Anonim

Dans med Ya | OFFICIELL VIDEO | Drew Baldridge

I Atelier-serien, Pamela är en återkommande karaktär, ett spöke som har minnesförlust och letar efter sin kropp (innan Astrid gjorde henne till en).

Jag har spelat Atelier Arland Trilogy, men det har aldrig avslöjat hur hon dog. Jag började spela Atelier Iris: Eternal Mana där hon framträder som ett spöke. Hon uppträdde först i Atelier Judie, det första spelet i Gramnad-serien som aldrig släpptes på engelska, så jag vet inte om hon levde då.

Så jag undrar, har det någonsin förklarats hur Pamela dog?

2
  • Så vitt jag vet har det aldrig avslöjats hur hon dog. Men hon är med i flera av de spel som jag inte avslutade så att jag kunde misstas.
  • Jag vet inte om Arland-bågen (Rorona, Totori, Meruru), men i Atelier Iris 3: Grand Phantasm finns det uppdrag om sanningen bakom Pamelas död. I hennes anteckning (skriven av sin mamma om dödsorsaken) dog Pamela för att hon halkade när hon tvättade disken.

Pamela var redan ett spöke sedan hon först introducerades i Gramnad-serien (Atelier Judie & Atelier Violet), och som vanligt visste ingen (ens hon själv) hur hon blev ett spöke. (Wikia)

Det finns två spel där Pamelas dödsorsak förklarades:

  1. I Atelier Iris: Eternal Manaoch
  2. I Atelier Iris 3: Grand Phantasm (som nämnts i kommentaren från Septian)

I Atelier Iris: Eternal Mana, förklaras det i huvuduppdraget (SPOILER ALERT!) det där

hon skickades till en grotta som ett offer till draken, men när hon försökte fly frös hon till döds ... (YouTube-länk)

och i Atelier Iris 3: Grand Phantasm, det finns en sidouppdrag om Pamelas död, vilken

enligt hennes dagbok, som placerades på hennes grav, när hon skulle laga mat, försökte hon nå en tallrik i skåpet, men den föll. Hon undvek det genom att gå tillbaka, men foten landade i en kruka på golvet. Hon vippade, slog huvudet och dog. Det här inlägget skrevs av hennes mamma. (YouTube-länk)

... som strider mot varandra! Med tanke på att båda hennes dödsorsaker fick veta av henne själv kan spelaren bara tro även om det är sant eller inte.

Detta skapade också en fanteori om att inte alla Pamela är samma Pamela, som liknar Cid i alla Final Fantasy-serien (från Neoseeker forum, SPOILER VARNING!)