Anonim

Jag tittar på GetBackers och efter kampen mot Makubex i Infinity Fortress hittar jag bara fillers och berättelser utan plot-relaterad historia. Vilka är fyllmedlen och vilka motsvarar mangan?

+100

Efter den punkt du nämnde är innehållet i princip helt fyllmedel som börjar med avsnitt 26 (början av säsong 2 av anime). Annat än den sista bågen (avsnitt 43-49) som ger en viss avslutning på anime, är det episodiskt innehåll. Den sista bågen är anime-original och ganska annorlunda än mangan.

Några av episoderna av anime är baserade på mellanliggande mangakapitel, men de är fortfarande episodiska och vidarebefordrar inte handlingen. Dessa avsnitt utvidgades ganska mycket från mangakapitlen som var komiska mellanrum som inte vidarebefordrade berättelsen. Avsnitt 26, 38, 39 och 40 är de enda exemplen på detta jag känner till, men det har gått ett tag sedan jag har läst mangan eller tittat på anime så att jag kanske har missat en. Dessa avsnitt har fortfarande mycket anime-originalinnehåll, så om du inte gillar fyllmedlet kommer du förmodligen inte att njuta av dessa oavsett om de är baserade på mangan.

Så kort sagt, om du vill fortsätta med GetBackers-historien är det enda verkliga alternativet att läsa mangan. Anime-avsnittet 25 motsvarar ungefär kapitel 83, slutet på "Return to Infinity Fortress" -bågen. Anime har lite mangainnehåll efter den punkten, men jag tvivlar på att det vore värt att titta på om allt du vill är historien och du inte alls tycker om fyllmedelsepisoderna.