Anonim

Shake It Up säsong 2 avsnittslista!

Så vi har den här frågan om karaktären Red vs Ash.

Det fick mig att börja undra om din rival i spelet (röd / blå), eller om han dyker upp i mangan, skiljer sig från Gary. Så är Gary och Blue desamma? Om inte, vilka är de största skillnaderna?

0

De olika versionerna av Pokemon (anime, manga, spel) är oftast oförenliga med varandra och är inte direkt jämförbara. Här är versionerna av denna karaktär:

  • Blue Oak från spelen är konkurrenten med Red i Generation I (liksom Leaf in the Generation III remakes) och är gymledaren för Viridian Gym i Generation II och Generation IV remake. I de spel där han är rival, har du valet av hans namn, och "Gary" är ett förinspelat val som du kan göra. Hans japanska namn är "Okaido Green" ( ).
  • Blue Oak från Pokemon Adventures Manga är en huvudperson och Reds rival. Han är baserad på Blue från spelet. Att vara en manga är han uppenbarligen inte namngiven. Hans japanska namn är "Okaido Green" ( ).
  • Gary Oak från den ursprungliga anime är en av Ashs rivaler under de första säsongerna av anime. Han är också baserad på Blue från spelet. Återigen, eftersom det är en anime kan han inte nämnas. Hans japanska namn är "Okaido Shigeru" ( )

Det finns bestämda likheter mellan alla dessa tre karaktärer. Till exempel är alla barnbarn till respektive professor Oaks. Alla tre är rivalerna till huvudpersonen. Alla tre är respektabla tränare, och i många fall har de något av samma pokemon.

Det finns dock en hel del skillnader också. Till exempel tävlar Gary i Pokemon League i 3 regioner innan han går till forskararbetet. Blå från spelet blir ligamästare, bara för att förlora mot rött, varefter han blir gymledare. Blå från mangan samlar inte ens gymmärken; han har bara fått en. Bulbapedia-sidorna ovan innehåller mycket mer detaljer, men poängen är att dessa tre karaktärer är ganska olika i personlighet, stil och berättelse, så du måste verkligen betrakta dem alla som olika karaktärer som bara råkar ha liknande design och ockuperar liknande positioner i berättelserna.

För övrigt finns det också andra karaktärer med namnet Blå (hämtad från denna Bulbapedia-tvetydighetssida):

  • Blue from the Pokemon Origins Anime är baserad på Blue från originalspelen. Denna serie verkar följa spelberättelsen ganska nära och karaktärerna är ganska lika. Hans japanska namn (åtminstone hittills) är bara "grönt" ( ).
  • Blue from the Pokemon Pocket Monsters Manga är återigen en rival av rött, men uppenbarligen en annan karaktär, vilket framgår av det faktum att hans japanska namn "Blue" ( ) inte matchar de andra. Karaktären baserad på Blue i denna version är Green ( ), vars fullständiga namn är "Midorikawa Kai" ( )
  • Blå från Pocket Monsters Ruby-Sapphire Manga är baserad på Leaf, inte Blue. Hon är fortfarande en rival av Röd. Hon verkar inte ha någon relation till originalblått, och hennes japanska namn Midori ( ) skiljer sig från de andra tecknen, även om det kan översättas som "grönt".
  • Green from the Pokemon Adventures manga är baserad på en oanvänd kvinnlig karaktärsdesign från det första spelet, vilket också var grunden för Leaf in the remakes. Jag har bara inkluderat henne för att hennes japanska namn är "Blue" ( ); hon och Blue bytte namn i den engelska versionen av mangan.

Nej, med tanke på att man skulle prata om Blue från antingen Pokémon Special, spelen eller Pokémon Ursprung. Gary är också ett namn du kan välja för din rival i spelen, vilket gör gameverse Blue / Gary-jämförelsen irrelevant, på grund av att det är ditt eget val. Gary är främst känd från sitt ursprung från anime som Ashs arroganta rival, åtföljd av fangirls och cheerleaders.Blå eller Grön i Japan, från Pok mon Special / Adventures är den mer mogna och seriösa motsvarigheten till Gary och Blue från anime och spel med respekt. Han är Reds rival i mangan och anses av Red själv vara en ganska kraftfull tränare. Blå från Pokémon Origins skulle också vara ganska irrelevant, eftersom Pokémon Origins är strikt baserad på händelserna i spelen.

I grund och botten finns det tre arroganta rivaler (en som mognar lite i respektive serie ((Gary)) och en seriös.

Ja, de har samma karaktär. Du får förslag med samma namn för dem i själva de röda / blå spelen.

Nintendo Power använder för att hänvisa till din rival som "Gary", och det skulle förmodligen ha kallat dig "Ash" om det någonsin pratat om "du" i tredje person, och det gjorde det så länge jag har ägt tidningen (slutet av 90-talet början av 2000-talet).

Både "Blue" och "Gary" var också son till professor Oak, så de är definitivt samma karaktär, och till den punkten är deras rivaler (Red / Ash) också samma karaktär.


* En intressant plats: om du spelade den "kalla" versionen av spelet (blå), skulle din karaktär föreslås som "Gary" och din rival skulle föreslås som "Ash".

5
  • Förutom i spelen är du inte Ash (som i anime). Du är en annan karaktär som du kan namnge, men har ofta kallats "Röd".
  • @DavidStarkey i själva spelet (åtminstone de två första engelska versionerna), är Red alltid ges möjlighet att benämnas "Ash" i exakt samma sätt att "blå" ges möjlighet att heta "Gary"
  • Det är sant, men Ash (anime) och Ash (röd / blå) är olika karaktärer. Ash (anime) börjar med Pikachu, reser med Brock och Misty, sjunker med S.S. Anne, etc. Ash (röd / blå) kan inte börja med Pikachu, reser ensam och slår Elite Four. Även om de delar många likheter är de inte samma person.
  • @DavidStarkey Du kan inte förvänta dig att alla olika kanoner matchar. Andra inkonsekvenser för handlingen är att Mewtwo blir fast, teamraket blir roflstomped av Red och hela Elite Four blir bäst av inte en utan två olika utmanare.
  • 1 Varför frågar jag därför om de stora skillnaderna mellan Gary (anime) och Gary (röd / blå)?

Blue är en annan kille som fick Squirtle som starter och Gary en annan kille som fick Eevee och baby Squirtle från Vermilion city. Ash har en rival som heter Gary och Red har en rival som heter Blue, men saken är att båda är sonsons av Oak. Det betyder att de två är från olika animehistorier.