Anonim

Naruto Halloween Trailer

I Naruto Shippuden under striden mellan Itachi (Edo) och Sasuke vs Kabuto placerar Itachi Izanami på Kabuto. I slutet av kampen släpper Kabuto Itachi. Sedan går Sasuke och Kabuto sina egna vägar. Varför försöker de inte döda varandra? Jag är inte säker på om Kabuto fortfarande ville döda Sasuke efter striden men Sasuke hade definitivt ingen god anledning att lita på Kabuto. Är Sasuke helt enkelt rädd för att bli dödad av Kabuto?

Sasuke försöker inte döda Kabuto av tre skäl:

  1. Han följde Itachis ledning.
  2. Kabuto var redan besegrad.
  3. Han mötte inte Kabuto igen förrän Kabuto reformerades.

Under striden kommer Itachi att sympatisera med Kabuto på grund av likheten mellan deras liv. De var båda spioner, med förräderi som sin förgrund och raderade deras identitet och troskap, knappt medvetna om vem de egentligen var som ett resultat. När Itachi fångar Kabuto i Izanami, striden är avslutad. Kabuto kan inte fly från jutsu förrän han väljer reformationsvägen. Itachi lyckas också få Kabuto att släppa reanimationsjutsu. Det finns inget behov av att döda Kabuto just nuoch Itachi dödar honom alltså inte.

Sasuke följer Itachis ledning. Även om Sasuke hatar Itachi för att ha dödat sin klan under större delen av serien, återvänder hans hat till kärlek igen när han lär sig Itachis skäl för att förstöra deras klan (och efter att ha dödat Itachi), och han söker hämnd på Leaf Village för att förråda Itachi, främst av hans kärlek till Itachi. Således sopas Sasuke bort av Itachis återkomst och går till och med så långt att byta sida och hjälpa Itachi att besegra Kabuto. Sasuke kommer sannolikt inte att bortse från Itachis beslut att lämna Kabuto vid liv och avslutar därmed inte jobbet även efter att Itachi försvinner.

Slutligen strävar Sasuke inte efter att döda Kabuto när som helst efteråt för nästa gång de träffas är det som allierade. Under kriget, när Sasuke skadas, dyker Kabuto upp och läker honom (se avsnitt Födelse av tio-svansarnas Jinchūriki på Kabutos wiki-artikel). Kabuto valde att acceptera den väg Itachi lämnade åt honom, och är därmed reformerad och en allierad. Sasuke har verkligen goda skäl att lita på Kabuto, för Itachis Izanami lämnade inget annat alternativ än att han skulle bli någon som Sasuke kan lita på (förutom att förbli fast i en tidsslinga för alltid), och Kabuto som läker honom är ett bevis på detta. Vid denna tidpunkt finns det ingen anledning för Sasuke att döda honom.