Anonim

One Punch Man: The Strongest CBT (släpps snart!) - del 1

Så Tank Top Master var på väg att slå Garou, Mumen Rider kom i mitten och han fick stansen för honom, och han slogs inte ut. Jag trodde att Mumen Rider var en svagling som inte ville bli befordrad till B-klass eftersom han inte var tillräckligt bra (förutom att vara hans mest kraftfulla drag som kastade sin cykel till någon säger mycket om hur kraftfull han är), men då, hur kunde han motstå ett slag från Tank Top Master?

1
  • Svaret är ja ... han kunde lätt motstå Kings slag och King är den starkaste hjälten!

För mig är svaret ja.

Han representerar denna hjälte i samhället som vi ofta ser i Shonen. Den typ av person som är född utan särskild talang, men som vi alla är släkt med. Den representerar den normala människan, utan kraft, men med beslutsamhet. Ett slags Saitama missade.

Men han har ett starkt motstånd kopplat till hans beslutsamhet. Vi kan se detta i Avsnitt 9 av säsong 1 : Han medgav Deep Sea Kings slag och han förblev medveten (han andades fortfarande efter det. Saitama fångade honom, men om Saitama inte var här, efter en paus, hade han stått upp för att bekämpa Deep Sea King igen. Och Deep Sea King ses som en S-klasshjälte.


En annan punkt är att det verkligen är konstigt att Mumen Rider förblev medveten efter en whiplash från Tank Top Master. Till och med Garoh tog mer skador än honom efter ett sådant slag. För mig är orsaken det Tank Top Master var tvungen att hålla tillbaka i sista minuten, hör Mumen Riders rop. ("Chotto Mattaaaaaaaaaaaaa")

Han motstod stansen för att han tränade och tränade, och han skadades, men det finns mer än bara fysiskt motstånd vi pratar om här. Mumen Rider hade den "rustningen" på, som kunde ha absorberat en del eller det mesta av stansen, men ändå blev han medvetslös. Detta skulle säga att Mumen Rider är bra i skydd, men inte fysisk styrka.

Han ser svag ut, ja, och det är han, men hans kropp är stark, och han gjorde det att bli en hjälte. Det är mer som påverkar ett slag än bara kraften och hur mycket fysiskt motstånd Mumen Rider hade, till exempel, det finns hastigheten. Så låt oss säga att Garou slog honom långsamt, det betyder att även om Garou spände musklerna, skulle det inte ha någon effekt, men om han slog honom snabbare än Mumen Rider kan se, eller reagera på, ja, han kunde ha dött, eller kunde ha har blåsats ut ur existensen.

så därför "motstod" Mumen Rider stansen på grund av att han böjer musklerna (erbjuder mer skydd än du kanske tror), och köp stående där väldigt robust, och den "rustning" han bär bidrar också till sitt fysiska skydd.

2
  • välkommen ombord, men vad är rustningen bra för när han träffades i ansiktet?
  • ingenting, för han har nästan ingen rustning där, men han kan undvika om han är tillräckligt snabb, eller böja ansiktet om han kan, eller bara uthärda all den smärtan.