Anonim

KONTROLLERAD RIVNING 911 (Richard Gage, Erik advokat, Tom Sullivan).

Efter händelserna i Broderskap, Edward förlorade sin förmåga att uppfatta sanningen för att rädda sin bror, och därmed förlorade han sin förmåga att manipulera dess alkemiska energi. De lämnade dock genom Alphonces grind.

Betyder detta att han skulle kunna återfå förmågan att utföra alkemi om han kom in genom någon annans port med hjälp av mänsklig transmutation? Kanske han kan behöva betala ytterligare en vägtull för att återuppta sin?

1
  • Möjlig duplikat (eller åtminstone relaterad) här och här.

Teoretiskt sett kunde han. Eftersom all alkemi är baserad på tanken på motsvarande utbyte bör du kunna byta något av samma värde för något annat. Hittills är det enda vi vet som motsvarar en persons alkemiska grind ett mänskligt liv (från och med då Ed bytte sin grind mot Alphonse kropp och själ).

För att få tillbaka porten skulle han behöva ett par saker. Först skulle det vara något sätt att komma till sanningen så att utbytet kunde göras. Al kunde tillhandahålla detta eftersom han fortfarande har sin grind och kunskap från sitt möte med sanningen. För det andra skulle någon annan behöva hjälpa till att utföra utbytet. Eftersom Ed inte alls kan använda alkemi, skulle någon annan behöva utföra transmutationen. Även om det är okänt om någon annan kan offra något för att återskapa någon annans grind, antar jag att det är möjligt. Ingenting i showen har visat att en lyckad transformation inte kan vändas.

Den sista delen är avgiften som ska bytas mot porten. Med tanke på Eds karaktär, alla kampar de gick igenom för att undvika att använda filosofens stenar / mänsklig transmutation och karaktärstillväxten som ledde till att han var ok med att offra sin grind i första hand, blir detta den största häftpunkten. Ed kommer inte att göra det. Inte heller skulle han tillåta någon att göra det åt honom.

TL / DR: Det verkar vara möjligt men Ed skulle aldrig låta det hända. Livet är för dyrbart för honom för att han ska kunna tillåta det.