Anonim

Ska alla fasta? Hur ofta ska människor fasta? Hur länge ska varje snabba vara? Med vad

I vad som förmodligen är det "goda slutet" på Unlimited Blade Works-rutten, stannar Sabre efter att Graalen förstörts, eftersom Rin har gjort henne till en bekant. (Jag fick också en känsla av att Shiro skulle hjälpa Rin att leverera prana till Sabre genom att ha sex med henne.)

Men allt fram till slutet är identiskt med vägen som tas i det verkliga slutet, bortsett från för det faktum att Shiro lägger mer tid på att binda med Sabre (och mindre med Rin) i vägen till detta slut. Om så är fallet, varför förblir Sabre i ena änden och inte den andra, med tanke på att:

  • Allt Rin gjorde fram till slutet borde ha varit identiskt i båda resultaten i UBW

  • Sabre borde ha försvunnit (som anges före den sista striden) med förstörelsen av graalen. Men huruvida detta uttalande om Sabre är helt korrekt kan vara något diskutabelt, per innehåll från resten av Öde serier.

    I den sanna änden av Heaven's Feel förblir Rider efter förstörelsen av Greater Grail, för Sakura har fortfarande mycket prana på grund av att hon är en kopia av Holy Grail-fartyget. I Öde noll, ser vi Gilgamesh dra ut Kotomine ur spillrorna, och i Ödetvägen får vi veta att han har stannat kvar de senaste tio åren, delvis genom att få energi från eldens föräldralösa barn.

Drog Rin bara fler strängar för att försöka behålla Sabre, eller hade Sabre mer anledning att försöka stanna på grund av sin koppling till Shiro?

5
  • Jag har inte avslutat FSN VN, men i Tsukihime VN kändes de val som gjorde skillnaden mellan "bra" och "sanna" slut ofta helt godtyckliga. Men en av våra bosatta FSN-experter kan förmodligen komma med ett riktigt svar.
  • @Torisuda: i FSN får man ett bra slut om man samlar tillräckligt med Sabre-poäng (och inte för många Rin-poäng), och annars det sanna slutet. (Att ackumulera alldeles för få Rin-poäng kommer att leda till en återvändsgränd vid någon tidigare tidpunkt.) Men jag förstår inte varför Rin skulle ha valt att göra Sabre till en bekant bara baserad på det. (Jag antar att hon hade tid, om vi i anime har tillräckligt med tid för att se Sabre försvinna.)
  • Ah, jag förstår. I anime verkar Rin gilla Sabre, och kanske kan vi anta att hon i det goda slutet märkte att Shirou växte närmare Sabre och bestämde sig för att hålla Sabre för hans skull. Men jag spekulerar bara; Jag har inte ens avslutat Fate-vägen, så jag har ingen aning om hur Rin och Sabres förhållande är i den visuella romanen Unlimited Blade Works.
  • Jag trodde att Sabre-punkterna påverkade Sabres villighet att förstöra gralen: inte tillräckligt och hon måste beordras att göra det, men nog och hon övervinner sin önskan att graalen ska göra det på egen hand. Rins exakta motiv för att hålla henne kvar är naturligtvis fortfarande ifrågasatta. Hon hävdar att Sabre i själva verket är en extremt kraftfull bekant, som ingen modern magus kan skryta med, om än på bekostnad av att tömma hennes mana till den punkt där hon praktiskt taget inte kan utföra något magisk fartyg. Jag kan dock inte komma ihåg andra specifika detaljer som stöder denna tanke.
  • FWIW, den andra BD-uppsättningen för UBW (ut i oktober) kommer att innehålla ett ~ 10-minuters animerat segment som täcker Good Ending. Jag tvivlar på att det kommer att ge ytterligare insikt, men ändå.

I den visuella romanen berättas ingenting. Anime klargör ganska mycket:

Sann avslutning: Rin stirrar när sabel försvinner (ingen löpning från Rin). Efter ett tag börjar Saber sitt tal: I grund och botten gratulationer, jag skulle verkligen ha velat stanna men Shiro har dig (det är så klart att hon lätt kan övertygas, men Rin gjorde ingenting). I detta slut är det också tydligt att Rin är över huvudet för Shirou och inser att han inte bryr sig så mycket för sabel.

Bra slut: Rin springer som berserker för att rädda sabel (det är bara några meter). Nu är den stora frågan, varför sparade Rin henne? Det finns två möjligheter:

A) Hon älskar inte Shiro så mycket eftersom hon inte fick tillräckligt med poäng. Jag skulle dock ha svårt att tro på grund av hur mycket hon efterhand insisterar på att han är hennes och den sabeln och hon kommer att lära honom magi och kampsport dagligen. Varför också bli så arg då hon anser att de flirtar? Och varför skulle Rin också säga: Du vill att hon ska stanna, så det är okej (detta sägs i VN). En annan anledning till att jag inte tycker att det är troligt beror på att VN Rin alltid ger Shirou vad han vill: Ödet (hon hjälper till att föra sabel och Shirou); UBW (om du bara vill ha Rin, får du bara Rin. Om du också är intresserad av sabel springer Rin för att rädda henne); HF (hon vill att han ska vara med Sakura och vara lycklig). Du kan argumentera för att det beror på att Rin inte älskar honom mycket, men 90% av tiden riskerar hon sitt liv på grund av honom (och dör några gånger på grund av det i de dåliga ändarna). Sakura kan inte göra det även om hon vill och saber gör det ur sitt kontrakt (åtminstone under den första delen av varje rutt). Jag har alltid föreställt mig Rin som Shirous skyddsängel, och den enda anledningen till att de förvandlas till ett par i UBW är att han inser att hon redan innan kriget började rädda honom genom att konsumera sitt kraftfullaste vapen.

B) Hon vet att i detta slut skulle Shirou nästan dö av sorg om sabel går (inte så mycket som ödet, men inte så långt borta heller). Det här tror jag händer.Anledningen till att Rin fortsätter att insistera på sabel är hennes bekanta och hennes skulle därför bero på att:

  • Hon vill inte att de ska bli romantiskt knutna (i VN säger hon att de inte ska flirta), hon vill bara att sabel ska bevaka honom (så att han inte blir bågskytt) och stödja honom och göra honom lycklig.

  • Föreställ dig att Rin ger tillbaka sabel. Det här skulle vara en trekant om de vill ha det eller inte. Rin inte har en länk med sabel = ha sex med henne, detsamma gäller Shirou. Nu, med länken kan Shirou och Rin bli ett par och mana levereras ständigt utan sex.

1
  • anime.stackexchange.com/questions/37448/… Mycket relaterat. Den här länken leder till en annan fråga i denna gemenskap som får dig att förstå förhållandet mellan Rin och Archer när han dör i slutet av UBW, nödvändig för att förstå skillnaden mellan de goda och sanna ändarna eftersom vi kan förstå Rin bättre. Hon tänker fortfarande på Archer i det riktiga slutet även efter att år gått osv

Anledningen till att Sabre förblir i det goda slutet men inte det sanna slutet beror specifikt på kärleken mellan Shiro och Arturia. Under Shiros befallning har hon en stark anledning att förstöra graalen och även göra anspråk på graalen. Medan hon kanske vill stanna hos Shiro, som inte använder kommandot tätningar skulle tillåta, skulle hennes önskan om graden och hennes önskan att stanna hos Shiro båda starkt hindra henne från att förstöra graden, vilket resulterade i Shiros användning av det sista kommandot försegla, släppa kallelsen som upprätthåller Sabre. Men i Unlimited Blade Works släpps Saber från Shiro vid ett tillfälle och gör en pakt med Rin.

Sedan följer vägen med Rin som sin herre och fortfarande fokuserar på henne att Sabre blir förälskad och inte har några motsatta önskningar i förhållande till den heliga gralen. Att bli kär i Shiro och bli dedikerad till dess förstörelse av flera goda skäl under hela UBW-rutten innebär att hon är fri att förstöra den själv utan någon övertygande handling av något slag. Ingen kommandotätning behöver användas, så hennes kallelse avbryts inte när den förstörs.

Detta är dock baserat på min logiska tanke: Jag har sett UBW och FSN, men de säger att FSN-anime är slaktad och UBW-anime följer slutsatsen till den sanna vägen. Jag har inte sett det goda slutet för Unlimited Blade Works, jag började nyligen genom ödet Ödet / stanna natten och jobbar mot UBW, där jag sannolikt kommer att hitta det goda slutet innan Heavens Feel.

3
  • 1 Tekniskt sett är det möjligt för en tjänare att stanna under en begränsad tid efter att kommandotätningarna har förbrukats, så jag är osäker på om det ensam är tillräckligt. (Jag tror att det finns något uttalande om Archer i UBW och Caster i någon del av VN.) Kombinerat med de saker jag lägger i spoilrarna är jag lite osäker på det.
  • Men hur som helst, är vad du försöker få till det på den goda vägen, skulle det finnas mindre spänning mellan förstörelsen av Graalen (som jag tror Sabre håller med) och Sabres band till Shiro i UBW: s goda slut, på hänsyn till det faktum att Shiro inte är hennes herre ändå? (Med tanke på det borde jag noga läsa om slutet på UBW eftersom jag kanske bara har missat något.)
  • anime.stackexchange.com/questions/37448/… Mycket relaterat. Den här länken leder till en annan fråga i denna gemenskap som får dig att förstå förhållandet mellan Rin och Archer när han dör i slutet av UBW, nödvändig för att förstå skillnaden mellan de goda och sanna ändarna eftersom vi kan förstå Rin bättre. Hon tänker fortfarande på Archer i det riktiga slutet även efter att år gått osv

Kyle mohr, jag läste allt också (Öde VN, öde ihåligt och anime = P)

Som jag sa i början av mitt senaste inlägg klargör VN väldigt lite. Ändå finns det några bevis för att försvara min åsikt (som jag uttalade i mitt tidigare inlägg). Något jag inte nämnde tidigare men är ganska relevant är att Rin antingen medvetet eller medvetet väljer Archer (Shirou) framför Sabre. Hon ber Archer att stanna kvar i denna värld och gråter när han inte accepterar det. Detta händer i både det goda och sanna slutet (precis innan det goda slutet skulle komma bågskyttens scen). Jag tror att om Archer hade accepterat Rins förslag, skulle både de sanna och lyckliga avslutningarna vara desamma (Rin - Shirou - Shirou). Jag tror på det goda slutet, Rin springer för att rädda Sabre på grund av hur mycket Shirou bryr sig om henne (minst 4 poäng ges till henne). Ändå genom att be Archer att stanna efteråt skulle Saber ha lämnat denna värld om Archer hade accepterat. (Det finns inte tillräckligt med mana för dem båda och Rin vet det. Hon vet också att Saber inte är självisk för att stanna så. Genom att fråga Archer är hon på ett sätt att förråda Sabre, det är därför hon tänker "Jag vet att jag inte borde fråga" , även om hon frågar, och Archer säger "Jag vet inte om du kommer att hålla ditt kontrakt med Sabre, men jag är inte kvalificerad för det.")

Sedan antar jag att om du verkligen trycker på det kan det också sägas att hon gör det av själviska skäl. (Du nämnde "Det kan också sägas att hon behöll Sabre för att ha en pseudo-gudomlig anda som en bekant.") Jo, det är en möjlighet: kanske vill hon ha en kraftfull tjänare och hon råkar bara hitta Archer mer tillräckligt för hennes behov. Hon kanske också vill ha en harem och 2 Shirous är bättre än en så hon säger till Sabre: Jag ville verkligen ge dig en andra chans i livet, men eftersom jag måste övervaka alla dina drag (för att du gillar Shirou .. .) Jag skulle hellre ge den andra chansen till Archer och ha två pojkar över huvudet för mig.

Det enda tydliga är att Rin prioriterar Shirou och Archer. (Även efter hans svek, som nästan dödar henne någon gång, är hennes sinne 100% inställt på att få Archer att leva med henne oavsett hur många VN-poäng hon tilldelas från Shirou. Detta visar hur mycket hon bryr sig om Shirou. När allt kommer omkring hon säger någon gång i VN: "det spelar ingen roll om han förrådde mig, Archer är Shirou.")

3
  • Observera att SE-formatet inte liknar ett forum. Om du vill lägga till eller förtydliga ditt inlägg bör du redigera originalet via länken "redigera" under texten,
  • 1 Tack för att du sa till mig :) Jag kommer att göra det från och med nu. Om du säger till mig att ta bort det här inlägget gör jag det också i morgon eller senare idag (jag är lite upptagen i bankomat)
  • anime.stackexchange.com/questions/37448/… Mycket relaterat. Den här länken leder till en annan fråga i denna gemenskap som får dig att förstå förhållandet mellan Rin och Archer när han dör i slutet av UBW, nödvändig för att förstå skillnaden mellan de goda och sanna ändarna eftersom vi kan förstå Rin bättre. Hon tänker fortfarande på Archer i det riktiga slutet även efter att år gått osv

Som någon som helt avslutat Visual Novel (inklusive den hemliga scenen för att se alla tiger dojos) tror jag att jag är väl kvalificerad att säga detta: Skillnaden är inte klar. Man kan säga att Rin älskade Shirou så mycket att hon valde att behålla Sabre (till priset av 80% av sina reserver). Man kunde också säga att hon behöll Sabre för att ha en Pseudo-gudomlig anda som en bekant. Man kan till och med säga att det var för att ge Sabre en andra chans i livet. I slutändan är det upp till tittaren att bestämma.

Det var för att göra honom lycklig. Titta bara på den här videon (minuter 9-16) där framtida Rin pratar för att presentera Rin i ödet ihåligt ataraxia. Vid något tillfälle säger framtida Rin: I stället för att bli lyckliga tillsammans kommer jag, utan några frågor, och mer än någon annan, ge honom lycka. https://www.youtube.com/watch?v=9thish4tmk4 I den goda avslutningen beror Shirous lycka mycket på att sabel stannar, det är därför Rin gör allt hon kan för att få sin vistelse.

Vilket ord definierar Rin ?: Tsundere som döljer hennes känslor och låtsas agera av själviskhet. Jag kommer att översätta hennes tsundere-ord:

Shirou frågar Rin: Varför behöll du henne? Rin svarar: Eftersom hon är den mäktigaste tjänaren. Översättning: "Jag gjorde det åt dig" (för annars är det inte meningsfullt att hon i det sanna slutet inte håller sabel eller hur mycket hon bönder om att stanna som sin tjänare när det inte finns tillräckligt med prana för 2 tjänare).

Rin säger: "" Sabel är min och du också "Översättning: Du är MINE och jag skulle drabbas av tusen dödsfall innan jag gav dig sabel så att du kan knulla henne varje dag (för det är så dåligt Shirou är som en trollkarl. Till skillnad från Rin levererar Shirou magisk energi genom att knulla. En länk skapas aldrig, den är bara oändlig jävla).

Rin säger: "Jag behöver dig för att hjälpa mig att leverera sabel. Jag kommer inte vara så dålig som sabel men jag kommer fortfarande att vara ett besvär"; "Jag ska förse sabel med magisk energi och du kommer att ge mig ett lyft" Översättning: Håll händerna från Saber, din kåta hund! va? Kan du inte hålla det? Hmph, i-it kan inte hjälpas. Jag låter dig göra mig, okej? Det är inte som att jag vill knulla eller något, baka! Jag behöver bara mana för Sabre!

Lyckligtvis lämnar framtida Rin tsun-delen och blir en kärleksfull och omtänksam fru som inte döljer sina känslor.

2
  • anime.stackexchange.com/questions/37448/… Mycket relaterat. Den här länken leder till en annan fråga i denna gemenskap som får dig att förstå förhållandet mellan Rin och Archer när han dör i slutet av UBW, nödvändig för att förstå skillnaden mellan de goda och sanna ändarna eftersom vi kan förstå Rin bättre. Hon tänker fortfarande på Archer i det riktiga slutet även efter att år gått osv
  • Och jag håller med, Rin bryr sig mycket om Shirou / Archer, vilket gör det till en mycket rimlig anledning.

True End: Saber drog sin slutsats från att titta på Shirous konflikt med Archer och ge upp den heliga gralen. Även om det inte är det "perfekta" slutet som ödet, lyckades hon ändå hitta sitt svar. Hon vet att Rin kommer att göra Shirou lycklig och hålla honom ledd till verkligheten, så hon bryter fridfullt sitt kontrakt med Rin och försvinner (eftersom alla 3 Command Seals vid den tiden används)

Bra slut: På grund av den ökade tillgivenheten mellan Sabre och Shirou, bestämde hon sig för att hon vill bevaka honom och Rin. Rin bestämmer sig för att inte klippa kontraktet, delvis för att hon ville att Shirou skulle vara lycklig, delvis för att hon ville att Sabre skulle vara lycklig (från Ödet rutt pojke möter flicka möter flicka, Rin är en bekräftad bisexuell och lockas till Sabre).

Så Good End är i huvudsak Rins harem

12
  • Nej, jag tror att Rin är högst nyfiken. H-scenen i V.N (ödet vägen) var en livs- eller dödssituation och det är en eroge, vad som hände där skulle ha varit likadant med andra hjältinnor, det är mest fanservice. Den nya övernattningsversionen (realta nua, som är kanon) tar också bort den scenen helt. För att inte tala om att i Fate Hollow Ataraxia när Rin och Shirou startar ett ordentligt förhållande finns det flera tillfällen där Rin gör det klart att hon bara vill ha Shirou som en kärlekspartner (som när Rin bjuder in Shirou på ett datum till sin privata pool i sitt hus , .. se nästa inlägg
  • (Shirou säger att det är en bra idé och att han kommer att berätta sabel och Rin blir supergalen. Hon slår bokstavligen Shirou och säger till honom att det är ett par dejt, så bara de två kommer dit). Dessutom har jag läst allt i de visuella romanerna och det finns inte en enda scen där sabel till och med antyder att hon gillar Rin på det sättet. En harem händer när +2 personer runt dig älskar dig och i den visuella romanen (källmaterialet) säger sabel bokstavligen i UBW bra slut att hon stannar bara för Shirou
  • IMHO är användningen av de tre kommandotätningarna relevant, men inte så viktigt (även utan kommandotätningar Rin aks bågskytt för att bli bekant. För att inte tala om kommandotätningarna ger henne ingen mana efter kriget). Sabre förblir som henne bekant eftersom det inte finns något annat sätt att stanna i de levande världarna, detsamma kunde ha hänt även utan kommandot.
  • sabel stannar bara för shirou händer också i anime. Tillägg till vad herre sa, i anime avsnitt 23 säger sabel "shirou, du är fortfarande min herre; i avsnitt 24 innan hon försvann säger hon till Rin att hon är glad att Shirou har Rin. Saber som stannar för Shirou är alltid där, även om i VN Nasu gjorde det väldigt roligt genom att göra sabelflirta med Shirou som Rin säger när sabel säger att hon stannar bara för Shirou även om Rin är bara en meter bort och lyssnar på deras konversation
  • Jag vill utöka min tidigare kommentar. Om kommandotryck I den sanna änden måste Rin använda den sista för att tvinga sabel för att förstöra gralen med Rin inuti (döda henne). Rin dog inte för att Archer räddade henne. I det goda slutet bestämmer Saber villigt att förstöra det (tänker att hon skulle döda Rin). Så Sabre kan ha stannat i det sanna slutet om Rin hade sprang för att göra ett nytt kontrakt med henne (som Rin gjorde med bågskytten). När allt kommer omkring är den sanna avslutningen den där sabel inte kan förmå sig att döda Rin

Skillnaden ligger i hur Shirou distribuerar sina tillgivenhetspunkter.
I den goda avslutningen ger Shirou Sabre ett visst antal av dem medan i den verkliga avslutningen Shirou bara vill ha Rin och inte uppmärksammar Sabre.

Jag tror att det bästa sättet att förstå varför Rin bara ger henne det goda slutet är att veta vad hon gör på varje väg. Min slutsats är att det gjordes för Shirous skull. Om vi ​​börjar med de rutter som Shirou älskar Sabre har vi

  • Ödet rutt: I början vill Rin inte att Shirou och Sabre ska vara tillsammans. När Sabre tog slut på magi och skulle dö sa Rin till Shirou att hon kommer att försvinna eftersom han inte kan ge henne mana. Hon lät henne medvetet dö. Efter ett tag tas Shirou av Illya. Rin räddar honom. Det finns några gånger där Rin säger till Shirou att överge Sabre eftersom hon är för svag för att fortsätta, men det gör han inte, han bär henne. Det är inte förrän de är på väg att dö att Rin säger Mmm även om du är oerfaren och inte kan överföra mana genom mästare-pakten kan du sexa henne eftersom din sperma innehåller mycket magi.

När han väl blir kär i Sabre, hjälper Rin honom att få henne. Rin hjälper Shirou att planera Sabre och Shirous datum. I slutet var Rin inte där för att rädda Sabre eftersom hon var i Emiya-huset nära att dö på grund av tunga skador. Lyckligtvis i det "sista avsnittet" får vi Sabre och Shirous sanna lyckliga slut.

  • Obegränsat blad fungerar bra slut: Shirou ger Sabre tillgivenhetspoäng och Rin ger henne. De lever alla lyckligt. Rin levererar mana genom länken master-servant eftersom hon är en erfaren trollkarl. Shirou måste sexa dem eftersom det är det enda sättet han kan leverera magi på.

  • Fate Hollow Ataraxia: 6 månader efter en rutt återupplivar Rin Sabre och ger henne till Shirou när han behöver henne. Shirou var så glad att hans ögon är vattna och han kan knappt se. Av olika anledningar finns det inget behov av att ge henne mana så den här gången gör Rin Shirou Sabres mästare eftersom hon inte behövs för att ge henne mana. I slutet av spelet är han fortfarande Sabres mästare.

Rutterna där Shirou inte älskar Sabre

  • Obegränsat blad fungerar riktigt slut: Shirou fokuserar på Rin och tar inte hänsyn till Sabre. Rin tar henne inte hem.

  • Heaven's Feel: Shirou vill ha Sakura. Sabre blir ett hinder. Rin stöder Shirou mot Sabre / Dark Sakura för att rädda Sakura, vilket leder till att Sabre dör och Shirou får Sakura.

Så genom att jämföra vad Rin gör i varje rutt angående Sabre har jag kommit till slutsatsen att Rin bara sparar / återuppstår ... Sabre när Shirou behöver henne och oftast är Rin inte ens med dem. Det närmaste Rin kommer Sabre är UBW bra slut där alla 3 lever lyckligt för att Shirou älskar Rin men samtidigt behöver han Sabre. Anledningen till att hon blir Sabres mästare i UBW är att rädda Shirou som var sekunder från att dö och i slutet av det goda slutet är hon den enda som kan ge henne mana genom en länk och har tillräckligt med mana för att upprätthålla henne ordentligt (även om boosts fortfarande är behövs).

Resten av tiderna överlämnar Rin antingen Sabre till Shirou trots att hon kan få henne (Ataraxia) eller helt enkelt inte försöker få henne för egen vinning.

1
  • I anime-avsnittet 25 säger Rin till Shirou i slutet av skolans flashback 1 månad efter kriget i de japanska och underversionerna [dubben ändrar vad hon verkligen säger lite]: / Mitt livs mål är att ge dig lycka \ I den visuella romanen och Hollow Ataraxia säger hon samma sak med andra ord.