjältar i Taisha kan "blomstra" för att öka sin styrka, och det

detta 'blommande' får dem att förlora en kroppslig funktion (ett ögons syn, smak, röst, ett öra hörsel) när de återvänder till vardagen.

På samma sätt, från Tougous och Yuunas möte med den tidigare hjälten, är det fastställt att denna process verkar oåterkallelig eftersom de är "offer till det gudomliga trädet".

Under det senaste avsnittet,

trots att hon blommat flera gånger (och i Karins fall att ha en del av hennes kropp "kedjad" varje gång), får flickorna tillbaka de kroppsfunktioner de har förlorat och även de de förlorade i de tidigare blomningarna, dvs. i Tougous fall hon kan till och med flytta benen igen.

Finns det någon förklaring antingen i själva anime (som jag måste ha missat) eller i härledda verk om hur det som läggs i den andra spoilerboxen ens är möjligt? Det verkar motsäga allt vi lärde oss om hjältesystemet i föregående avsnitt.

1
  • Det finns många sekundära / härledda verk för YuYuYu (ett PS Vita-spel + flera LN / manga); Jag misstänker att svaret antagligen finns där någonstans. Jag har dock inte kommit över de flesta av dem ännu, så jag har inget svar på den här frågan.

Detta förklaras i bonuskapitlet 「そ の 後 の 園子」 (Sono Ato ingen Sonoko, Sonoko After), publicerad den Dengeki G: s tidning red. 2015/03.

Berättelsen talar om vardagen för Nogi Sonoko och hjältarna efter den sista striden. Det förklarar också anledningen till att det gudomliga trädet bestämde sig för att "vända effekten".

Utdrag ur manuset (möjlig spoiler för andra säsongen, starkt redigerad för att bara svara på frågan):

Efter festen gick Sonoko över till Tougous hus. Yuuna var förmodligen omtänksam. Idag lämnade hon dem ensamma. De två hade mycket att prata om.
Om allt som har hänt hittills.
Om deras kära vän.
Och...
"Har du hört anledningen till att alla får tillbaka sina erbjudanden, Sonocchi?"
Den andra sidan av händelsen.
Sonoko log.

[...]

"Shinju-sama ... kom att tro på mänskligt mod ~"

[...]

"Men Shinju-sama kom till att tro på mänsklighetens mod. Genom att bevittna Yuyu och allas hårda arbete, liksom att få massor av Vertex-stridsdata, uppdaterades hjältesystemet till nästa steg."

[...]

"Tänk inte negativt på situationen. Shinju-sama trodde att mänskligheten skulle kunna gå på den hårda vägen, istället för en mild som ledde till dess bortgång. Det är därför den gav tillbaka våra erbjudanden och tillät mass- produktion av systemet så att alla skulle kunna stå och slåss. Alla kommer att donera sin egen blomma ~. Är det inte bra? "

När de blommar är flickornas kroppsfunktioner inte förlorat, per se, men "ges" till det gudomliga trädet som ett offer. I slutet av serien väljer det gudomliga trädet att returnera vad som krävs (jag kommer inte ihåg om resonemanget uttryckligen angavs eller inte, men jag tycker att det insåg den extremt skadliga effekten som detta hade på tjejerna) .

5
  • 1 Hur vet du detta? Finns det några bevis för ditt påstående?
  • Var det inte så de förklarade det i showen? Jag ber om ursäkt om jag var felaktig, jag förklarade helt enkelt det som jag kom ihåg det. (Det sista parentesuttalandet är bara min huvudkanon.)
  • 1 Om det förklarades i showen, ange så, helst av vem. Detta räknas som ett faktum. Om det inte var det är det en åsikt och inte ett svar. Jag säger helt enkelt att ditt svar inte är tillräckligt just nu.
  • Förlåt för det. Jag ska dubbelkolla avsnittet och redigera mitt svar.
  • Du är så nära det riktiga svaret. Jag önskar att du kan säkerhetskopiera detta svar genom att tillhandahålla källor / referenser (avsnittet du nämnde) ...