Anonim

League of Legends - iLoL

Kan en mästare i ödet tillkalla en extra klasstjänare under ett heligt gralkrig eller under några omständigheter?

Till exempel kallar en mästare Jeanne till härskarklassen och en annan mästare kallar Edmond Dantes till Avengerklassen. Kan det hända?

2
  • Det beror på graden och dess omständigheter. Fuyuki Grail (fläckad) skiljer sig från FGO-systemet som skiljer sig från Apocrypha-systemet (otäckt) och det konstiga / falska systemet (replika) etc.
  • Ingen mästare kallar härskare inom Apokryfen Graal War, de kallas av Graalen. Dante's kallas av Goetia under speciella omständigheter för ett särskilt mål för förbränning.

Om jag minns rätt, i Fate / Zero och Fate / Stay Night universum, kallades Avenger Angra Mainyu av Einzbern i det tredje Holy Grail War i stället för en Berserker. Detta skulle innebära att det är tekniskt möjligt att kalla till en extra klass tjänare under ett vanligt Holy Grail War efter Fuyuki-formeln.

Nej, det uppgavs att Einzbern endast kunde kalla de extra klasstjänarna (hämnaren Angra eller linjalen Amakusa) för att de var en av familjerna för att skapa det heliga gralstridsystemet, så de kunde störa systemet för att tillåta härskaren och hämnarklassen ska kallas, men bara av dem som visste hur och hade befogenhet över systemet att göra det.

Därför, om någon annan mästare försökte kalla till en extra klasstjänare skulle de inte kunna göra det på grund av den heliga gralens regler. Så nej, i ett heligt granskrig kan en mästare inte bara kalla till sig de extra klasstjänarna.

För den första delen av din fråga skulle svaret för de flesta mästare vara nej. Fuyuki Holy Grail Wars byggdes för att få en tjänare var och en av de sju standardklasserna kallas men eftersom Einzbernsna var en del av dess skapelse kan de till en viss grad gå "fwahahahha jag är reglerna" och kunde kalla till en hämnare / härskare klass istället medan Medeas skicklighet på magecraft och äldre magiker i allmänhet var mycket överlägsen moderna kunde böja reglerna nog för att lägga till Sasaki Kojirou om än genom att behöva binda honom till en specifik plats.

Great Holy Grail War är en förlängning av detta system med två av varje standardklass som kallas av Masters.

Utanför ett Holy Grail War är det nästan omöjligt att kalla en tjänare, men om det inte uppnås, skulle det inte vara bunden av klassrestriktioner, vilket demonstrerades av Faker-klassen Servant kallad av Doctor Heartless i Lord El-Melloi II Case Files med en imitation av Holy Grail.

Ödet / Grand Order visar också detta eftersom både kalladeasystemet för Chaldea och grailsna som finns inom singulariteter kan kalla till sig extra klass tjänare lika lätt som alla andra.

Alla regler är gjorda för att böjas, brytas och ersättas

Detta är typ av den grundläggande drivkraften i Fate-serien (eller mer allmänt, "Nasuverse"). Regler är mer som riktlinjer och förslag. Som om vi skulle spela ett spel för att lösa en tvist, och jag lade allt för Connect Four på ett bord, men du var som "den första som kastade en symbol på deras huvudvinst!" Förslaget var att vi skulle spela Connect Four, men du tog vad som var tillgängligt och gjorde det till vad du kunde.

Holy Grail-kriget har ett system av regler och funktioner som det idealiskt verkar efter, men varje krig handlar om vem som kan manipulera och bryta reglerna bäst. I Fate / Zero delar Melloi kommandotätningarna och energibördan mellan sig själv och sin fru. I det tredje kriget manipulerar Einzberns systemet för att kalla till en hämnare och tänker att det kommer att försäkra dem seger (i den alternativa tidslinjen för Apocrypha kallar de istället en linjal). I samma krig använder ett annat lag sin speciella regelbrytare för att i princip ha två mästare med sin egen kopia av en tjänare. I Fate / Stay Night utnyttjar Caster systemet för att bli mästare själv, skapa en falsk mördare som trotsade de normala reglerna för en mördare och för att leka lägre gral. Hon har till och med en ädel fantasma som heter "Rule Breaker" som ganska mycket gör precis vad den säger. En verklighetsmarmor, som Unlimited Blade Works, innebär uttryckligen att användaren avvisar verkligheten och ersätter sin egen. I Fate / Apocrypha aktiveras multilagskrigets krig av klocktornets medlemmar efter att de har infiltrerat basen för dem som hade stulit den större graalen; det skulle normalt inte ha hänt. Heck, till och med förekomsten av Greater Grail, och dess verkliga syfte, var ursprungligen endast tänkt att vara känt för de tre husen som utvecklade idén, med alla andra deltagare som var avsedda att vara underinformerade schmucks som skulle kunna skickas lätt för att de hade inte fördelarna med Makiris, Tohsakas och Einzberns.

Även stridsystemet bryter in i vem som kan bryta mot reglerna bättre. En ostoppbar projektil möter en ogenomtränglig sköld ... vad händer? Tja, det kan bokstavligen hända i den här inställningen, och det finns ett svar på det, och det beror mest på nivån på deras gudomliga mysterier och deras kompatibilitet. Om denna sköld specifikt gjorde eller utformades för att stoppa den ostoppbara projektilen i fråga i myt, kommer den lätt att göra det här. Om användaren av projektilen förbannades för att få sin attack blockerad av någon av en viss härstamning, om sköldens användare är av denna släkt kommer den att vinna (skölden behöver kanske inte ens vara "ogenomtränglig" annars). Men en knappt känd sköld på en mindre hjälte utan relation till den välkända angriparen med ett välkänt spjut kommer att skjutas igenom (svagt mysterium vs starkt mysterium). I Ödet / Övernattningen inträffar denna exakta situation på en rutt, vilket resulterar i en nästan oavgjort (men fördel för angriparen). I Apocrypha ser vi att Siegfrieds nästan totala immunitet kan slås igenom genom attacker med tillräckligt gudomligt mysterium i förhållande till hans eget skydd, och attacker av hjältar eller vapen med en legend speciellt för att dräpa drakar kommer att vara mycket effektiv mot honom. Flera av huvudpersonerna i Apocrypha krånglar i själva verket och trotsar reglerna, både i Grail War och i princip själva existensen.

Så, säkert, alla möjliga saker kunde kallas, förutsatt att mästarna och andra inblandade är tillräckligt skickliga och smarta för att manipulera och bryta saker på rätt sätt för att få det att hända. Och i Apocrypha finns det faktiskt flera Extra Class-tjänare aktiva samtidigt.