Anonim

Jason Derulo & Jordin Sparks - Baby it is cold outside (Disney 2013)

Eftersom häxor faktiskt är magiska tjejer som, när deras själspärlor är helt smutsiga, blir häxor, betyder det att Walpurgisnacht var en magisk tjej. Eftersom Madoka i två verkligheter blev en häxa som kunde förstöra världen / universum, skulle det betyda att det fanns en magisk tjej som vid den tiden var mycket starkare än Madoka (före Homuras resor till det förflutna som sammanställde Madokas öde och makt).

Vilken magisk tjej blev Walpurgisnacht? Var de som Madoka och hade deras öde sammanställts från överlappande tidslinjer?

3
  • tänk om skuggans magiska tjejer är en del av henne? maybye walpurgisnacht är flera häxor, bara en teori men de skuggande magiska tjejerna är ganska misstänksamma ....
  • @whakamole Kan du förklara Vad är skuggmagiska tjejer, för de som kanske inte känner till seriens plot?
  • Värt att notera att det kan finnas fler häxor än magiska tjejer, för familjer kan befordras till häxor om de dödar tillräckligt.

Det finns ingen information om vem det var som blev Walpurgisnacht. Allt vi verkligen vet är att Walpurgisnacht i någon mening är en sammanslagning av flera häxor (eller magiska tjejer, antar jag).

Officiell beskrivning från Megami-intervjun från juli 2011 med Urobuchi:

I det senaste avsnittet såg vi "Walpurgisnacht", men vilken typ av häxa är det specifikt?

Den har den destruktiva kraften att åstadkomma naturkatastrofer som är tillräckligt kraftfulla för att blåsa bort en hel stad, men ursprungligen var det en enda häxa. Det är en häxa som har vuxit från kombinationen av otaliga andra häxor. Walpurgisnacht kombinerar med andra häxor på samma sätt som två kraftfulla tornader kan kombinera och bli större. Det är i grunden en häxa av typen "konglomerering". Eftersom det är så kraftfullt, visar det sig sällan.

Se Madoka wiki för mer information.

2
  • Det kan vara möjligt att den sista Madoka-filmen belyser den
  • 2 Det visar sig att den tredje Madoka-filmen faktiskt inte belyser denna fråga, så det här är svaret fortfarande det bästa vi har, såvitt jag vet.

En intressant fråga ... ett sent svar ...

Jag håller inte med om tolkningen av Homura Akemi hon själv är Walpurgisnacht-häxan. Omständigheterna under hennes önskan själva bevisar det Homura inte häxan.

Homura ville återuppleva den tid då hon träffades Madoka för första gången och skydda henne, istället för att det är tvärtom. Hon önskade det här, bara efter Madoka (i den ursprungliga tidslinjen) dog i kampen mot Walpurgisnacht-häxan. Så det är uppenbart att Homura var inte ens en magisk tjej vid den tiden, så glöm möjligheten att hon är Walpurgisnacht-häxan.

Observera också att Walpurgisnacht-häxan inte kan vara det Homura från "framtida" antingen, för var och en av de ändrade tidslinjeunivers som skapats på grund av Homura önskan är oberoende av varandra.

I själva verket är Walpurgisnacht-häxan en sammanslagning / (sammansvetsad form) av flera häxor / familjer. Detta kan stödjas av scenen där häxan går sönder efter Madokas önskan. Det verkar antyda att det hade resulterat från 32 enskilda magiska tjejer / häxor ...

Jag undersökte lite och fann att Walpurgisnacht är en grupp av häxor i en. Akemi Homura kan vara ett viktigt inslag i Walpurgisnacht eftersom Walpurgisnacht dyker upp från ingenstans. Detta kan möjligen vara tidsresor, och häxan som Homura förvandlas till kunde ha ätit / absorberat andra häxor tills hon blev Walpurgisnacht.

2
  • Bara så att du vet är din "forskning" redan förklarad i det här svaret. Intressant teori dock.
  • Åh, ledsen för det, verkar som jag letat upp det för ingenting :-P

Alla bilder som är associerade med Walpurgisnacht är samma bilder associerade med Homura specifikt.

  • När Homura förvandlas till en häxa och bekämpar Kyubey är bilderna av hennes leende upp och ner exakt samma som Walpurgisnachts entré.
  • Walpurgis är en fusion av två växlar med två magiska koncentriska cirklar som omger henne. Homura är alltid omgiven av kugghjul, klockor etc. för att hon är maskinist och tidsresenär.
  • Walpurgisnacht dyker upp i varje tidslinje i det exakta ögonblick som Homura ger upp sin strävan att rädda Madoka. Med tanke på att Sayakas bilder var desamma som en magisk tjej och häxa (tåg, musik, svärd, kappor, sjöjungfruomvandlingssekvens etc.), skulle det vara logiskt att Walpurgis är antingen Homura eller att Homura bidrar med den stora majoriteten av Walpurgis makt med det motsatta av hennes önskan att förändra ödet.
1
  • 3 från rebellfilmen vet vi att Walpurgisnacht inte är Homura och att Homuras häxform är Homu-Lily, samma häxa som hon blir i spelet, delen om Homura som bidrar till Walpurgisnachts kraft är ungefär det enda som kan vara troligt men det skulle vara bra om du ger någon form av bevis för att säkerhetskopiera detta (observationer i anime / film, webbplatsreferenser)

Häxform av Homura (Homulilly) presenterades i PSP-spelet och det ser inte ut som hennes häxform från Rebellion. Man kan säga att detta betyder att häxformen kan förändras beroende på omständigheterna. Dessutom ser Madokas häxform (Kriemhild Gretchen) också lite annorlunda ut i olika tidslinjer.

Nötknäpparen Homulilly saknar huvudet och på konceptkonsten för Walpurgis Night kan du se att Walpurgis inte heller har en topp på huvudet. Nötknäpparen Homulilly har också en gammal-europeisk klänning som liknar klänningen som Walpurgis har. Kugghjul / klockatema som Walpurgis och Homura delar, liknande konisk silhuett, två strimmiga hår (flätor på PSP Homililly, bara ränder på nötknäpparen och tvåhattiga saker på Walpurgis), plus produktionsnoteringar som säger att "Walpurgisnacht och Kriemhild Gretchens silhuetter antas att göra ett par och de är tänkta att se ut som ett timglas ". Allt detta cementerar ganska mycket Homura som Walpurgis. Regelbundna mönster av Homura och Madoka gör också par, med Homura som svart och lila och Madoka vit och rosa (lila är i grunden rosa med mycket svart och grått till).

Utöver fakta är det tematiskt ingen anledning för Walpurgis att vara någon annan än Homura. Om Walpurgis är Homura skapar det dramatisk ironi att Homura kämpar med sig själv och mer blir hon starkare ju starkare hennes fiende blir. Och försöker rädda Madoka från hennes mörka sida Homura fler och fler hörn Madoka i princip självmord. Från den litterära ståndpunkten är Homura som Walpurgis perfekt meningsfullt, särskilt efter att "Akumura" har skapats. "Att försöka fixa allt du bara gör det värre och förmodligen skulle saker vara bättre om du lämnar dem i fred" verkar vara ett tema med serien i allmänhet och särskilt Homura.

Jag antar att det var någon som hade många ödet, kanske en av Englands drottningar, eftersom hennes kläder skulle passa deras klädsel. Jag skulle också anta att det kunde ha varit samma situation som Madoka och Homura hade, eller hon kunde ha velat vara den mäktigaste magiska tjejen genom tiderna och vänt sig till Walpurgisnacht.

I grund och botten är Walpurgisnacht en häxa som ska vara trubbig som ett häxakluster och den kom från en enda häxa som antingen lämnades till sina egna enheter tills ingen ensam magisk tjej kunde hantera den.

Det vill säga hon dyker upp och vid den tidpunkten lockar hon också Magical Girls att döda henne eftersom hon är en referens till häxsamlingen. Hon är aldrig riktigt förklarad, men vi vet att hon inte är Homura och inte heller har hon setts som en magisk tjej. Vi vet att hon kunde vara som Madoka och ha gjort en önskan så osjälvisk att den gjorde en önskan med en förbannelse lika stor som hennes önskan. Till exempel en drottning som önskar välstånd för sina länder och sedan hängs eller halshöggs av just de människor hon önskade.

0