Anonim

[SNS] • Legendariska älskare MEP || HBD Cam

Så, in Kuroko no Basuke (eller, Basket som Kuroko spelar, som passar dig), ser vi att Generation of Miracles har några galna basketmakter. Jag är ingen basketexpert, men det verkar som om du tog fem av dem och överförde dem till den verkliga världen (makter och allt), skulle de slå de flesta faktiska NBA-lag. Och saken är att de bara är 10-åringar. Visst, kanske är de de bästa 10-klassarna (även de bästa gymnasieskolorna) i Japan, men de kan säkert inte vara så bra som professionell spelare i KnB-universum, eller hur?

Vilket leder mig till min fråga - pratar mangan någonsin om hur bra professionella basketspelare (NBA eller annat) är jämfört med gymnasiespelarna historien fokuserar på?

2
  • Jag måste vara oense om att informationen är felaktig. Sidorna äger rum i Hyuugas flashback när han gick i gymnasiet. Det måste ha varit för minst två år sedan då flashbacken äger rum under hans gymnasietid. Han är också mer fokuserad på Mibuchi i motsats till Midorima, och det verkar inte som att han har tappat sin ambition att spela, så jag tror att det är säkert att anta att det skulle ha ägt rum de första två åren av gymnasiet, vilket skulle ha gjort det för minst tre år sedan från nuvarande tid. Vid den tiden tror jag att Ray Allen fortfarande var med Boston Celtics
  • (Kommentaren ovan av @satoda borde vara som svar på @ krikaras svar nedan, men hamnade på något sätt här istället.)

Kuroko no Basuke (manga) refererar aldrig till något verkligt NBA-proffs genom att uttryckligen ange ett namn, men de har visat paneler av professionella basketbollspelare som antyder att de kommer från NBA. Avbildade karaktärer liknar faktiskt inget specifikt proffs utan snarare en generisk spelare - lång, byggd och afroamerikansk.

Det verkar som om Generation of Miracles skulle kunna slå NBA-lag i verkliga livet, men mangan förklarar indirekt hur Generation of Miracles inte kommer att segra.

Ta till exempel Kises kopieringsförmåga. Han kan bara kopiera människors tekniker som han kan utföra, men för att NBA-spelare är så mycket större, snabbare och bättre fungerar hans kopiering inte.

Eller i Midorimas fall kan han ha den vansinniga noggrannheten som vanligt, men en NBA-spelare kan enkelt blockera hans skott.

Till slut tror jag dock inte att Kuroko no Basket någonsin kommer att nämna och jämföra med de bästa NBA-proffsen. Det finns vissa saker som är helt omöjliga, som Kurokos fantomskott. Det fungerar inte ens teoretiskt i verkligheten eftersom NBA spelar försvar mot människa, där varje medlem som spelar alltid måste följa sin tilldelade motståndare. Du kan inte bara dirigera någon som följer dig och inte se dig skjuta.

Och få mig inte ens igång med örnsyn ...

UPPDATERING: I ett av de senaste kapitlen (242) som jag inte har läst ännu visas Ray Allen från Boston Celtics som den första NBA-spelaren i Kuroko. Detta är dock något felaktigt, eftersom Ray Allen har varit en del av Miami Heat i två år nu.

Egentligen gjorde de det bara en gång. När de jämförde Ray Allen med SG i Rakuzan.

1
  • 1 Jag trodde att jag saknade det först och var arg på mig själv för att jag själv är från Boston. Då insåg jag att det hände i ett av de senaste kapitlen som jag inte läste än.

de nämner shaq under anime såväl som tigerskogar som säger att de påverkade regeländringar på yrkena

1
  • 1 Nämnde de dock hur bra Shaq var jämfört med gymnasiespelaren?