Anonim

Siemens LOGO! & S7-1200 via Ethernet

I Amagi Brilliant Park, är maskoten i den titulära temaparken en maskot som heter Moffle.

För alla som vet Full Metal Panic!, detta har utan tvekan en stark likhet med Bonta-kun, dräkten som Sosuke designade.

Naturligtvis ser de inte exakt ut, men de är tillräckligt lika för att detta definitivt inte är en tillfällighet, och tittarna förväntas fånga denna referens.

Jag vet att båda Fumoffu och Amagi animeras av Kyoani, baserade på lätta romaner skrivna av Gatoh Shoji, och regisserade av Takemoto Yasuhiro. Det är redan tillräckligt för att skapa en koppling mellan dessa serier, så att den här typen av referens inte är på sin plats.

Finns det någon universell koppling mellan dessa två serier, eller är referensen bara en återgång för att påminna tittarna om det tidigare arbetet och personalförbindelsen mellan de två?

Det verkar som om författaren gillade Bonta-kuns design så mycket, så han återanvände den (med Shiki Doujis appoval) i den här serien.

Från en sammanfattning av efterordet för LN Vol. 1:

När det gäller den sekundära huvudpersonen "Mofuru", slutade jag låna Bonta-kun av FMP. Jag kunde bara inte skilja de två karaktärerna i mitt huvud, så jag hade idén att bara använda Bonta-kun direkt. Jag tackar Shiki Douji för att han gav sitt godkännande.

1
  • Jag tror inte att det är en sammanfattning, utan en fullständig översättning av efterordet (us. 1-2 sidor).

Jag tror att för att Shinji Gatoh är den ursprungliga skaparen av dem båda?

Karaktären i båda serierna är densamma om du jämför varandra. En karaktär som enkelt skjuter vapen. Och brottslingarna som slog framför en nöjespark.

Detta fick redan ett svar, men jag skulle vilja påpeka att Moffle har en tendens att avsluta meningar med ett "-fumo" -suffix. Detta är naturligtvis en annan subtil (?) Hyllning till "Full Metal Panic!" (Fumoffu)

Bonta-kun stal först av Sosuke i en nöjespark och byggdes om av honom. Nu kan det inte skada att säga att det kom från samma plats. Kanske är detta en prequel av "The Bonta-kuns födelse"? Bara en tanke.

1
  • Moffle är inte en person med kostym, så det är omöjligt att stjäla den och använda den som AS utan att flå den.