Anonim

Japans yngsta 3-stjärniga kock

Även om Gon inte liknar ansiktsdesign, liknar han de gröna scheman som Yusuke har, och hans hårfärg liknar.

Killua liknar Hieis uppförande.

Både Kurapika och Kurama har androgyna framträdanden

Personligheter liknar varandra.

8
  • Relaterat: anime.stackexchange.com/q/8181/7579
  • Se även i detta SE: Varför använder anime och manga samma ansikten ?. Jag är nyfiken på om den här frågan räknas som en kopia av den Torisuda länkade till? Det verkar som om det rätta svaret på detta skulle vara detsamma som det ...
  • @seijitsu Jag skrev nästan "Möjlig lura" i min kommentar eftersom frågan jag länkade borde vara det mer allmänna paraplyet ovan "Varför återanvänder Yoshihiro Togashi samma mönster?" Men OP här kastar också in några kommentarer om karaktärerna som har liknande personligheter, vilket verkar vara den enda påstådda länken mellan karaktärerna i bottenbilden. Det berördes bara snett i den fråga jag länkade.
  • Personligen tror jag inte att karaktärerna i denna fråga ens ser lika ut, inte jämfört med Ken Akamatsus Naru och Asuna, eller Ai Yazawa och Naoko Takeuchi karaktärer som seijitsu nämnde med avseende på "samma ansikten" -frågan.
  • Yusuke och Gon har väldigt olika personligheter och jag tror att det gröna schemat bara finns i anime - mangan är svartvitt. Hiei och Killuas uppförande är inte densamma. Killua, när han är avslappnad, är ganska lekfull medan Hiei är tyst. De har dock båda tragiska förflutna. Många av Togashis karaktärer har androgyna framträdanden, särskilt i Hunter x Hunter: Kalluto Zoldyck och Pitou till exempel. Jag skulle säga att även om karaktärsdesignerna liknar i vissa avseenden är de alla unika och olika också.

Som du kan se från dessa kommentarer av mig, @seijitsu och @ eha1234, finns det en stor skepsis över hur "återvunna" dessa mönster verkligen är.

Jag: Personligen tror jag inte att karaktärerna i denna fråga ens ser lika ut, inte jämfört med Ken Akamatsus Naru och Asuna, eller Ai Yazawa och Naoko Takeuchi karaktärer som seijitsu nämnde med avseende på "samma ansikten" -frågan.

eha1234: Yusuke och Gon har väldigt olika personligheter och jag tror att det gröna schemat bara finns i anime - mangan är svartvitt. Hiei och Killuas uppförande är inte densamma. Killua, när han är avslappnad, är ganska lekfull medan Hiei är tyst. De har dock båda tragiska förflutna. Många av Togashis karaktärer har androgyna framträdanden, särskilt i Hunter x Hunter: Kalluto Zoldyck och Pitou till exempel. Jag skulle säga att även om karaktärsdesignerna liknar i vissa avseenden är de alla unika och olika också.

seijitsu: Yuusuke bär utan tvekan en grön seifuku i mangan, men annars håller jag med eha1234 att karaktärernas personligheter inte är mycket lika och med Torisuda att karaktärerna inte ser lika ut.

Om Yusuke och Gon båda hade hår som var en viss nyans av periwinkle som bara kan uttryckas i CMYK-färgutrymmet kan jag hålla med om att likheten var betydande, men svart hår gör det inte riktigt. Du kan se karaktärer som är mycket mer lika i utseendet i seijitsus svar på "Varför använder anime och manga samma ansikten?". Och om att ha flera karaktärer med androgynt utseende utgör återvinning, har alla shoujokonstnärer återvunnet samma manliga karaktärsdesign åtminstone sedan 1990-talet. Om något går Togashi bättre än många mangaka med att inte återvinna karaktärsdesign, som eha1234 påpekar.

Det finns svar på frågan "Varför skulle en mangaka återvinna karaktärernas visuella utseende?" över på "Är det vanligt att mangaka behåller samma karaktärsdesign mellan olika titlar?", så jag fokuserar på personlighetsfrågan. Vid det här laget pratar vi verkligen om att skriva, som skär över alla medier. Om du följer enskilda författares verk av vilket medium som helst - litteratur, manga, västerländska grafiska romaner, visuella romaner - kommer du att märka att det är ganska vanligt att författare har karaktärer med liknande personligheter i flera verk. Till exempel:

  • Stephen King har ofta en tuff, mässig kille som svär mycket som alla såg upp till; han gillar också att ha ett barn eller en intellektuellt handikappad man med psykiska krafter.
  • Gen Urobuchi gillar att ha en idealistisk karaktär vars ideal är lite för styva och sakta förstöra allt karaktären trodde på innan han skickade dem till en eländig död (Sayaka i Madoka och Kariya Matou i Fate / Zero). Jag ställde en fråga om huruvida likheterna mellan ett annat par Urobuchi-karaktärer var avsiktliga.
  • Ken Akamatsu hade tre manga med en energisk, omtänksam, något tsundere flicka med tjocka ögonbryn (Cindy i AI ga Tomaranai, Naru in Love Hina, Asuna i Negima). Två av dessa manga (AI och Love Hina) hade också en ung blond bråkmakare, och två av dem (Love Hina och Negima) hade en blyg och tyst tjej med kort hår och en hemlig, passionerad förälskelse på huvudpersonen.

Det finns många anledningar till att författare gör detta. Ibland beror det på ett tema som skär hela deras arbete. Ibland representerar karaktären någon del av författarens personlighet som fortsätter att sippra in i deras verk. Ibland vill författaren sätta liknande karaktärer i mycket olika situationer och se hur detta förändrar saker. Jag har inte läst eller tittat på Hunter x Hunter, men enligt vad jag förstår är det lättare än Yu Yu Hakusho; kanske Togashi ville utforska hur liknande karaktärer skulle bete sig i en lättare historia. Från vad eha1234 säger i den ovan nämnda kommentaren finns det också några ganska djupa skillnader i personlighet mellan Yu Yu Hakusho-karaktärerna och Hunter x Hunter-karaktärerna; det är möjligt att de påstådda likheterna är en helt tillfällighet. Vi kan inte veta exakt om inte Togashi uppgav i en intervju någonstans varför han gjorde det, eller om han ens tänkte göra det.

Naturligtvis, i ett visuellt medium som manga, om författaren återanvänder en viss personlighet, är det ofta meningsfullt att också ge den karaktären ett liknande utseende, eftersom utseende och personlighet är nära besläktade i anime och manga.

2
  • 2 Du kanske vill citera deras kommentarer här, eftersom kommentarer är kortvariga. Annars tycker jag att det är ett bra svar på en hemsk fråga.
  • @nhahtdh Bra idé, jag har citerat kommentarerna. Ärligt talat blev jag förvånad att denna fråga förblev öppen och inte gick till negativa röster. Men jag tänkte så länge det var öppet och inte på väg mot radering, jag skulle ge upp ett svar och undvika att ha en mer obesvarad zombiefråga.