Anonim

The Temple of Doom - Stray Rescue of St.Louis

I den första filmen och anime-serien indikerar Mewtwos röst tydligt att Mewtwo är man. I den 16: e filmen verkar Mewtwo vara kvinna. Det visades då att Mewtwo kan utvecklas till Mewtwo Y. Från detta är det möjligt att det finns två Mewtwos, där hanen är Mewtwo X och honan är Mewtwo Y? Jag vet att Mewtwo inte har ett kön i spelet, men det här är ur animes perspektiv.

6
  • Jag har märkt att alla dina inlägg har betydande grammatiska fel. Du kan kontrollera din grammatik på den här webbplatsen om engelska inte är ditt första språk eller om du är osäker på ditt skrivande.
  • VA kön! = Karaktärens kön. Ash's Pikachu är manlig men uttrycks av en kvinna. På ett mindre anime-exempel uttrycks alla karaktärer i South Park av 2 personer, båda manliga.
  • @ThePickleTickler ledsen, tyvärr, jag ska se till att jag använder kepsar från och med nu
  • @ardaozkal Jag har fixat min fråga
  • I Italien uttrycktes Goku (från Dragon Ball) av en kvinna i ganska många serier ... Betyder det att han är en transgender lesbisk kvinna?

Bevisen visar överväldigande att det finns två Mewtwos. För det första i Genesect and the Legend Awakened, Mewtwo gav ingen indikation på att känna igen Ash, även om det borde ha känt honom från filmen Mewtwo slår tillbaka. Detta indikerar att det var en annan Mewtwo. För det andra har den sin egen historia i det speciella avsnittet Mewtwo: Prolog till Awakening. Jag har inte sett specialen, så jag kunde inte säga med säkerhet om händelserna där helt motsäger idén om att det bara finns en Mewtwo, men det jag har läst indikerar att den andra Mewtwos skapare överlevde, vilket motsäger det faktum att den första Mewtwo dödade sina skapare.

Bevisen för att antingen Mewtwo har ett kön är dock nästan obefintligt. Du skickar in röstskådespelaren / skådespelerskan för varje Mewtwo som bevis på dess kön, men jag skulle hävda att detta är väldigt obetydligt. Speciellt för djur (eller Pokémon) kan en skådespelerska spela rollen som en manlig karaktär och en skådespelare kan spela en kvinnlig karaktär. Shaymin från Giratina och Sky Warrior är ett exempel att tänka på. I den engelska dubben av filmen använde Shaymins röstskådespelerska en mer maskulin röst för när Shaymin förvandlades till sin Sky Forme, men använde en feminin röst för Shaymin's Land Forme. Detta visar att rösthantering inte är en bra indikator på en Pokémons kön.

Dessutom avslöjar anime sällan könen för någon Pokémon. Se till exempel hur få av Ashs Pokémon som har bekräftat kön. Av hans Pokémon från Kanto och Johto har endast könen Pikachu (man), Bayleef (kvinna) och Butterfree (man) bekräftats. Framför allt har hans Pokémon från Unova den högsta andelen bekräftade kön. Detta beror på att hans Snivy visste att dragningen lockade, vars effektivitet beror på att Pokémon är av motsatt kön.

Och där kommer du till min poäng: Kön på en Pokémon avslöjas bara i anime när det finns anledning att. Könet på Mewtwo spelar ingen roll, och det finns ingen tillförlitlig information från anime som ett resultat. Om vi ​​bara går efter anime, vet vi inte kön för någon av Mewtwo.

Redigera: I Black and White: Adventures in Unova and Beyond episod Att fånga en rotom!, Bekräftar professor Oak att Rotom är könslös efter att ett attraktivt drag av Iris Emolga misslyckas. Förekomsten av könslös Pokémon i anime är sannolikt en indikator på att anime följer spelen i denna fråga, och att Mewtwo också är könslös.

Jag undersökte lite och det verkar som om det faktiskt finns två olika Mewtwos, som du föreslår. Jag vet att det här låter lite underligt först, men det nämns och stöds i många olika källor.

Från GameFAQ:

I spelet: könslös
Riktigt två från den första filmen: man
Ny mewtwo från geneect-filmen: uppenbarligen kvinnlig

Från Pokemon Database:

Originalet Mewtwo, skapat av teamraket (First Movie & Mewtwo Returns), var en hane.
Det här är den humöriga Mewtwo du känner bäst.

Den andra Mewtwo dyker upp i Genesect och Legend Awakened och är kvinna.

Det finns inga verkliga bevis för exakt vem som skapade denna Mewtwo, men det kan ha varit ett annat team som följde Giovannis ursprungliga planer. Det kan också ha att göra med de "multipla parallella universum" som nämns för att existera i ORAS.

Om detta skulle vara fallet, skulle denna Mewtwo ha skapats vid samma tidpunkt i ungefär samma omständigheter, men föddes som en kvinna och kanske aldrig har träffat Ash.

I allmänhet verkar det som att filmerna ibland kan fungera inom olika tidslinjer för den vanliga anime, så dessa flera parallella universum teorier kan existera separat.

Från Bulbapedia-posten för Mewtwo står det att Mewtwo är könsfritt, men Bulbapedia hänvisar till spelen och inte anime / filmer.

Du kan också titta på den här videon, där en halvpopulär YouTuber diskuterar Mewtwos kön (och når samma slutsats att det finns två Mewtwos).

4
  • 1 Filmerna bekräftar inte könet på de mewtwos vi ser dock. Gör de? Så de kan fortfarande vara kön mindre. Jag skulle inte lita på fansens ord som säger att den ena är manlig och den andra är kvinnlig bara för att en gång har en manlig röst och en har en kvinnlig röst. Speciellt med tanke på att det officiellt anges att det är mindre kön. Rätt nog om de i berättelsen specifikt anger sitt kön. Men det har inte hänt så vitt jag känner till. Dessutom finns det gott om exempel på att män lät feminina och kvinnor som lät maskulina.
  • De källor du använder är oftast kommentarer från fans och därför inte auktoritära.
  • gör inte bulbapedia information om anime-avsnitt / filmer och anime-karaktärer?
  • @Dragon Ja, det gör det: bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Mewtwo_(Best_Wishes_series)

Mewtwo i den första filmen och i Mewtwo Returns är en bekräftad man - från Giovanni som säger "Good Boy" när Mewtwo villigt går i fällan från Giovanni. Och den mer maskulina rösten hjälper bara till att validera detta, men det faktum att Giovanni angav honom som en "pojke" för mig bekräftar att han är en man.

När det gäller Mewtwo i Pok mon the Movie: Genesect and the Legend Awakened - det är en annan Mewtwo. Det uttrycks av en kvinna i både japanska och engelska dubbs, men det finns ingen egentlig bekräftelse på dess kön med pronomen eller etc. Vi "antar" att det är en kvinna men det finns ingen verklig indikation på dess kön som det var med den första Mewtwo. Även denna Mewtwo är helt klart en annan Mewtwo av valet av röstskådespelare, och också det faktum att Ash kände igen det som Mewtwo, men Mewtwo från Genesect-filmen kände inte igen Ash. Ash erkände också att det var en annan Mewtwo i Mewtwo x Genesect Movie. Denna Mewtwo kan också mega utvecklas till Mega Mewtwo Y efter behag, vilket original Mewtwo från de första filmerna aldrig kunde.

Ja, det finns två mewtwos, konstaterades av regissören Kunihiko Yuyama: "När du tänker på Mewtwo från den första filmen, Mewtwo Strikes Back, tänker du på linjer som" Vem är jag? " undrar om sig själv och hur det relaterar till världen runt det. "

"Mewtwo i den här filmen har faktiskt gått ut i världen och har utvidgat sin världsbild. Och det har börjat oroa sig för den här världen och de i den, och när du jämför den med den tidigare Mewtwo kommer du definitivt att känna att den är gått förbi en av dess begränsningar. "

"Denna Mewtwo är inte samma Mewtwo från den första filmen. Vilken del kommer denna Mewtwo, som faktiskt har gått ut i världen, att spela i den här filmen?" Som du tydligt kan läsa är det en separat individ och inte det mewtwo vi såg först. Här är min källa: http://dogasu.bulbagarden.net/movies/bw_genosect_mewtwo/extreme_speed_genosect_awakening_mewtwo_director_yuyama_comment.html