Anonim

LifeStraw-test (roligt) *** ORIGINAL ***

I FMA strider överföring av guld mot lagen. Men jag förstår inte det här - Hur vet staten när människor överför något (t.ex. bröd till guld)?.

Det finns inget som hindrar någon från att överföra bröd till ett guldmynt, gå in i en butik och sedan gå på sin glada väg ut som om inget hände, för det finns absolut inget sätt att veta att det var bröd att börja med. (Korrigera mig om jag har fel.Jag har inte tittat på anime på ett tag och har bara börjat titta igen igen).

Så, hur kommer / hur gör staten vet när någon har förvandlat något till guld? Hur hanterar de detta? t.ex. fängelse, böter etc.

7
  • Alla transmuterade föremål har ett distinkt mönster. Jag slår vad om att om du tittade noga kunde till och med krossade och utjämnade guldbitar ge ut deras sanna natur. Jag antar att om du smälte det skulle det inte vara ett problem, men då kanske den kemiska sammansättningen skulle vara av, som för hög renhet.
  • Jag tror att detta skulle vara relaterat till silverinnehållet i mynt som nämns i Spice and Wolf, omvandlat guld kommer inte att ha samma "renhet" som äkta guld på grund av de andra elementen i det, värderare skulle förmodligen märka att något är avstängt först och skulle få Statliga alkemister (eller till och med bara alkemister anlitade av staten) för att analysera det, men jag vet inte exakta straff
  • för att ytterligare kommentera @ user1306322, i Brotherhood märkte Ed när en vägg hade omvandlats för att dölja en ingång medan när vi ser stora saker omvandlas finns det som ett pläterat mönster på dem (Walls, Leeto's Fist)
  • Dessutom är ditt Bread to Gold-exempel dåligt, som Ed's Gold Coal som Youki fick från honom som en "orelaterad gåva", att förvandla bröd till guld kommer antagligen bara att se guld ut, det kommer förmodligen att vara mycket, mycket mjukare och en lätt ge bort när den hanteras, med tanke på att Alchemy är att ge och ta ett föremål som liknar guld densitet skulle vara bättre
  • Chansen är att alkemi gör det möjligt att separera alla kompositer i olika material, och att "lösa upp" ett riktigt gyllene mynt och en falsk skulle antagligen visa skillnaderna. Vad står då i vägen för en erfaren myntförfalskarealkemist för att skapa ett falskt mynt med samma orenheter som de riktiga mynten har?

Kort svar
Att bli rik är inte precis subtilt, och Locards utbytesprincip antyder att det alltid finns vissa sätt att komma till sanningen i sådana saker.

Långt svar
Låt oss vara klara om något: Det här är inte Harry Potter, staten vet inte när en transmutation utförs. * Mustang skickades för att hitta Edward för att de hört talas om hans förmågor.

Det finns inget säkert sätt att veta om en alkemist har skapat guld eller inte. Även om det är möjligt för dem att göra det, skulle du upptäcka att alla mekanismer de hade för att fånga nämnda alkemister skulle likna den verkliga praktiken med insiderhandel eller förfalskning.

Vid förfalskning finns tecken på olagliga räkningar. Inom alkemi lämnar transmutationsmärken ofta av alkemister, eftersom vetenskapen egentligen inte är perfekt. Som @looper nämnde kan du smälta guldet, men då behöver du fortfarande utrustning för att sätta tillbaka det i staplar eller någon annan säljbar form. Alkemister är inte smeder.

Som sagt, det finns undantag. Tänk på major Armstrong, vars alkemi är en av de mest förfinade runt, så att han inte lämnar några transmutationsmärken på sin genomsnittliga transmutation. Säg att han tillverkar några guldstänger och säljer dem för att betala för några affärer under bordet som han gjorde. Staten skulle inte ha något sätt att fånga honom - det finns inget som skiljer hans guld från riktigt guld, och de skulle nog inte ens veta om affären till att börja med.

Men säg att han börjar göra det regelbundet. Han uppgraderar sin bil, sitt hus (även om han redan har en herrgård, gå figur), bär en helt ny klocka och så vidare. Detta är troligen den punkt då staten skulle börja ifrågasätta var han förvärvade sådana medel (särskilt att veta sin lön). I det här fallet kan han "granskas" (förutsatt att en sådan praxis finns i universum) och han skulle sannolikt fångas.

* Nu finns det en punkt som jag inte har tagit upp:

Därför, i Broderskap, Fader reglerar alla alkemiska utbyten i Amestris, det är möjligt att han skulle ha något sätt att se på detta. Men jag tvivlar starkt på att han, trots att han i huvudsak äger statsmilitären och därmed hela Amestris, bryr sig om att guld kommer in i landets ekonomi olagligt.

Det här svaret blev förmodligen lite mer "riktigt" än du förväntade dig, men jag tror att det bara är sanningen. Det är detsamma med deras "skapande människor" regel; de hade inget sätt att veta att du gjorde det förrän du gjorde något för att göra det tydligt.

1
  • 1 +1. Staten har inget ofelbart sätt att veta om en alkemist skapar guld, men genom att förbjuda praxis avskräcker de människor från att försöka det. I FMA-världen fungerar kriminella utredningar på det gammaldags sättet.

I anime från 2003 verkar det omöjligt att transmutera något till guld (utan filosofernas sten naturligtvis), eftersom Ed täcker guld på kolet istället för att överföra kolet direkt.

Om alkemisten är tillräckligt bra är det omöjligt att ta reda på om guldet överfördes från något annat. Om han försöker göra "perfekt" guld kommer han att märkas eftersom det inte finns rent guld, så han behöver bara tänka på rätt komposition.
Om det finns några märken på guldet kan han helt enkelt smälta det (även om jag tror att en skicklig alkemist kan undvika det eftersom inte alla transmutationer i anime visar sådana märken).

Det enda sättet att märka är när alkemisten försöker cirkulera guldet. Om marknaden översvämmas av billigt guld, du kommer märker det. Dessutom finns det inget "larm" när någon överför guld, eller annars skulle Ed ha allvarliga problem: D.

När det gäller hur alkemisten straffas: Allt jag vet är att de kommer att prövas i Central City (Källa: Det nämndes att Shou Tucker kommer att skickas dit för att omvandla människor). Eller så kommer de att ignoreras om det var för mindre eller är till hjälp (titta på Elric-Brothers: Det är känt att de försökte återuppliva sin mamma men de är fortfarande statliga alkemister).