Anonim

Använda Orchard Core som ett frikopplat CMS

I Kuroko no Basket avslöjas kaptenen för Teiko Middle School och Rakuzan High att de har en splittrad personlighet. Hans ursprungliga personlighet visas som en lagspelares: sympatisk och hjälpsam för andra. Under sitt sista år undertryckte han denna personlighet under sin 1v1-match mot Murasakibara och väckte hans speciella förmåga, Emperor Eye.

Midorima och Kuroko noterar särskilt personlighetsförändringarna i Akashi. Det mest uppenbara jag kan hitta är att den nya personligheten hänvisar till människor med deras förnamn, dvs Kuroko som Tetsuya, Midorima som Shintaro.

Finns det några andra förändringar mellan de två personligheterna?

Akashi Seijuurou har en splittrad personlighet, vi kommer att kalla den första personligheten "Boku" och den andra personligheten "Malm".

"Boku" är främst den personlighet som visades under de första Teiko-åren och också någon gång under spelet Rakuzan-Seirin. "Malm" sågs efter hans en-mot-en med Murasakibara fram till Rakuzan-Seirin-spelet och också lite i Vorpal Swords-Jabberwocks-spelet.

"Boku" är i allmänhet mer omtänksam tills Aomine kallade Akashi "nagande mamma". Ärligt talat skulle jag säga att "Boku" har ett underlägsenhetskomplex eftersom han verkar mer ödmjuk och han medger i Teiko att alla blev bättre än honom. Han medger också att han har en svaghet att frukta att vara kvar (som malm påpekade under deras mentala samtal). "Malm" har å andra sidan ett överlägset komplex. Han säger att människor ska "sänka huvudet" och att han är "absolut" och han är ständigt så säker på att han alltid kommer att vinna. Han kallar människor med deras förnamn som inte är respektlöst eller visar tecken på överlägsenhet eller något men det är bara mer respektfullt att använda efternamnen.

Ett annat tydligt tecken (i anime) är att "Boku" ögon är båda röda medan "Malm" ögon ahs höger en röd och vänster gul. Det är inte särskilt märkbart i mangan. "Boku" fokuserar också mycket på lagspel medan "Malm" fokuserar mer på att vinna oavsett vad. Det är därför "Boku" kan göra saker som perfekt-rytm-spel och får inte bara honom utan även hans andra lagkamrater in i zonen medan "Malm" kommer in i zonen genom att överge allt hopp för sina lagkamrater.

Det finns många skillnader mellan de två personligheterna för de pjäser han gör. Av de två sägs det att "Boku" är starkare.Men både "Boku" och "Ore" var inte tillräckligt starka för att stoppa Nash och hans Belial Eye och för att besegra honom, "Ore" var tvungen att försvinna och överföra sina förmågor till "Boku" för att Emperor Eye skulle vara komplett. Det är ganska sorgligt men ... ja.

Såvitt jag kommer ihåg (det har gått ett tag sedan slutet av mangan) kommer den mest anmärkningsvärda skillnaden med den speciella förmågan som personligheterna har:

  • Den nya personligheten har, som du sa, The Emperor's Eye-förmåga, vilket leder honom till att lätt besegra de flesta av sina rivaler i 1v1 eller ibland till och med i 1v2 eller 1v3 beroende på hans rivalers "kraft". Han fungerar också som en överlägsen varelse, tänker sig bättre än andra och bryr sig inte om träning eller hårt arbete, utan bara är intresserad av kraftfulla lagkamrater och att vinna till varje pris. Han kallar också alla med sina förnamn.

  • Originalet, på andra sidan, är mycket hjälpsamt och benäget för lagspel. På grund av detta väcker han sin "sanna" speciella förmåga, vilket är "Zonen" (som många huvudpersoner väcker i historien) men skillnaden med hans zon är det faktum att han kan hjälpa var och en av sina lagkamrater att komma in i zonen utan mycket ansträngning, vilket gör detta till en mycket kraftfull och farlig förmåga. Denna personlighet kallar människor på deras efternamn som ett tecken på respekt.

Till slut kan han kombinera dem båda för att bli ännu en bättre basketspelare som har en enorm försvarszon.

Också och precis som en intressant detalj har den ursprungliga personligheten röda ögon, medan den "kejsaren" har ett öga rött och det andra förgylld.

Skillnaden mellan personligheterna är att den ursprungliga Akashi var mer flytande i hans pass och de flesta av hans skott. Du ser detta i striden mellan Seirin och Rakuzan. Personlighetsförändringen berodde på att han inte ville förlora sitt lag, de enda som kunde förstå honom. Men förändringen fick Generation Of Miracles att gå sönder. Tidigare i säsong 3 visades att Midorima hade märkt dessa obestämda förändringar mellan den ursprungliga Akashi och Kejsaren Akashi. Den ursprungliga Akashi ville föra sitt lag närmare så han bytte till Emperor Eye. Men det gjorde inget annat än att driva bort dem.