Anonim

17 fakta om kapten Levi som du förmodligen inte visste! (Attack på Titan)

Levi bestämde sig för att injicera Armin med Titan-serumet för att förvandla den nästan döda Arminen till en Titan så att han kan konsumera Bertholdt för att få sin kolossala Titan Abilties

Varför injicerar Levi inte bara Armin och Erwin med hälften av serumet vardera så att båda överlever?

1
  • Frågan om kvantitet spelar inte så stor roll (tror jag) för när Rod bara slickade serumet förvandlades han till en Titan. Kanske var det på grund av hans kungliga blod men du kan se att mängden serum i sprutan är ganska mycket och även om Titan hamnar som Connies mamma kan de fortfarande mata Titan med en Titan-växlare och låta det undra ett tag tills den dagen kommer.

Jag kan inte komma ihåg om någon, inklusive Levi, faktiskt såg när han smakade serumet, eller hur? Och hur som helst, det fanns en garanti för att få en av dem till handling, eller en chans att få båda, men om det inte fungerade av någon anledning, skulle alla bli sönder eller äta levande. Jag tittade på showen, så jag kunde ha missat lite info från mangan, men låter som ett bra resonemang för mig.

1
  • Eren såg det och var precis där när beslutet fattades.

En fråga som vi också borde tänka på: Skulle Erwin ha velat att Levi skulle göra honom till en sinnelös Titan bara så att han kunde "leva"?

Kom ihåg det Titan-injektionen gjorde Armin till en normal Titan, inte en Titan-växlare. Han behövde fortfarande äta Bertolt efteråt. Om båda förvandlades till normala titaner skulle bara en fortfarande kunna ärva den kolossala titanen. Det har inte förekommit något företräde i mangan eller nämnt en händelse där två personer ärvde samma Titan-krafter men en person kan förvärva flera Titan Shifter-förmågor.

Dessutom, som ses i Kapitel 84 och för att citera från wiki ville Levi själv inte ta tillbaka Erwin, även om det fanns ett sätt:

Levi konstaterar att Erwin blev en demon precis som de hade önskat, och det han förtjänar att vila, snarare än att föras tillbaka till deras helvetesvärld.

Så nej, bara en skulle fortfarande överleva.

2
  • Men kunde inte den andra bara lämnas för att vandra tills det pansrade eller odjuret Titan besegrades så att de kan äta honom eller till och med vagnen Titan (eller vad jag än heter är jag inte så säker).
  • @Loading ... Men var de i skick att säkra och fånga en Titan under den tiden? Och om de lät det vandra runt, hur ska de hitta det? Och de riskerar att Zeke kontrollerar Titan och vänder på dem, vilket är en psykologisk fördel eftersom det finns en chans att de skulle tveka att attackera en kamrat, även om han var i en sinnelös, titanform. Zeke kan också beordra andra titaner att bara döda den andra om de vandrar runt.

1) iirc, Levi visste inte om de behövde injicera hela serumet eller bara en del, så att riskera att det skulle döda dem båda. 2) Levi visste att Erwin ville dö.