Anonim

Shaoran And Sakura - Crazy For This Girl

Medan jag letade efter olika anime i olika genrer, stötte jag på Yuri-genren och hittade sedan en lista där anime som innehåller yuri-genre. Jag blev chockad över att se Cardcaptor Sakura på listan som anime med yuri som ett extra element. Jag har sett Cardcaptor Sakura många gånger men jag har inte läst det är manga. Det enda som tänker på det skulle kunna var yuri-elementet var Sakura och Tomoyos förhållande som bästa vänner (och deras mödrar). Om jag inte tar fel, eftersom jag har sett Cardcaptor Sakura många gånger när jag fortfarande var barn, fanns det inga fasta konsekvenser för att Tomoyo hade romantiska känslor gentemot Sakura, vilket innebär att du bara kan känna vänskap i deras förhållande (eller det var något jag förbisett eller jag gav det ingen djup mening). Men jag är inte riktigt säker på mangan eftersom jag aldrig har läst den. Så finns det någon sanning i detta och om det har det (i anime eller manga), vänligen visa referens för att motivera det (i något avsnitt eller kapitel).

4
  • Enligt Yuricon-listan där Wikipedia placerade CCS som referens: "Detta är ett fantastiskt verk, en av CLAMPs bästa manga någonsin. Och yuri-undertoner finns överallt! Speciellt mellan Tomoyo och Sakura."
  • Jag vet inte om hon någonsin sa det platt, och utöver det är jag inte säker på att det kan bevisas.
  • @JonLin, fanns det någon händelse eller viss scen där den visades?
  • Ja, Tomoyo var kär i Sakura. Men också, Tomoyos mamma var kär i Sakuras mamma. Du kan se det på det sätt som Tomoyos mamma är extremt svartsjuk och konkurrenskraftig med Sakuras far. De menade avsiktligt döttrarnas förhållande för att på ett sätt återge mödrarnas förhållande.

På TV Tropes-sidan är Tomoyo listad som en Token Yuri Girl:

Tomoyo Daidouji i Card Captor Sakura, även om det tonades ner lite i anime. Mangan fick henne faktiskt att berätta för Sakura att hon älskar henne på det sättet, även om den gick precis över hjältinnans huvud.

Så det verkar som att det tonas ner i anime (jag verkade inte vara något annat än bästa vänner och kanske gränsförälskelse i anime), men uppenbart i mangan. Noteras också i CSS-wiki:

Medan Tomoyo är kär i Sakura, konstaterar hon att hon är glad att kunna vara med Sakura och inte kräver att Sakura älskar ryggen.

Enligt detta blogginlägg (innehåller många andra instanser) hände det i Volym 2, kapitel 2:

1
  • 3 Och så var hon. @ _ @ Jag vet inte hur jag ska reagera. LOL XD O_O

Jag skulle också säga ja, men jag gräver detta ur det förflutna för att lägga till lite insikt om att det beskrivs (särskilt i mangan) som en mycket mer komplex känsla än ett typiskt "kär i" -scenario.

Ett av de dominerande teman i Clamps verk är att kärleken har många olika former och inte är begränsad till typiska gränser. Reflektera över hur många andra extraordinära relationer och kärlekstypiska tillgivenheter som finns i berättelsen: Rika x hennes sensei (ålder), Touya och Yuki (kön), Mizuki x Eriol (ålder), Sonomi x Nadeshiko (kön, familj), Fujitaka x Nadeshiko (ålder), Mei-lin x Syaoran (familj) ...

Om du läser andra Clamp-verk ser du att detta är ett av deras vanligaste teman:

(SPOILER VARNING)

Suki (stort åldersgap), Chobits (AI-mänsklig), X (öde), Önska (ängelmänniska) och andra - obesvarad kärlek, hemlig eller förbjuden kärlek, kärlek mellan olika humanoidarter ...

Det är uppenbart att alla har några ganska extraordinära kärlekshistorier och utforskar några ganska djupa ämnen om kärlekens natur och spektrumet av dess manifestationer. Dessutom, om du tittar på historisk japansk litteratur, har temat för olika typer av kärlek djupa rötter i kulturlitteraturen - tänk till exempel Samurai / slagfältskärlek.

Jag skulle dock inte kategorisera Tomoyo som en typisk yuri-flicka, som sagt ovan. Är hennes känslor romantiska för Sakura? Säkert. Innehåller hennes kärlekskänslor också starka element av hjältebeundran, djup vänskap och en familjeband? Absolut. Får vi intrycket att det finns en del av sexuell attraktion? Inte riktigt. Vi ser henne inte rodna när Sakura förändras framför henne, långa långvariga handen eller hjärta som bankar med fysisk närhet - som vi do se med flera andra kärleksattraktioner inom samma serie.

Visst, vid deras ålder kan sexualiteten knappt växa. Men typiska "yuri-tjejer" är nästan alltid förknippade med sexuell attraktion oavsett ålder, uppvisar ofta tecken på fysisk attraktion eller till och med uppenbara sexuella överturer av en eller annan typ. Finns det inom yurispektrumet? Jag skulle säga ja, men det är inte vad jag anser vara typiskt.

Observera också att Tomoyos mamma Sonomi hade en mycket liknande tillbedjan för sin egen kusin Nadeshiko (även om hennes var till extrem jalousi!) Och sedan helt klart så småningom hade ett sexuellt förhållande med Tomoyos far (som vi aldrig ser). Det är inte så ovanligt att en tidig "förälskelse" av en senare heterosexuell kvinna är en annan kvinna, medan de funderar på hur man kan bearbeta dessa spirande komplexa känslor.

Jag kan inte komma ihåg vilken episod av anime det var men det var mot slutet av Clow Card-sagan. Jag minns att det var när Sakura och Li var hemma hos Tomoyo. Sakura var i badrummet och förvandlade sig till en av Tomoyos senaste dräkter. Medan Li så blyg mot området där Sakura var sa Tomoyo något till li. När hon tittade in i koppen sa hon något i linje med: "Det är bättre att hålla några saker i hjärtat."

I nallebjörnsbutiken med Eriol och Li berättade Tomoyo för Sakura att allt hon vill är att personen hon älskar ska vara lycklig, så att personen hon älskar inte behöver älska henne tillbaka. Sakura berättade för henne att hon var säker på att Tomoyos älskade var väldigt glad.

Ärligt talat- ja. Tomoyo älskar Sakura. Hon sa det själv. Jag vet inte varför vissa människor här slår ner det - jag menar att hon hade gjort kostymer för Sakura, filmat Sakura hela tiden (kom inte ihåg under showdown-tiderna - ett helvete avslappnade stunder där Sakura bara pratade med Tomoyo) och var alltid vid hennes sida. Personlig jämförelse här, jag hade en förälskelse på en tjej som heter Lily tillbaka i grundläggande (ha ha ett annat blommnamn) och jag följde henne överallt och ständigt klamrade sig fast vid henne. Men det var inget så galet besatt som vad Tomoyo gör varje avsnitt! Jag tror att det bevisar en punkt att hon inte behövde filma henne, klä upp henne och tagga överallt Sakura åkte för att visa sin kärlek / förälskelse för henne - men det gjorde hon. Tomoyo älskar Sakura - och det finns inget som någon kan göra för att övertyga mig annars.