Anonim

The Animals - House of the Rising Sun (1964) klippsamling ♫ ♥ 56 ÅR GÅNG

I webcomic kämpar Fubuki

Psykos

och besegrar henne. Hur kunde en B-hjälteklass som Fubuki besegra en skurk på draknivå?

Om du har läst kapitlen om striden bör du veta hur hon vinner. Det tillbringar större delen av kapitlet där hon vinner och berättar exakt hur hon vinner, ända ner till mekaniken.

Glöm inte först att Fubuki avsiktligt är kvar i B-klass eftersom hon inte vill tävla med Sweet Mask i A-klass eller hennes syster i S-klass. Hennes klass är inte ett tecken på hennes sanna styrka. I själva verket är ledarna av hjältar och monster båda inte nödvändigtvis korrekta. Anime och manga spenderar lite extra tid på att påpeka detta, att ha ett lågt rankat och till synes otäckt monster visar sig vara väldigt starkt, medan du uttryckligen får höra att det finns fall som detta där rankningarna är felaktiga. För det andra, som jag sa, stavar kapitlet det för dig:

Hon använder det drag hon kallar "psykisk virvelvind". Den beskriver att normalt psioniska krafter följer den kortaste sträckan. Men hon lärde sig att kontrollera vägen som hennes krafter går och skapar en virvelvind av psionisk kraft runt henne. Så istället för att hennes krafter kolliderar med Psykos och blir krossad - för Fubuki erkänner helt klart att Psykos är starkare än henne - avböjer de istället Psykos attacker ofarligt bort. Psykos slösar sedan bort sin energi och tömmer sig själv tills hon är lätt att plocka.

Med andra ord vinner Fubuki eftersom en kamp inte strikt handlar om makt. Fubuki har överlägsen skicklighet och kompatibilitet för att komma ut som segraren.

2
  • 1 För att lägga till visar detta hur rankningar och hotnivåer i serien är opålitliga. Så, bedömningar om vem som är starkare bör endast göras när någon faktiskt har visat sin skicklighet, och inte genom att känna till rang eller hotnivå ensam.
  • @ W.Lägg till det i ett svar eftersom det är relevant