Anonim

Efter ett misslyckat försök att återkalla namnet på en barndomsbekanta, vägledde Miho Sakura hjälpsamt att titta på tavlan där läraren hade skrivit ner namnet på överföringsstudenten. Sakura fortsatte att bry sig om att komma ihåg killen, men sedan slog scenen ner för att avslöja att Sakura höll ena handen från bordet medan Miho anmärkte att Sakura var en lögnare.

Hur kunde Miho säga att Sakura låg till slutet? Var det den blyga handgesten eller något hon sa?

Jag känner inte till något japanskt kroppsspråk som har sin grund i att ha ena handen på bordet och den andra pekar nedåt så. I själva verket utförs japansk gestkommunikation i allmänhet i brösthöjd eller högre.

Miho visste att Sakura ljög för att hon precis hade slutfört att vägleda Sakura att titta på tavlan, för hon hade kunnat berätta att Sakura uppenbarligen inte kom ihåg hans namn och tydligt inte riktigt var uppmärksam när han introducerades till klass. Miho hade just hjälpt till att förse Sakura med hans namn eftersom hon uppenbarligen inte kom ihåg honom, så hon visste naturligtvis att Sakura ljög när hon låtsades att hon fortfarande minns honom.

Kamerans pan-down var mer sannolikt avsedd att centrera vyn på Miho för hennes leverans av "lögnare" -linjen än att visa handposition eller kroppsspråk. Och kameran sänktes så långt det var för att skära Sakura och transferstudentens huvuden ur ramen för att göra det mycket tydligt var ditt fokus skulle vara (på Miho).

Om Sakura faktiskt hade kommit ihåg transferstudenten hade hon inte behövt Miho för att peka ut hans namn på tavlan, och därmed skulle Miho inte ha trott att hon ljög när hon påstod att han kom ihåg honom.

Kort sagt, Mihos "lögnare" -linje levererades för att hon bara hjälpte Sakura med namnet på någon som Sakura tydligt inte kom ihåg ... då använde Sakura den hjälpen för att låtsas att hon hade minns honom hela tiden, låtsas att Miho inte hade faktiskt hjälpt.

För vissa människor kan det vara acceptabelt eftersom de bara hjälpte en vän att rädda ansiktet ... men det irriterade uppenbarligen Miho.