Anonim

Utlösningsvarning

Enligt Wikipedia finns det 13 En bit filmer.

Som en ny tittare på serien (har inte sett anime alls), tittar på alla filmer för att förstå historien, eller finns det några specifika filmer som kan avnjutas utan att veta En bit universum?

4
  • Varför tittar du på dem? Det finns några som återberättar (icke-kanon) av tidigare bågar och kan ge dig snabbare historia. Det finns (om jag inte saknade något) bara en kanonfilm. Det finns flera helt icke-kanoniska som det kanske är värt att titta på (åsikt).
  • Jag är med Kaine. Det finns många detaljer som de antar att du känner till världen som helhet.Krafter som är olåsta och förklarade i huvudserien används bara i filmerna utan förklaring, och många är komplexa, förvirrande eller vaga även med förklaringen. Du vill inte känna dig vilse, men det kommer att hända när du tittar på en film som använder saker som sporadiskt har etablerats över hundratals avsnitt utan att titta på dessa avsnitt. Det är som att titta på någon av starwars-filmerna utom 4 eller 1 och förvänta sig att veta vad som händer.
  • @Ryan Eh .... det är ett annat meddelande än vad jag sa. Du har dock inte fel. Jag har ingen aning om vilka filmer (om några) som förklarar grunderna för djävulens frukter och sådant.
  • @kaine Jag var mer så att lägga till andra detaljer än att utöka din poäng. Jag ser också en yttrande baserad nära omröstning här. Jag vet att SE kan vara hårda och den här frågan verkar saknas så jag kan inte vara helt oense. Att inte vilja titta på en serie helt enkelt för att den har så många avsnitt är inte en giltig anledning att hoppa till filmer som härrör från den. Att fråga om du blir förvirrad är inte en mycket saklig fråga. Visst kan du bara acceptera de saker du inte förstår och komma undan med det (som att acceptera att Luffy är stretchig), eller inte göra det och vara väldigt förvirrad.

Om du vill följa historien om En bit, ditt enda val är antingen att titta på anime eller läsa manga (du kommer att slutföra den mycket snabbare eftersom du kan läsa ett kapitel på några minuter). En stor bonuspoäng för mangan är också att det inte finns något fyllmedel.

När det gäller filmerna är de flesta inte kanoniska, vilket innebär att de inte passar in i berättelsen om En bit. Du kan se dem som en spin-off, som tar befintliga karaktärer och världsinställningar men berättar en helt annan historia som inte på något sätt är kopplad till anime / manga.

Så kort sagt, det enda sättet att följa En bit är att antingen läsa mangan eller titta på anime.

One Piece-filmer är extra mini-bågar bortom den ursprungliga berättelsen. Filmerna har alla huvudpersoner och Oda (författaren) har varit involverad i några av dem, men de ingår inte i huvudhistorien.

Om du vill förstå One Piece-världen, läs mangan eller titta på anime.