Anonim

Paula Novotna, Elvis Jose Almeida Nunes –Kiteboard & Kitesurfing i Maui, Hawaii

I Obegränsat bladverk, så småningom lär vi oss att Archer kallades eftersom Rin hade en relik som var associerad med honom (dvs hänget Shiro behåller). I den senaste anime-anpassningen finns det också något uttalande om "en relik krävs för att kalla till en tjänare".

Liknande känslor uttrycks i Öde väg för den visuella romanen. Den sista dagen berättar Sabre för Shiro att han måste ha kunnat kalla henne till följd av att Excaliburs hölje har inbäddats i honom (liknande hur den inbäddades i Irisviel i Öde noll):

För att kalla till en heroisk ande behöver man en symbol kopplad till den anden.

Detta verkar i linje med de andra kallelserna vi ser, som Wavers användning av en mantel för att kalla till Iskandar och besväret som Einsberns gör för att hämta manteln så att Kiritsugu kallar till en god tjänare. Slutligen antyder någon anmärkning Lord El Melloi om att behöva hitta en relik i sista minuten antyder att en relik alltid krävs.

Är detta ("en relik krävs alltid för en lyckad kallelse") korrekt? Om ja, hade Rin något hon visste var en relikvie när hon kallade Archer? (Jag känner att hon inte gjorde det, men om en relik krävs, skulle jag ha antagit att hon skulle vara medveten om detta, som en ganska kompetent magus.)

3
  • Kort sagt: en relik krävs inte alltid. Till exempel hade Ryuunosuke ingen relikvie. Han var tvungen att skaffa en caster eftersom det var den enda klassen kvar, men anledningen till att han fick sin specifik Caster (Gilles de Rais) var att den specifika Caster mycket liknade honom (dvs. en förbannad psykopat). Se även: anime.stackexchange.com/a/20536
  • @senshin dam ibland att "en ny kommentar" verkligen kan gömma sig. du svarade mer eller mindre innan jag var klar
  • @senshin Bluebeard kallelse är lite oklar. Ryuunosuke hade en nekronomikonliknande stavtom, uppenbarligen med någon legitim magisk förmåga, när han (av misstag) utförde kallelsen. Jag har alltid förstått detta som att tomen gav en tuff anslutning till alla som hade ockulta / Cthulhu-esque-anslutningar. Den använde sedan personlighetsjämförelse för att dra Bluebeard som det bästa valet. Detta skulle likna Sakuras katalysator som beskrivs som en veckas koppling till många möjligheter, med personlighetsdrag som sedan väljer Medusa.

En katalysator krävs inte, men de flesta magier förbereder sig för en eftersom de har förberett sig för att delta i det heliga graalkriget i flera år.

De flesta mästare kommer att förbereda en katalysator för att kalla till sin önskade heroiska ande, men det är inte absolut nödvändigt. Utan en specifik artefakt kommer Graalen, snarare än att basera den på sin makt, att välja en tjänare baserad på likheter med kallarens egen natur.

Källa: Servant - Summoning

Detta sammanfaller med Gilles de Rais kallelse i det 4: e Holy Grail War:

Hans mästare var Ryuunosuke Uryuu, en seriemördare som oavsiktligt utförde en framgångsrik kallningsritual med hjälp av blod från en mördad familj. Ryuunosuke saknade en kataylst så Graalen valde en tjänare med Ryuunosuke närmaste personlighet. Han presenterar sig först för sin mästare som blåskägg.

Källa: Caster (Fate / Zero) - Roll

Du kan se en lista över alla hjältar som är kända för att ha blivit kallade till en katalysator i avsnittet Katalysator på tjänarsidan, och du kommer att märka att inte bara Gilles saknas.

Du kommer också att märka att spegeln som kallades Medusa var en svag katalysator, så Sakuras liknande personlighet hjälpte till att kalla Medusa:

Spegel grävde upp från ett tempel i Eritrea, ett föremål med band till en gammal jordgudinna i Grekland. Det noteras att ha varit en svag katalysator för Medusa, så Sakura Matous liknande personlighet spelar en roll i kallelsen.

10
  • Det är vettigt, men hur skulle Archer och Sabres kommentarer förklaras då?
  • 2 @ Maroon, till skillnad från andra tjänare, kan Arturia komma ihåg händelserna från det förra kriget eftersom hon inte är en kopia. eftersom båda slingorna användes som en katalysator kunde hon komma på det med tanke på att hon inte visste att Ryuunosuke inte använde något för att kalla Gilles och det är inte som att mästare kommer att avslöja sin katalysator för en fiende av rädsla att det kan avslöja deras tjänares Identitet. även med Rin kommer jag inte ihåg att det nämndes att hon hade förberett en katalysator, bara den bästa tiden för hennes magi och att ha sparat den för att försöka kalla Saber (spelade ingen roll vem Saber var)
  • 1 @ Memor-X En katalysator används i Archer kallas, det är bara i omvänd ordning. Vi får reda på att Rin har ett stort rubinliknande juvelhänge som hon lagrar mana i, och hon försöker använda den lagrade energin för att tvinga en kraftfull kallelse (om jag minns rätt, men det är inte särskilt viktigt om hon inte gjorde det). Denna pärla skulle få stor betydelse för han-som-skulle-bli-bågskytt. I själva verket är det Archers kopia av juvelen som fungerar som katalysator, vilket skapar en länk till hans kallare, snarare än det vanliga sättet: en katalysator som förbinder kallaren till hjälteanden.
  • 1 @ Maroon Så långt deras kommentarer går måste dessa alltid tas med ett saltkorn i Type Moon-universum / multiversum. De är felaktiga och har sina egna intressen. Den korta vägen att förstå det är att hela Type Moon-universum består av ett stort sortiment av konceptuella regler och sanningar, som alla kan undergrävas, förändras och dåligt förstås. Tänk på många av tjänarnas förmågor och kallelser och det borde vara vettigt: Lancer in Zero kallades genom att bryta uppkallningsreglerna; Lancer i FSN omvänd orsak / effekt; etc.
  • 1 @zibadawatimmy Åh jag visste att om EIMYAs katalysator men Rin förberedde inte medvetet en som skulle vara en annan indikation på att man inte behöver en katalysator. när ingen tjänare dök upp var hennes första tanke inte "jag behövde en katalysator", det var hon som insåg att hennes timing var avstängd, då Archer förstör hennes liv